Random Article


Rob Liefeld tekent megadeal met Fundamental Films om het Extreme Universe naar het grote scherm te brengen

 

Posted 04/01/2017 by

Deadpool was een monsterhit in 2016. Zoiets opent natuurlijk deuren in Hollywood en voor het eerst sinds de jaren negentig mag Deadpool’s mede-schepper Rob Liefeld zich in de warme belangstelling van Hollywoodproducenten wentelen.

2017 is voor Liefeld alvast goed begonnen, want de website Deadline maakte bekend dat hij een deal heeft gesloten met Fundamental Films, een maatschappij van de bekende producent Graham King (Argo, World War Z, The Aviator), met een waarde van enkele tientallen miljoenen. Deze deal bevat alle titels uit zijn Extreme Universe, dat in 1992 van start ging bij Image Comics en nu wordt uitgegeven onder Liefelds eigen Awesome Entertainment. Titels zoals Brigade, Bloodstrike, Cybrid, Lethal, Re-Gex, Bloodwulf, Battlestone, Baboom en Nitro-Gen. Een opvallende naam die overigens ontbrak is paradepaardje Youngblood, waarvan al langer sprake is van een film.

King zal in samenwerking met producent Akiva Goldsman (Batman Forever, Transformers) films gaan ontwikkelen rondom deze titels en hopelijk alweer een nieuw superheldenuniversum op het scherm toveren. Dat King heeft gekozen voor Goldsman is geen toeval. Deze is ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de eveneens op een co-creatie van Liefeld gebaseerde Avengelyne-film waar we al eerder over berichtten.

Comments

comments


de baard van alan moore

 
avatar