Random Article


Review: The Tick – “Pilot” (Amazon Pilot Season)

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 29 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Peter Serafinowicz als The Tick en Jackie Earle Haley als The Terror amuseren zich kostelijk in hun rollen.

Minder


Neemt zichzelf té serieus. Saai hoofdpersonage.


The Tick – de gekende superheldenparodie van Ben Edlund – is terug in live-action! Maar weet deze pilot, onder regie van de cinematograaf van Christopher Nolan, ook te overtuigen?

Posted 26/08/2016 by

 
Full Article
 
 

Stop your evil ways!

Het nieuwste Amazon Pilot Season is van start gegaan in de VS. Hier worden pilootafleveringen van potentiële nieuwe series gratis online aangeboden, waarna de fans kunnen stemmen op hun favoriet. Diegene met de meeste stemmen wordt dan uitgebouwd als de nieuwste Amazon Original Series. Naast de sitcom I Love Dick met Kevin Bacon en JCVD’s triomfantelijke terugkeer in Jean-Claude Van Johnson, is er zo ook een nieuwe reeks rond The Tick – de superheldenparodie van Ben Edlund.

The Tick verscheen voor het eerst in 1986 en verkreeg tal van comics, een succesvolle animatieserie op Fox in de jaren 90 en ook al een kortstondige live-action serie in 2001 met Patrick Warburton in de hoofdrol. Regisseur Wally Pfister, gekend als de cinematograaf van o.a. Christopher Nolans Batman Begins, The Dark Knight en Inception en regisseur van de sci-fi Transcendence, brengt de nieuwste incarnatie van de knotsgekke superheld tot leven in een scenario geschreven door Ben Edlund himself.

the-tick-07

Boekhouder Arthur Everest (Griffin Newman) is obsessief op zoek naar de dood geachte supervillain The Terror (Jackie Earle Haley), die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader en favoriete superheldenteam. Everest meent dat The Terror nog steeds in leven is en zelfs zijn stad vanuit de schaduwen controleert. Hij ontmoet de ietwat goofy, doch enorm sterke superheld The Tick, dewelke in Arthur meteen een potentiële sidekick ziet…

Dat Pfister meewerkte aan Nolans Batman-films merk je meteen. Gelijkaardig aan Batman Begins (alsook Marvel’s Daredevil), wordt de eerste actiescène (in een haven nota bene) op een grauwe, grimmige manier tot leven gebracht. Niets nieuws dus. Alleen vloekt de kleurrijkheid van The Tick met de anders vrij donkere en realistische toon. Peter Serafinowicz (de stem van Darth Maul in Star Wars Episode I) amuseert zich wel duidelijk in zijn rol en brengt zijn vele over-the-top quotes en gebaren met een glimlach. Hetzelfde geldt voor Jackie Earle Haley (Rorschach uit Watchmen) als The Terror, de overduidelijk cartooneske aartsvijand van The Tick. Deze twee personages leveren het hoogtepunt van de show, maar steken enorm hard af tegen de rest van de cast en de decors. Je merkt dat Pfister de balans niet weet te vinden tussen het creëren van een geloofwaardige superheldenwereld en de overduidelijk over-the-top parodiërende elementen van het bronmateriaal. The Tick werkt enkel wanneer je alles rondom hem ook mee in het belachelijke trekt. Nu komt het gewoon vreemd over.

the-tick-06

Het helpt ook niet dat de aflevering vooral het oorsprongsverhaal levert voor Arthur Everest, dewelke uiteindelijk in een motkostuum de sidekick van The Tick zal worden. Griffin Newman heeft maar weinig charisma en weet het vrij generische oorsprongsverhaal en karakter van Arthur niet te verkopen. Hij is een loser, maar geen lovable loser. Ook speelt hij de rol té serieus, waardoor hij enorm hard afsteekt tegen de meer kleurrijke personages in de aflevering.

Kortom, deze The Tick-pilootaflevering kan niet opboksen tegen de vorige reeks en neemt zichzelf te serieus. De toon is te onevenwichtig en dat ligt vooral aan de cinematografie van Pfister, niet aan het script van Edlund. Mogelijk kunnen deze problemen nog opgelost worden wanneer de serie verder wordt gezet en de meer goofy, over-the-top elementen van het bronmateriaal begint te omarmen. Maar overtuigen doet de pilot alvast niet.

The Tick valt in de VS te bekijken via deze Amazon-link.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.