Random Article


Batman V Superman: Dawn of Justice is genomineerd voor maar liefst 6 Razzies

 

Posted 12/01/2017 by

Op de discussie of Batman V Superman: Dawn of Justice al dan niet een geslaagde superheldenfilm was, gaan we niet opnieuw ingaan (uiteraard was hij meer dan geslaagd), maar als het aan de initiële lijst met inzendingen voor de Golden Raspberry Awards/ Razzies – ook wel de Oscars van de slechte films – ligt, is het antwoord meer dan duidelijk. De Zack Snyder-film uit 2016 staat immers meermaals vermeld op de voorlopige lijst met slechtste films van het afgelopen jaar. In concreto gaat het over de volgende zes categorieën:

  • Slechtste Prequel, Remake, Rip-off of Sequel
  • Slechtste Scenario
  • Slechtste Ondersteunende Acteur (Jeremy Irons and Jesse Eisenberg)
  • Slechtste Regisseur (Zack Snyder)
  • Slechtste Acteur (Ben Affleck)
  • Slechtste Film

Slechts twee categorieën blijven over. In zowel “Slechtste Actrice” als “Slechtste Ondersteunende Actrice” is Dawn of Justice niet terug te vinden, ongetwijfeld dankzij de korte, maar bejubelde prestatie van Gal Gadot als Wonder Woman. Voor de duidelijkheid: dit is niet de finale lijst met nominaties – die verschijnt op 23 januari -, maar het voorspelt alvast weinig goeds. Ook Assassin’s Creed werd genomineerd voor maar liefst vijf Razzies. Opmerkelijk genoeg behaalde Suicide Squad, een andere DC Comics-film die maar matig onthaald werd, slechts twee nominaties, voornamelijk door Jared Leto’s Joker. Op de vorige editie was 20th Century Fox’ Fantastic Fourreboot de grote “winnaar” met drie Razzies.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.