Random Article


Suicide Squad Special – Maak Kennis met de Worst Heroes Ever

 


Posted 01/08/2016 by

suicidesquadbanner

“Worst. Heroes. Ever.”

Op 3 augustus knalt Suicide Squad de bioscoopzalen binnen, de inmiddels derde film in het steeds uitbreidende DC Comics-filmuniversum van Warner Bros., na Man of Steel en Batman V Superman: Dawn of Justice. Onder regie van David Ayer (Fury, Training Day, End of Watch) belooft Suicide Squad de “Dirty Dozen meets Mission: Impossible onder de superheldenfilms” te worden. Het concept is simpel: in ruil voor strafvermindering, worden gevangengenomen supervillains door de Amerikaanse overheid gedwongen om uiterst gevaarlijke black-ops missies uit te voeren. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze geheime missies een uiterst kleine slaagkans…

 

Van de term “Suicide Squad” was in de comics voor het eerst sprake in DC’s The Brave and the Bold #25 uit 1959. Dit team van gewone mensen met enkele speciale skills, maakte deel uit van het grotere geheime overheidsinitiatief Task Force X. Leider van dienst was Rick Flag Jr., de zoon van oorlogsheld Rick Flag. Samen met zijn vriendin Karin, dokter Hugh Evans en Jess Bright bevocht hij bovennatuurlijke wezens.

suicidesquad

De moderne, meer gekende supervillain-versie van de Suicide Squad maakte zijn debuut in Legends #3 uit 1987. Schrijver John Ostrander, dewelke de hieruit volgende eerste Suicide Squad-comicbookreeks schreef die de hoofdinspiratie voor de film vormt, omschreef het concept voor het eerst als “The Dirty Dozen meets Mission: Impossible“. Spilfiguur van dit alles was overheidsagente Amanda “The Wall” Waller, een harde tante die gerust de DC-versie van Marvel’s Nick Fury mag genoemd worden. Na de stopzetting van de eerste Suicide Squad-reeks in 1992, maakten ze nog tal van gastoptredens in verschillende DC-reeksen en kregen ze nog enkele eigen comicbookseries. Buiten de comics verscheen de Suicide Squad al in de animatieserie Justice League Unlimited, DC tv-series als Smallville en Arrow en speelden enkele leden de hoofdrol in de animatiefilm Batman: Assault on Arkham.

Maar wie zijn nu de bad guys in de filmversie van DC’s Suicide Squad opmaken? Brainfreeze stelt ze één voor één aan je voor…

 

AMANDA “THE WALL” WALLER

“Age and birthplace classified, cutthroat agent, the Squad’s puppet master”

 • Eerste verschijning: Legends #1 (1987)
 • Capaciteiten: Briljant manipulatrice en stratege, uiterst bedreven in spionage- en militaire tactieken

 

SS-Amanda-Waller-posterAmanda “The Wall” Waller is een harde tante. Eén van de hardste, zoniet dé hardste, in het DC-universum. Waller is een weduwe die voor de Amerikaanse overheid ging werken. Ze ontdekte het bestaan van Task Force X en de Suicide Squad en was mee verantwoordelijk voor de oprichting van de moderne incarnatie van het team. Ze richtte later mee het clandestiene The Agency op, dat later zou omgetoverd worden tot de defensieorganisatie Checkmate. Zij is diegene die achter de schermen de missies voor de Suicide Squad uitstippelt, de juiste mensen voor de job kiest en – indien nodig – hun ingeplante explosieven laat afgaan wanneer ze zich niet aan de regels houden. Het komt als geen verrassing dat Waller al vaak in de clinch heeft gelegen met Rick Flag, de andere leden van de Squad, of zelfs haar oversten in Washington D.C. Naast leidster van de Suicide Squad, heeft Waller er ook al een positie als White Queen-leidster van Checkmate opzitten, is ze momenteel hoofd van defensieorganisatie A.R.G.U.S. en heeft ze een tijd gediend als minister van metahuman-zaken onder (tijdelijke) president Lex Luthor. Het zal je niet verwonderen, Amanda “The Wall” Waller heeft het niet zo met supermensen en ziet ze eerder als dreigingen die onder controle gehouden moeten worden of mogelijk geëxploiteerd…

IN DE FILM wordt Amanda Waller vertolkt door Viola Davis, dewelke hiermee Angela Bassett (Green Lantern), Pam Grier (Smallville) en Cynthia-Addai Robinson (Arrow) opvolgt. Waller gelooft – na de gebeurtenissen van Man of Steel en Batman V Superman – dat de volgende oorlog niet zal uitgevochten worden met wapens, maar met metahumans. Ze ziet de leden van haar Suicide Squad dan ook als vervangbare, levende wapens.

 

RICK FLAG, JR.

“Natural born leader, tactical expert, bleeds red white & blue”

 • Eerste verschijning: The Brave and the Bold #25 (1959)
 • Capaciteiten: Tactisch genie, getraind militair, expert in verschillende gevechtskunsten en wapens

 

SS-Rick-Flag-PosterRichard Montgomery Flag was een oorlogsheld die in WO II het Suicide Squadron leidde, een voorloper van de Squad, en was een belangrijke speler in de vorming van Task Force X. Zijn zoon, Richard Rogers Flag oftewel Rick Flag Jr., volgde hem op en werd eveneens een gevierd militair en spion. Deze Rick Flag maakte deel uit van de allereerste Suicide Squad en zou later door Amanda Waller overtuigd worden om de nieuwe Squad te vervoegen. Flag werkte aanvankelijk echter maar met tegenzin samen met criminelen (ondanks het feit dat hij en bijvoorbeeld Deadshot zeer veel gelijkenissen hadden). Uiteindelijk zou hij echter meer en meer zijn teammaats beginnen te vertrouwen en zichzelf ontpoppen tot een onmisbaar deel van de eerste Suicide Squads.

IN DE FILM zal Joel Kinnaman (RoboCop) de rol van Rick Flag spelen. Ook hier is hij de veldleider en drilsergeant van de Suicide Squad, dewelke zijn uiterste best moet doen om de villains in toom te houden. Tevens heeft hij een relatie met June Moone.

 

KATANA

“Samurai assassin, fearless and fatal”

 • Echte naam: Tatsu Yamashiro
 • Eerste verschijning: The Brave and the Bold #200 (1983)
 • Capaciteiten: Samurai, experte in gevechtskunsten, tactisch genie, Soultaker-zwaard absorbeert de ziel van elk wezen dat het doodt, waaronder Katana’s ex-man

 

SS-Katana-PosterTatsu Yamashiro kent een tragisch achtergrondverhaal. Ze is Japan moeten ontvluchten na de moord op haar man, Maseo, en hun kinderen, voortgekomen uit een bloedvete in de Yakuza. Samen met Soultaker, het mystieke zwaard waarmee haar man werd gedood (maar waarin ook zijn ziel huist), trainde ze als samurai en trok ze naar de VS. Ondanks haar aanvankelijke wraakmissie en dodelijkere vorm van gerechtigheid, zou Katana uiteindelijk Batman’s team Outsiders vervoegen en later de Birds of Prey en zelfs de Justice League of America. Ze is met voorsprong één van de dodelijkste antiheldinnen uit het DC-universum.

IN DE FILM wordt Katana gespeeld door Karen Fukuhara. Zij is de stille, maar dodelijke bodyguard van Rick Flag.

 

DEADSHOT

“Human arsenal, lethal at 4.000 meters”

 • Echte naam: Floyd Lawton
  Eerste verschijning: Batman #59 (1950)
 • Capaciteiten: Expert scherpschutter, mist nooit zijn doel, voorzien van cybernetisch oog

 

SS-Deadshot-PosterFloyd Lawton, alias Deadshot, was oorspronkelijk een vroege Batman-schurk, maar trad al in conflict met meerdere DC-superhelden. Toen Lawton jong was, trachtte hij zijn geliefde broer te redden van een zoveelste pak slaag van hun vader. Hij nam het geweer van zijn vader en schoot, maar raakte per ongeluk zijn broer. Dit voorval tekende Lawton zeer. Hij zou uiteindelijk uitgroeien tot de huurmoordenaar Deadshot, dewelke nooit meer zijn doel zou missen. Ondanks het feit dat hij de laatste jaren meer als een antiheld (en vader) met een geweten wordt afgeschilderd, blijft Deadshot de emotionele littekens van dat tragische voorval uit zijn jeugd meedragen. Zo zoekt/vindt hij regelmatig een surrogaatbroer in collega’s of zelfs vijanden en hoopt hij zijn leven te beëindigen op een spectaculaire manier. Zijn doodwens maakt dat Deadshot zo ongeveer het meest langdurige lid van de Suicide Squad is (al dan niet diegene met het meeste geluk). Tevens is hij geregeld een lid van de Secret Six, een andere groepering superschurken.

IN DE FILM wordt Deadshot vertolkt door niemand minder dan Will Smith en ontpopt hij zich tot een surrogaatleider van de Suicide Squad. Van alle leden is hij immers diegene met het grootste geweten… en net iets minder gestoord dan de rest.

 

CAPTAIN BOOMERANG

“98 counts of burglary, fetish: pink unicorns”

 • Echte naam: George “Digger” Harkness
 • Eerste verschijning: The Flash #117 (1960)
 • Capaciteiten: Uitvinder, maakt gebruik van tal van gimmick boemerangs

 

SS-Boomerang-PosterBoomerang, in de comics beter bekend als Captain Boomerang, is één van de bekendste vijanden van The Flash. Zijn gimmick is simpel: hij maakt boemerangs en weet hoe hij ze op een dodelijke manier moet gebruiken. Dit klinkt misschien onnozel, maar uiteindelijk is George “Digger” Harkness één van de meest langdurige vijanden van The Flash geworden alsook één van de belangrijkste leden van de Suicide Squad. Misschien niet door zijn boemerangs, maar wel door zijn volledig immorele en manipulerende karakter. Harkness is een slecht mens. Hij is immoreel, gierig, racistisch, onbetrouwbaar, onzeker en laf. Dat maakt hem echter extra gevaarlijk, zowel voor zijn vijanden als teamleden.

IN DE FILM wordt (Captain) Boomerang gespeeld door Jai Courtney, dewelke hem nog een tikkeltje extravaganter maakt. Ook hier is Boomerang een vijand van The Flash (Ezra Miller). Hou je ogen open voor zijn roze pluchen eenhoorn, Pinky.

 

ENCHANTRESS

“6313 years young, extent of power unknown”

 • Echte naam: June Moone
 • Eerste verschijning: Strange Adventures #187 (1966)
 • Capaciteiten: Tovenares, bedreven in tal van magische rituelen en spreuken, in staat om andere magie gebruikers op te sporen

 

SS-Enchantress-PosterFreelance artieste June Moone kwam tijdens een gekostumeerd bal in contact met een magische entiteit en werd een extreem machtige tovenares. Al snel zou blijken dat Moone als de Enchantress enorm veel moeite had om haar gaven onder controle te houden, waardoor ze regelmatig op het verkeerde pad belandde. Nog later bleek dat de Enchantress in feite een demonische entiteit uit een andere dimensie was die gefuseerd was aan June. In feite heeft ze dus een Jekyll/Hyde-relatie met haar donkere Enchantress-kant. De Enchantress is één van DC’s minst gebruikte villains, maar ze is in het verleden wel even een belangrijke speler bij de Suicide Squad geweest en behoudt banden tot de vele andere magische gebruikers in het DC-universum.

IN DE FILM zal Cara Delevingne June Moone (hier een archeologe) en haar duistere wederhelft Enchantress tot leven brengen als het sterkste, meest bovennatuurlijke en aldus gevaarlijkste lid van het team. Als Moone heeft ze een relatie met Rick Flag.

 

EL DIABLO

“Extent of powers unknown, core temperature: 666 °F”

 • Echte naam: Chato Santana
 • Eerste verschijning: El Diablo (v3) #1 (2008)
 • Capaciteiten: Pyrokinese

 

SS-ElDiablo-PosterBendeleider Chato Santana is in feite de derde El Diablo in het DC-universum, na Lazarus Lane en Rafael Sandoval. Hij verkreeg de vloek van El Diablo en de daarbij horende pyrokinetische krachten na een bijna doodervaring waarin hij Lazarus Lane – de eerste El Diablo – ontmoette. Nadat hij zijn vuurkrachten gebruikte om een gebouw in brand te steken en hiermee enkele rivaliserende bendeleden te doden, ontdekte hij dat er ook onschuldige vrouwen en kinderen in het gebouw aanwezig waren. Chato liet zichzelf vrijwillig opsluiten op zoek naar verlossing en vergiffenis, alvorens hij bij de Suicide Squad werd ingelijfd.

IN DE FILM tovert Jay Hernandez deze incarnatie van El Diablo op het scherm. Samen met Deadshot is hij één van die Squad-leden die nog enigszins een geweten lijkt te hebben. El Diablo schuwt zelfs enige vorm van conflict.

 

SLIPKNOT

“Trained assassin, hates being tied down”

 • Echte naam: Christopher Weiss
 • Eerste verschijning: Fury of Firestorm #28 (1984)
 • Capaciteiten: Expert huurmoordenaar, bedreven in het gebruik van onbreekbare touwen om zijn vijanden om te leggen

 

SS-Slipknot-PosterChristopher Weiss, alias Slipknot, is een C-lijst villain in het DC-universum met niet zoveel verschijningen op zijn naam. Hij werkte aanvankelijk voor een chemisch bedrijf, waarin hij een formule ontdekte om de touwen die hij later als Slipknot zou gebruiken sterker te maken. Hij belandde al snel in de gevangenis na een ontmoeting met de superheld Firestorm, waarna hij uiteindelijk werd ingelijfd tot de Suicide Squad.

IN DE FILM zal Adam Beachman de rol van Slipknot spelen. Ook hier blijkt zijn rol beperkt en heeft het personage haast “kanonvoer” op zijn voorhoofd staan…

 

KILLER CROC

“King of the sewer, do not attempt to feed”

 • Echte naam: Waylon Jones
 • Eerste verschijning: Detective Comics #523 (1983)
 • Capaciteiten: Bovenmenselijk sterk, reptielachtige tanden, huid en klauwen, ervaren alligatorworstelaar, versnelde genezingsfactor

 

SS-Killer-Croc-PosterWaylon Jones werd geboren met een huidaandoening waardoor hij reptielachtige kenmerken vertoonde. Zijn slechte jeugd heeft hij te danken aan zijn alcoholverslaafde tante. Nadat hij zijn tante uiteindelijk vermoordde, dook Waylon de worstelwereld en uiteindelijk criminele onderbuik van Gotham City in en werd hij een wederkerende vijand van Batman en Robin. Doorheen de jaren werden zijn krokodilachtige kenmerken, maar ook zijn hierbij horende krachten, alleen maar groter. Erg slim is hij echter niet, waardoor zijn droom om misdaadbaas in Gotham te worden nogal veraf lijkt.

IN DE FILM brengt Adewale Akinnuoye-Agbaje Killer Croc tot leven. Hij is niet het slimste lid van de Squad, maar wel één van de sterkste.

 

HARLEY QUINN

“Total wildcard, loves puddin'”

 • Echte naam: Harleen Frances Quinzel
 • Eerste verschijning: “Joker’s Favor” aflevering van Batman: The Animated Series (1992). In de reguliere DC-comics: Batman – Harley Quinn #1 (1999).
 • Capaciteiten: Acrobate, gymnaste, experte in verschillende gevechtkunsten en psychiatrie, manipulatrice, immuniteit tegen de meeste toxines, een gigantische hamer

 

SS-Harley-Quinn-PosterDr. Harleen Quinzel was een jonge psychiatrice in Arkham Asylum, het gekkenhuis van Gotham City waarin de meeste van Batman’s tegenstanders terechtkomen. Tijdens haar sessies met Batman’s absolute aartsvijand The Joker geraakte ze compleet verliefd op de psychopathische clown. Als Harley Quinn, gekleed in een narrenpakje, staat ze sindsdien haar “Mr. J” bij als diens sidekick en geliefde. De relatie tussen The Joker en Harley is zeer gewelddadig. Harley wordt regelmatig zowel fysiek als mentaal misbruikt door The Joker, maar hun band blijft vreemd genoeg standhouden. Inmiddels heeft de immer onvoorspelbare Harley wel ietwat gezondere relaties opgebouwd met o.a. Poison Ivy en Catwoman, alsook met haar Suicide Squad-teamlid Deadshot. Ook is ze de laatste jaren wat zelfstandiger en heroïscher geworden. Toch is haar “Mr. J” nooit ver uit haar gedachten…

IN DE FILM wordt Harley Quinn vertolkt door Margot Robbie en is ze haar lekkere, totaal onvoorspelbare, compleet gestoorde zelf. Ze leeft misschien al even gescheiden van The Joker, maar Mr. J is niet veraf wanneer Harley tot de Squad wordt ingelijfd…

 

THE JOKER

“Total megalomaniac, favorite joke: Batman”

 • Echte naam: Onbekend
 • Eerste verschijning: Batman #1 (1940)
 • Capaciteiten: Genie, bedreven in chemie en het maken van toxines, tal van dodelijke gimmicks

 

SS-The-Joker-PosterVeel hoeven we niet meer te vertellen over The Joker. Deze sadistische, psychopathische en chaotische seriemoordenaar en “Clown Prince of Crime” heeft al vele incarnaties gekend in zowel comics, tv, videogames als op het grote scherm. Over zijn geschiedenis is weinig geweten. In sommige versies werd hij “Jack” genoemd, in andere was hij eerst de gemaskerde crimineel Red Hood alvorens in een vat vol chemisch afval te vallen. Hij verkiest ervoor om een multiple choice verleden te hebben.

The Joker is de absolute aartsvijand van Batman en verantwoordelijk voor vele persoonlijke tragedies in het leven van de Dark Knight, waaronder de verlamming van Batgirl en de moord op Jason Todd (de tweede Robin). The Joker is het ergste type villain dat Gotham City  te bieden heeft (hij is zelfs te chaotisch en gevaarlijk voor de rest van de villains, die nog enigszins een zekere code hanteren). Zonder enige twijfel de meest gekende superschurk aller tijden, na the devil himself…

IN DE FILM zal de nieuwe Joker vertolkt worden door Jared Leto. Hij maakt geen deel uit van Amanda Waller’s Suicide Squad, maar heeft zijn eigen bende en zit samen met hen de Squad wel op de hielen om zijn geliefde Harley Quinn terug te krijgen…

 

Suicide Squad knalt op 3 augustus de bioscoop binnen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.