Random Article


Review: The Flash – “Flashpoint”(Aflevering 1, Seizoen 3)

 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
9 total ratings

 

Goed


Deze opener laat je diep nadenken over The Flash en zijn invloed op de mensen om hem heen.

Minder


Er is te weinig ontwikkeling.


The Flash heeft in “Flashpoint”, de première van het nieuwe derde seizoen, eindelijk de wereld die hij wilde. Maar natuurlijk duurt dat niet lang… Lees hier de Brainfreeze-review!

Posted 06/10/2016 by

 
Full Article
 
 

Now, who is the villain, Flash? Who is the villain?!

Het derde seizoen van DC’s The Flash dropt je met zijn eerste episode middenin de actie. Barry Allen probeert zijn moed bij elkaar te rapen om Iris weer mee uit te vragen wanneer er een nieuwsbericht verschijnt. Central City wordt geterroriseerd door The Rival. Deze Speedster heeft het voorzien op The Flash omdat hij zichzelf ziet als de enige Speedster. Gelukkig verschijnt de jonge Wally West al snel op het toneel met zijn gele pakje om The Rival tegenstand te bieden.

Deze nieuwe Flash, of Kid Flash volgens zijn zus met wie hij de misdaad bestrijdt, staat redelijk zijn mannetje maar hij mist natuurlijk het team dat Barry om zich heen had verzameld.

wally-en-barry-seizoen-3

Wacht even.. Wally West als The Flash? Wat heb ik gemist?? Helemaal niets, maar je bent vast vergeten dat Barry aan het einde van het vorige seizoen in een vlaag van verstandsverbijstering terugreisde in de tijd om de moord op zijn moeder Nora te verhinderen. Dit veroorzaakte een zogeheten Flashpoint (naar de gekende DC Comics-verhaallijn en Justice League-animatiefilm) waardoor er een andere tijdlijn is ontstaan. Een tijdlijn waarin Barry’s ouders nog leven en hij eindelijk weer het leven kan leiden met de mensen van wie hij houdt en die hem waren afgenomen. De enige die nog weten hoe de wereld was zijn uiteraard Barry zelf, maar ook de Reverse Flash (overigens gespeeld door de nieuwe acteur Matt Letscher) die door Barry gevangen wordt gehouden. Als het onze held ligt dan blijft de wereld zoals hij is, maar elke keer als Barry zijn krachten gebruikt verliest hij iets van zijn geheugen. En uiteindelijk zal Barry Allen niet meer weten dat ie The Flash was en dan zal deze nieuwe tijdlijn permanent zijn…

flash-vs-the-rival

Als vaste kijker is het interessant om te zien hoe de redding van Nora Allen de levens van de mensen in deze tijdlijn heeft veranderd. Iemand als Caitlin Snow is een saaie oogarts gebleven en is nooit losgekomen als personage en Joe West is van een integere politieman verandert in een dronken loser. De topper is tech-miljardair Cisco Ramon. Doordat hij nooit zijn leven heeft hoeven wijden aan het werk van anderen kon hij zichzelf ontwikkelen tot een soort hele foute maar oh zo leuke variant op Steve Jobs. Wat niet meer waren dan wensdromen in de voorgaande twee seizoenen is nu realiteit geworden en daar geniet Cisco met volle teugen van. Je mag zeggen dat Carlos Valdes van de schrijvers ook meer de kans krijgt om los te gaan met zijn rol, waardoor het personage van Cisco hier interessanter is geworden dan The Flash. De ontwikkeling van de snelste man ter wereld en Grant Gustin als acteur stagneert.

The Flash dreigt in deze opener van het derde seizoen te gaan lijden aan hetzelfde euvel als DC’s Legends of Tomorrow. Tijdreizen is leuk, maar het wordt te gemakkelijk gebruikt als een trucje om zaken aan te passen. Dit derde seizoen dreigt te gaan draaien rondom dezelfde thema’s als het fantastische debuutseizoen en dat is geen goede zaak. Als deze serie hier niet voorbij kan groeien dan haakt het af in het topklassement van de huidige comicbookseries en wordt het fan porn. Dat zou zeer betreurenswaardig zijn…

The Flash is elke week te bekijken op het Amerikaanse The CW en zal spoedig weer te zien zijn bij ons op FOX.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.