Random Article


De Grote Comic Book Films van 2017

 

Posted 03/01/2017 by

De comicbookindustrie heeft het niet altijd even makkelijk. Elke nieuwe lezer is mooi meegenomen en wanneer comics de basis vormen voor grote films kan dit soms helpen om die lezers aan te trekken. Want in Hollywood zijn superhelden hot. Ze leveren het perfecte materiaal voor stevige blockbusters. Wat minder bekende comics kunnen daarnaast als inspiratie dienen voor schrijvers die het even niet meer weten. En laten we het maar bekennen: comicbookverfilmingen zijn voor ons een win-win. Is de film goed, dan is het voor iedereen genieten, en zien wij ook enkele van onze favoriete personages vertaald naar het witte doek. Is de film slecht, dan kunnen we lekker zeggen dat de comic beter was! Voor alle filmfanaten en striplezers, zetten we graag even de grote (en minder grote) comicbookverfilmingen van 2017 op een rijtje.

 

2016 was een piekjaar voor de comicbookfilm. Grote tentpoles voor zowel Marvel Studios/Disney, 20th Century Fox en Warner Bros. Pictures/DC Entertainment toverden maar liefst drie aparte Cinematic Universes op het grote scherm. In 2017 wordt die trend mooi verder gezet. Voor het eerst krijgen we drie Marvel Studios-films (+ een IMAX tv-film) in één jaar, terwijl DC het grootste superheldenteam aller tijden voor het eerst samenbrengt op het grote scherm en 20th Century Fox een tijdperk afsluit in de X-Men-franchise. Uiteraard zijn er dit jaar ook weer voldoende niet-superheldenfilms (maar die wel gebaseerd zijn op een comic, strip of manga) en direct-to-video animatiefilms.

 

legobatmanposterTHE LEGO BATMAN MOVIE

 • Studio: Warner Bros. Pictures
 • Gebaseerd op: Batman (DC), gecreëerd door Bob Kane en Bill Finger
 • Regisseur: Chris McKay
 • Met de stemmen van: Will Arnett, Zack Galifianakis, Michael Cera, Ralph Fiennes, Rosario Dawson
 • Universum: LEGO Cinematic Universe
 • Release: 8 Februari
 • REVIEW

 

Gelijkaardig aan Deadpool in 2016, zou de eerste grote comicbookfilm van het jaar best weleens de grappigste kunnen zijn. In deze spin-off van The LEGO Movie (2014) staat de geblokte versie van DC’s Dark Knight centraal. Will Arnett herneemt zijn rol als Batman, terwijl de verdere stemmencast heel wat grote namen kent. The LEGO Batman Movie is verre van de eerste LEGO Batman-animatiefilm (er waren er al gebaseerd op de LEGO Batman-videogames), maar het is wel de enige die in de bioscoop zal verschijnen en de eerste van een reeks geplande spin-offs van The LEGO Movie. Qua plot is het vrij cliché. Batman die de waarde van vriendschap en teamwerk leert via zijn Justice League-teammaats en een overenthousiaste Robin en Batgirl, terwijl The Joker Gotham City probeert over te nemen. Maar deze films kijk je niet om de plot, wel om de grappen en grollen. We verwachten alvast dezelfde soort humor als in The LEGO Movie, met daarbovenop een hele hoop leuke verwijzingen naar de Batman-geschiedenis en zijn DC Comics-roots. De trailers wisten ons alvast te overtuigen dat dit een paar niveautjes hoger is dan de direct-to-video LEGO Batman-films en daarom niet de grootste, maar zeker wel de meest hilarische superheldenprent van het jaar zal worden.

 

logan-poster-sunset-221398LOGAN

 • Studio: 20th Century Fox
 • Gebaseerd op: Wolverine (Marvel), gecreëerd door Len Wein, Roy Thomas, John Romita Sr. en Herb Trimpe
 • Regisseur: James Mangold
 • Met: Hugh Jackman, Boyd Holbrook, Patrick Stewart, Richard E. Grant, Dafne Keen
 • Universum: X-Men Cinematic Universe
 • Release: 2 Maart
 • REVIEW

 

De enige superheldenprent dit jaar in het X-Men-filmuniversum van Marvel en 20th Century Fox en meteen het einde van een tijdperk. Hugh Jackman zal voor de allerlaatste keer de klauwen van Wolverine aantrekken in de derde solofilm rond de harige X-Man. The Wolverine-regisseur James Mangold keert eveneens terug voor een deels op de Old Man Logan-verhaallijn gebaseerde soloprent, waarin een danig ouder geworden Logan en een nog ouder geworden en half dementerende Professor X (Patrick Stewart) een klein meisje dienen te beschermen in een wereld waarin mutanten inmiddels met uitsterven bedreigd zijn. Dit meisje is uiteraard Laura, beter bekend als X-23, de vrouwelijke kloon van Wolverine. De R-rating belooft alvast veel bloederige actie, terwijl de finaliteit van alles in het verhaal weleens heel wat X-Men-fans tot tranen zou kunnen beroeren. In de trailers en exclusieve previews hebben we een R-rated Wolverine en X-23 in actie te zien gekregen zoals ze horen te zijn en heel wat Reavers in mootjes wisten te hakken. Tegelijk ziet het ernaar uit dat regisseur en hoofdrolspeler carte blanche van de studio hebben gekregen om een uiterst persoonlijke, volwassen en eigenzinnige superheldenfilm te maken rond één van Marvel’s grootste iconen. Zeer hoge verwachtingen dus, voor deze Logan.

 

ghostintheshellGHOST IN THE SHELL

 • Studio: Paramount Pictures
 • Gebaseerd op: Ghost in the Shell door Masamune Shirow
 • Regisseur: Rupert Sanders
 • Met: Scarlett Johansson, Rila Fukushima, Michael Pitt, Takeshi Kitano, Juliette Binoche
 • Release: 29 Maart
 • REVIEW

 

Masamune Shirows Ghost in the Shell is één van de populairste manga’s aller tijden en ook de anime-adaptatie van Mamoru Oshii uit 1995 is een klassieker in het genre (alsook een enorm grote inspiratie voor The Matrix). Het verhaal speelt zich af in een cyberpunk setting midden 21ste eeuw, waar terrorisme, misdaad en cyberterreur bestreden wordt door de ex-politiedetectives en militairen van de speciale eenheid Public Security Section 9. De fans hebben alvast heel wat twijfels rond deze live-action Hollywoodbewerking van Snow White and the Huntsman-regisseur Rupert Sanders. In de hoofdrol van Motoko “The Major” Kusanagi zien we alvast Scarlett Johansson en ook de eerste beelden schetsen een mooie take op de cyberpunkwereld, maar Hollywood heeft zich al vaker verbrand aan adaptaties van Japanse manga en anime (Speed Racer, Old Boy, Dragonball Evolution…). Het stigma bij deze adaptaties is ongeveer even groot als dat op videogamefilms, dus deze Ghost in the Shell zal zeer straf uit de hoek mogen komen om ons te kunnen bekoren.

 

wilsonWILSON

 • Studio: Fox Searchlight Pictures
 • Gebaseerd op: Wilson door Daniel Clowes
 • Regisseur: Craig Johnson
 • Met: Woody Harrelson, Laura Dern, Judy Greer, Isabelle Amara
 • Release: Maart

 

Comicbookmaker Daniel Clowes is hot in Hollywood. Zijn comics Ghost World en Art School Confidential werden al eerder geadapteerd tot langspeelfilms en ook zijn graphic novel Patience krijgt een verfilming. Eerst is het echter de beurt aan Wilson, gebaseerd op de gelijknamige graphic novel uit 2010. De plot is simpel. De eenzame en norse Wilson (Woody Harrelson) wordt herenigd met zijn ex-vrouw en ontmoet voor de eerste keer hun tienerdochter. Daniel Clowes schreef zelf het scenario voor de film, terwijl Craig Johnson (The Skeleton Twins) tekende voor de regie. Een grote blockbuster wordt dit niet, maar Woody Harrelson alleen al is interessant genoeg in de rol om dit tot een geslaagde tragikomedie te maken. Bewijs dat comicbookfilms niet altijd superhelden- en sciencefictionadaptaties moeten zijn om goede films op te leveren.

 

smurfslostvillageSMURFS: THE LOST VILLAGE

 • Studio: Sony/Columbia Pictures
 • Gebaseerd op: The Smurfs door Peyo
 • Regisseur: Kelly Asbury
 • Met de stemmen van: Joe Manganiello, Rainn Wilson, Demi Lovato, Mandy Patinkin, Danny Pudi
 • Release: 29 Maart

 

Een comicbookfilm gebaseerd op een strip van eigen bodem. De nieuwe prent gebaseerd op De Smurfen van Peyo trekt zich niets aan van de vorige twee Hollywoodfilms en wordt volledig door de computer gesmurft. In het verhaal smurft Smurfin er samen met enkele Smurfen op uit om een verloren dorp te vinden, vooraleer Gargamel alles versmurft. Klinkt simpel genoeg, maar de prent moet het vooral hebben van het feit dat er deze keer geen cross-over is tussen de Smurfenwereld en de echte wereld en dus een volledig op zichzelf staande geanimeerde Smurfenprent kan worden.

 

gotg_vol2_posterGUARDIANS OF THE GALAXY, VOL.2

 • Studio: Marvel Studios/Walt Disney Pictures
 • Gebaseerd op: Guardians of the Galaxy (Marvel), gecreëerd door Arnold Drake, Gene Colan, Dan Abnett en Andy Lanning
 • Regisseur: James Gunn
 • Met: Chris Pratt, Zoe Saldana, Kurt Russell, Dave Bautista, Michael Rooker
 • Universum: Marvel Cinematic Universe
 • Release: 26 April
 • REVIEW

 

Guardians of the Galaxy was een frisse wind doorheen het Marvel-filmuniversum in 2014. James Gunns bubblegum sci-fi adaptatie van Marvel’s gekende ruimtesuperhelden leverde een komische, frisse en van een bom van een soundtrack voorziene superheldenblockbuster af, waardoor we het Marvel Studios vergaven dat ze in feite gewoon een remake van The Avengers (2012) hadden gemaakt, maar dan in de ruimte. Regisseur/scenarist James Gunn mag nog één keer opnieuw zijn ding doen met de sequel, Guardians of the Galaxy Vol.2, vooraleer het superheldenteam de Avengers zal ontmoeten op Aarde in Infinity War. Voorzien van een nieuwe super awesome mixtape en enkele nieuwe personages die de kosmische uithoek van het Marvel-universum verder uitdiepen, trekken Peter Quill/Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket Raccoon en de veel te schattige Baby Groot drie maanden na de gebeurtenissen van de vorige film opnieuw de kosmos in op zoek naar Quill’s vader (Kurt Russell als Ego The Living Planet) en worden ze nog steeds achterna gezeten door Yondu’s Ravagers. Meer van hetzelfde? Ongetwijfeld, maar de leuke ruimtesettings en personages zouden dit weleens tot de grootste Marvel-hit van het jaar kunnen maken. Ooga Chaka! Ooga Chaka!

 

wonder-woman-posterWONDER WOMAN

 • Studio: Warner Bros. Pictures/DC Films
 • Gebaseerd op: Wonder Woman (DC), gecreëerd door William Moulton Marston
 • Regisseur: Patty Jenkins
 • Met: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Ewen Bremner, Robin Wright
 • Universum: DC Extended Universe
 • Release: 21 Juni
 • REVIEW

 

In dit tijdperk van overdreven politieke correctheid heeft het nog verdacht lang geduurd vooraleer er een superheldenfilm met een vrouwelijke hoofdrol, geregisseerd door een vrouw in de zalen kwam. In 2017 is het eindelijk zo ver en steekt DC‘s Wonder Woman Marvel’s Captain Marvel terecht de loef af om de eerste vrouwelijke superheldenfilm van het moderne tijdperk te worden (en de vierde in het DC Extended Universe). Deze versie van Wonder Woman maakte uiteraard al haar debuut in Batman V Superman: Dawn of Justice, maar haar oorsprong zal nog even uit de doeken worden gedaan vooraleer de door Gal Gadot gespeelde Amazoneprinses haar collega’s in de Justice League vervoegt. Regisseuse Patty Jenkins belooft alvast een hervertelling van Wonder Woman’s klassieke oorsprong (in de setting van WO I in plaats van WO II) volgens het boekje, waarin we te zien krijgen hoe prinses Diana van Themyscira 100 jaar geleden naar onze wereld trok in oorlogstijd. Een vrij rechttoe rechtaan origin dus, maar het is DC Films en Warner Bros. gegund. Eindelijk zal ‘s werelds grootste superheldin aller tijden haar eigen bioscoopfilm krijgen en het ziet er fantastisch genoeg uit om de wrange nasmaak van eerdere superheldenfilms met een vrouwelijke lead (Supergirl, Elektra, Catwoman) te doen vergeten. Het succes hiervan zal bepalen of we de komende jaren nog meer vrouwelijke superheldenfilms mogen verwachten of niet…

 

transformers-the-last-knight-official-poster-217745TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT

 • Studio: Paramount Pictures
 • Gebaseerd op: Transformers (Hasbro), met grote invloeden van de comics door Marvel, Dreamwave en IDW Publishing
 • Regisseur: Michael Bay
 • Met: Mark Wahlberg, Josh Duhamel, Peter Cullen, Anthony Hopkins, John Goodman
 • Universum: Transformers Extended Universe
 • Release: 28 Juni

 

Technisch gezien is Transformers begonnen als speelgoedlijn bij Hasbro, maar – net zoals bij Hasbro-collega G.I. Joe – waren het vooral de comics van Marvel (later Dreamwave en momenteel IDW Publishing) die de verhaallijn van de eeuwenoude oorlog tussen de Autobots en Decepticons uitwerkten en de personages hun persoonlijkheden gaven. In deze inmiddels vijfde live-action Transformers-prent vertelt regisseur Michael Bay wat er precies met Autobot-leider Optimus Prime (Peter Cullen) in de ruimte gebeurde na voorganger Age of Extinction (2014). Mark Wahlberg keert terug als uitvinder Cade Yeager, terwijl ook Josh Duhamel zijn rol van kolonel Lennox herneemt uit de eerste drie films. Het blijft natuurlijk een Transformers-prent onder Bay, dus we mogen zijn typische explosieve vertelstijl verwachten, maar deze The Last Knight zou weleens kunnen verrassen met een donkerdere verhaallijn (arme Bumblebee!) en – vermits de film dient om een heus Transformers live-action universum vol spin-offs op te zetten – een diepere kijk in de mythologie van de buitenaardse robots. Wat je ook denkt van de Transformers-filmfranchise, Bay levert steeds knallende blockbusters af die je simpelweg niet kan negeren…

 

spideyhomecominSPIDER-MAN: HOMECOMING

 • Studio: Sony Pictures/Marvel Studios
 • Gebaseerd op: Spider-Man (Marvel), gecreëerd door Stan Lee en Steve Ditko
 • Regisseur: Jon Watts
 • Met: Tom Holland, Zendaya, Michael Keaton, Donald Glover, Robert Downey Jr.
 • Universum: Marvel Cinematic Universe
 • Release: 19 Juli
 • REVIEW
 

Dankzij de ongeziene deal van Sony Pictures en Marvel Studios, kon de jonge Tom Holland in 2016 als de nieuwste live-action Spider-Man opduiken in Marvel’s Captain America: Civil War. Holland wist ons te overtuigen als zowel het webhoofd als zijn alter ego Peter Parker en behoort officieel, in tegenstelling tot voorgangers Tobey Maguire en Andrew Garfield, tot het Marvel Cinematic Universe, waar hij naast Avengers als Iron Man en Captain America te zien zal zijn. In Spider-Man: Homecoming keert regisseur Jon Watts opnieuw terug naar de tienerdagen van Peter Parker, dewelke zich deze keer als superheld probeert te bewijzen tegenover mentorfiguur Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.). Als villain wordt The Vulture naar voren geschoven, gespeeld door Michael Keaton. Kijk, dat dit de meest trouwe en beste adaptatie van Marvel’s populairste superheld op het witte doek zal worden, staat buiten kijf. Maar of de film zich hiermee voldoende kan onderscheiden van de eerste Spider-Man-prent uit 2002 of The Amazing Spider-Man (2012)? Dat wachten we nog even af. Desalniettemin is Homecoming de Marvel-film waar het meest naar uitgekeken wordt dit jaar en wordt Spidey (terecht) klaargestoomd om de grootste speler in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe te worden…

 

coldestcityATOMIC BLONDE

 • Studio: Focus Features
 • Gebaseerd op: The Coldest City door Antony Johnston
 • Regisseur: David Leitch
 • Met: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman, Sofia Boutella, Toby Jones
 • Release: Eind Juli
 

Spionagefilms die zich afspelen tijdens de Koude Oorlog maakten het afgelopen jaar een comeback. Ook in deze Atomic Blonde, gebaseerd op The Coldest City, een graphic novel van Antony Johnston, dienen twee spionnen met zeer verschillende achtergronden samen te werken om een grotere dreiging te stoppen. Specifieker speelt The Coldest City zich af vlak voor de val van de muur in Berlijn. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Charlize Theron en James McAvoy. Achter de camera staat David Leitch, bekend van John Wick (2014), Deadpool 2 en als stuntdubbel van Brad Pitt en Jean-Claude Van Damme, waardoor je alvast zeker kan zijn dat de actie goed zit. Op de titel en setting na, lijkt de film ons echter een vrij losse adaptatie van de graphic novel te worden.

 

valerianVALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS

 • Studio: EuropaCorp/Lionsgate
 • Gebaseerd op: Valérian et Laureline door Pierre Christin en Jean-Claude Mézières
 • Regisseur: Luc Besson
 • Met: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Ethan Hawke
 • Release: 26 Juli

 

Luc Besson (The Fifth Element, Lucy) waagt zich opnieuw aan sci-fi met deze adaptatie van de Dargaud-stripreeks rond twee agenten die doorheen tijd en ruimte reizen. Valérian et Laureline verscheen van 1967 tot 2010, kent een zeer uitgebreid universum en deinsde nooit terug van enkele diepere thema’s. De reeks is terecht één van de meest legendarische reeksen van de Europese strip. Regisseur Luc Besson en hoofdrolspelers Dane DeHaan en Cara Delevingne hebben heel wat materiaal voor handen om uit te kiezen en, indien succesvol, zien we hier de geboorte van een nieuwe sci-fi filmfranchise. We hopen alvast dat Besson hier opnieuw een cultklassieker genre The Fifth Element weet van te maken…

 

THE INHUMANS

 • Studio: Marvel Television
 • Gebaseerd op: The Inhumans (Marvel), gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby
 • Regisseur: Roel Reine
 • Met: Anson Mount, Iwan Rheon, Serinda Swan, Ken Leung, Mike Moh
 • Universum: Marvel Cinematic Universe
 • Release: 4 September
 • REVIEW

 

De eerste twee afleveringen van Marvel‘s The Inhumans tv-serie komen ook bij ons als langspeelfilm in bepaalde IMAX-bioscoopzalen. Lang was er sprake van een echte Inhumans-film door Marvel Studios, maar deze is geschrapt om de tv-serie van Marvel Television voor te laten gaan. In tegenstelling tot de Inhumans-personages uit Agents of S.H.I.E.L.D., draait de tv-reeks wel degelijk rond de machtige Inhuman Royal Family bestaande uit koning Black Bolt, Medusa en co. Veel is er nog niet geweten rond de productie, maar we zijn zeer benieuwd om te kijken hoe het krachtige eeuwenoude ras uit de Marvel-comics naar het grote (en kleine) scherm komt. Vermits de Inhumans voortkomen uit genetische experimenten van de buitenaardse Kree, hopen we alvast ook op wat meer connectie met de Guardians of the Galaxy- en Avengers-films.

 

Kingsman Channing TatumKINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE

 • Studio: 20th Century Fox
 • Gebaseerd op: Kingsman – The Secret Service (Icon Comics) door Mark Millar en Dave Gibbons
 • Regisseur: Matthew Vaughn
 • Met: Taron Egerton, Mark Strong, Jeff Bridges, Channing Tatum, Colin Firth
 • Release: 28 September
 • REVIEW

 

De filmadaptatie van de The Secret Service-spionagecomic door Mark Millar en Dave Gibbons was in 2015 een onverwachte hit. Een sequel op de comic is er niet, maar met The Golden Circle breidt regisseur Matthew Vaughn wel de filmwereld van Kingsman verder uit. Naast Taron Egerton als nieuwgevormde superspion Eggsy, zal ook Colin Firth terugkeren als zijn in de eerste film gesneuvelde mentor Harry Hart. Wanneer het hoofdkwartier van Kingsman wordt vernietigd door de villain Poppy (Julianne Moore), dienen de overlevende Britse spionnen samen te werken met hun Amerikaanse collega’s, waaronder spionnen vertolkt door Halle Berry en Channing Tatum. Een volledig nieuw verhaal, dus, zonder comicbookroots. Met opnieuw Vaughn achter de camera, verwachten we echter wel dezelfde humoristische toestanden en hommages aan de clichés van het spionagegenre als in de eerste film.

 

thorragnarokTHOR: RAGNAROK

 • Studio: Marvel Studios/Walt Disney Pictures
 • Gebaseerd op: Thor (Marvel), gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby
 • Regisseur: Taika Waititi
 • Met: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Idris Elba, Anthony Hopkins, Cate Blanchett
 • Universum: Marvel Cinematic Universe
 • Release: 25 Oktober
 • REVIEW

 

De laatste Marvel Studios-film van het jaar levert de derde solofilm op voor de Asgardiaanse dondergod Thor (Chris Hemsworth) en brengt het einde der tijden naar zijn thuiswereld Asgard, een verhaallijn die al meermaals gedaan werd in de comics. All-Father Odin (Anthony Hopkins) is gestrand op Aarde, Loki  (Tom Hiddleston) zit op de troon en Hela (Cate Blanchett) heeft haar zinnen op Asgard gezet. Aan Thor, samen met collega-Avenger Hulk (Mark Ruffalo) om een kosmische road trip doorheen de Nine Realms te maken om Asgard te redden. Naast de verdere uitbreiding van de kosmische uithoek van het Marvel-filmuniversum, ontleent de prent ook wat elementen aan de Planet Hulk-verhaallijn, zal Doctor Strange opduiken en moet er nog een Infinity Stone worden geïntroduceerd. Thor: Ragnarok vormt immers een rechtstreekse prequel op Avengers: Infinity War. Regisseur Taika Waititi regisseerde Hemsworth als Thor al eerder in een niet zo geslaagde short en de wel geslaagde post-credits scène van Doctor Strange, dus we hopen dat hij de actie, humoristische elementen en de vele personages kan combineren tot een entertainende en ietwat eigenzinnige Marvel-superheldenprent. De Thor-films zijn traditioneel niet de sterkste van Marvel Studios, maar het feit dat het vooral een ruimtefilm zal worden die de irritante Aardse sidekicks van de dondergod er grotendeels uitlaat stemt ons al heel wat geruster. We kunnen niet wachten om Thor en de Hulk samen ass te zien kicken in de arena…

 

justiceleagueJUSTICE LEAGUE

 • Studio: Warner Bros. Pictures/DC Films
 • Gebaseerd op: Justice League of America (DC Comics), gecreëerd door Gardner Fox
 • Regisseurs: Zack Snyder, Joss Whedon
 • Met: Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller
 • Universum: DC Extended Universe
 • Release: 15 November
 • REVIEW

 

Met Justice League levert regisseur Zack Snyder het rechtstreekse vervolg op zijn Man of Steel en Batman V Superman: Dawn of Justice. De vijfde film van het DC Extended Universe zal doen wat The Avengers, de zesde film van het Marvel Cinematic Universe, deed in 2012: ‘s werelds grootste superhelden bij elkaar brengen en een nieuwe fase van het superheldenuniversum inluiden. Na Superman‘s opoffering in Dawn of Justice, is het aan Batman en Wonder Woman om een team metahumans – waaronder The Flash, Aquaman en Cyborg – samen te stellen om een nakende buitenaardse dreiging tegen te gaan. De duistere god Darkseid komt eraan, maar stuurt eerst nog zijn generaal Steppenwolf op ons af. Uiteraard zal ook de man van staal terugkeren uit de dood en krijgen we mogelijk een Green Lantern te zien. Vanwege de inhoud en de iets lichtere, meer humoristische toon die beloofd wordt voor de film zal Justice League voor het grote publiek “DC’s Avengers” lijken, maar comicbooklezers weten wel beter. De Justice League is en blijft het meest iconische superheldenteam aller tijden en we kunnen niet wachten om te zien hoe deze prent Marvel’s machtigste helden in het stof doen bijten. We hebben er zeer lang op moeten wachten, maar ‘s werelds allergrootste superhelden zullen in 2017 eindelijk allemaal samen te zien zijn op het grote scherm. Laten we hopen dat Warner Bros. deze keer Zack Snyder, scenarist Chris Terrio en producer/DC-legende Geoff Johns wél volledig toestaat hun eigen ding te doen…

 

Ook in 2017…

Marvel Animation laat ons traditiegetrouw even langer wachten met de aankondiging van hun direct-to-video animatiefilms, maar Warner Bros. Animation en DC Entertainment brengen in februari alvast John Constantine, Swamp Thing, Zatanna, Deadman en andere magische DC-helden naar de animatiewereld in JUSTICE LEAGUE DARK. Een van de meest klassieke New Teen Titans-verhaallijnen uit de jaren 80 wordt geadapteerd in DC’s TEEN TITANS: THE JUDAS CONTRACT in de lente, terwijl er ook een sequel komt op de sixties Batmania-hommage BATMAN AND ROBIN: RETURN OF THE CAPED CRUSADERS en legende Bruce Timm terugkeert naar het DC Animated Universe met BATMAN AND HARLEY QUINN.

 

Naar welke films kijken jullie het meest/minst uit? Laat het ons weten in de comments!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.