Random Article


Biopic rond Wonder Woman-schepper William Moulton Marston in de maak

 

Posted 10/10/2016 by

Niet alleen zijn bekendste creatie, DC’s Amazoneprinses Wonder Woman, krijgt in 2017 eindelijk haar eigen bioscoopfilm, er is ook een biopic in de maak over de man zelf: William Moulton Marston, de schrijver die onder het pseudoniem Charles Moulton samen met tekenaar H.G. Peter de grootste vrouwelijke superheldin aller tijden creëerde in 1941. Sony Pictures heeft de rechten verworven om het leven van Marston te verfilmen in Professor Marston & The Wonder Women. Luke Evans (Dracula Untold, The Hobbit) zal de controversiële Amerikaanse psycholoog, jurist, dokter en comicbookschrijver vertolken.

Er wordt in de film uiteraard heel wat aandacht besteed aan de controversiële polygame relatie die Marston had met zijn vrouw en mede Wonder Woman-schepper, Elizabeth Holloway Marston, en zijn voormalige studente en maîtresse, Olive Byrne, dewelke bij het koppel inwoonde. Beide vrouwen hebben een grote rol gespeeld in het leven van Marston, zijn feministische idealen en natuurlijk de creatie van Wonder Woman bij het vroege DC Comics, dat ook de nodige controverse kende in die beginjaren…

Luke Evans wordt in de film geflankeerd door Rebecca Hall als Elizabeth en Bella Heathcote als Olive. Schrijfster en regisseuse van diens in Angela Robinson (The L Word, Hung). Een releasedatum is vooralsnog niet bekend.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.