Random Article


Review: Allied

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 124 min.
 
Taal: Frans, Engels.
 
In de bioscoop vanaf: 23 november 2016
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Goed


De chemie tussen Brad Pitt en Marion Cotillard. Liefdesbrief aan het gouden tijdperk van Hollywood. Interessante plottwist.

Minder


Jammer genoeg werd de plottwist al weggegeven in heel wat trailers...


De regisseur van “Forrest Gump” en “Cast Away” komt met een dramatische liefdesbrief aan het gouden cinematijdperk. Hollywoodsterren van dienst zijn Brad Pitt en Marion Cotillard (met al dan niet ook heel wat chemie off-screen). Lees hier onze recensie van de historische thriller “Allied”!

Posted 25/11/2016 by

 
Full Article
 
 

They’re watching us… now kiss me.

In een lang vervlogen verleden werden films bijna geheel en al gedragen door Hollywood-iconen en hun regisseurs. Van een volwaardig studiosysteem zoals dat nu bestaat, was nog geen sprake. Het is aan dat “gouden cinematijdperk” dat cineast Robert Zemeckis (Forrest Gump, Cast Away, Back to the Future) met Allied een hommage wil brengen. Het resultaat is een romantisch drama met thrillerinvloeden, gedragen door steracteurs Brad Pitt en Marion Cotillard.

allied-1

In 1942, volle tweede Wereldoorlog, ontmoeten we de Canadese spion Max Vatan (Brad Pitt) en zijn Franse tegenhanger Marianne Beauséjour (Marion Cotillard) die samen in Casablanca, Noord-Afrika op missie zijn om een Nazi-officier uit de weg te ruimen. Onder de dekmantel van getrouwd koppel voeren de twee hun levensgevaarlijke opdracht uit, maar schijn wordt al snel liefdevolle werkelijkheid. Eens teruggekomen in Londen besluiten de twee te trouwen en bouwt het koppel hun perfecte leventje op. Jammer genoeg kunnen beiden niet ontsnappen aan de hartverscheurende oorlog rondom hen…

Zemeckis’ keuze voor hommage aan dramatische (spionage)films zoals voornamelijk het sterk gelijkende Casablanca (1942) is tegelijk zowel een sterkte als een zwakte voor Allied. Enerzijds neemt de film meer dan genoeg de tijd om de personages en hun relatie uit te diepen, anderzijds moet het best voorspelbare verhaal daardoor aan wat tempo inboeten. Gelukkig slaat de film helemaal om vanaf de tweede helft en ontpopt Allied zich dankzij een interessante twist (voor zover die nog niet is weggegeven in de trailers) tot een spannende thriller.

allied-2

Zoals verwacht in een dergelijke liefdesbrief aan de jaren 50-60-films van Golden Age-Hollywood zijn het de twee prominente namen op de affiche die de film moeten dragen. Maar Brad Pitt als mannelijke, niet onknappe posterboy met Marion Cotillard als de wulpse deerne aan zijn zijde op een dergelijke manier afdoen, zou onrecht doen aan hun prestatie. De liefde en romantische chemie (al dan niet ook na de opnames) tussen de twee is meer dan geloofwaardig en maakt de onverwachte plotwending des te interessanter.

 

Kortom, Allied is niet meteen de beste of meest originele film van het jaar, maar biedt zonder twijfel wel solide semi-historisch entertainment. De romantiek op het scherm wordt geloofwaardig dankzij het sterke acteerwerk van Pitt en Cotillard, waardoor deze hommage ook tijdens diens tragere momenten weet te boeien. Alleen jammer dat de grote twist, die we liever zelf niet weggeven, al in de trailers onthuld werd…

Allied speelt momenteel in de Belgische bioscoopzalen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.