Random Article


DC’s Suicide Squad Extended Cut – Dit zijn de Extra Scènes

 

Posted 18/11/2016 by

Ondanks eerdere commentaren van regisseur David Ayer dat de bioscoopversie van DC’s Suicide Squad zijn finale versie was, hebben DC Entertainment en Warner Bros. dan toch aangekondigd dat er een extended cut van de film rond DC’s black-ops team superschurken zal komen, met heel wat meer Jared Leto als The Joker en Margot Robbie als Harley Quinn. Dit maakt Suicide Squad al de tweede film in het DC Comics-filmuniversum die een verlengde versie krijgt. Eerder gebeurde al hetzelfde voor Batman V Superman: Dawn of Justice, waarvan de langere versie van de film heel wat meer fans wist te plezieren dan de bioscoopversie.

De 11 minuten extra scènes in de Extended Cut van Suicide Squad doen geen ingrijpende veranderingen aan de verhaallijn, maar leveren simpelweg wat meer interacties tussen de personages, terwijl ze ook de relatie tussen The Joker en Harley Quinn iets dichter bij de meer gewelddadige variant uit de comics brengen. Dit zijn de extra scènes:

  • Extra footage bij de ontsnapping van The Joker uit Arkham Asylum. Hij plaagt en foltert Harley wat meer en het wordt duidelijk dat hij ze hier aanvankelijk gebruikt als een manier om te ontsnappen.
  • Killer Croc die overgeeft tijdens de helikoptervlucht van de Squad naar Midway City. Killer Croc wordt regelmatig wagenziek in de comics, dus dit is een leuke knipoog.
  • Een flashback naar een race tussen Harley op de motor en The Joker in zijn paarse Lamborghini. The Joker is niet zo geïnteresseerd in Harley, maar zij is geobsedeerd en volledig over de rooie. Ze houdt hem tegen, smeekt hem om haar een kans te geven en houdt hem onder schot. Ook schiet ze een passerende truckchauffeur neer. Eén van de betere zinnen uit de film volgt wanneer Harley zegt: “You’re more afraid of my heart, than you are of a gun?”. Waarom deze niet in de bioscoopversie zat, blijft ons een raadsel.
  • Na de dood van Slipknot, proberen Harley en Captain Boomerang de rest van de Squad te overhalen om Rick Flag en zijn soldaten aan te vallen. Het loopt niet zoals gepland en Killer Croc duwt Boomerang tegen wat vuilbakken.
  • Meer interacties tussen Harley Quinn en Killer Croc (ze vraagt hem waarom hij mensen eet), alsook Katana – waaronder een scène waarin ze haar masker afneemt.
  • Meer interactie tussen Rick Flag en Deadshot, waarin Flag een belofte maakt aan de huurmoordenaar dat – indien hij de rest van de Squad kan verenigen – hij wat meer tijd met zijn dochter mag spenderen.
  • Verlengde barscène, waarin Harley Quinn El Diablo wat water aanbiedt (een gesprek dat in de trailer zat, maar niet in de bioscoopfilm). De scène rond El Diablo’s verleden is ook langer.

De scènes zijn niet zo ingrijpend dat ze de film naar een hoger niveau tillen (zoals dat wél het geval was bij Batman V Superman: Dawn of Justice), maar verbeteren wel de pacing van de prent en diepen wat meer uit. Al bij al is de Extended Cut (alleen al door die Joker/Harley-racescène) dus de betere versie van Suicide Squad, maar het verschil tussen de twee versies valt minimaal te noemen.

De verlengde cut van Suicide Squad verschijnt digitaal midden november en op 3 december op Blu-Ray en DVD.

Onze review van de bioscoopversie lees je hier.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.