Random Article


Benedict Samuel is de Mad Hatter in DC’s Gotham Seizoen 3

 


Posted 20/07/2016 by

Gotham Mad Hatter

Na Rise of the Villains doorheen het tweede seizoen van Gotham zullen er nog heel wat meer Batman-schurken de televisiereeks op Fox vervoegen. De nieuwste in lijn is niemand minder dan Benedict Samuel (The Walking Dead) als de Mad Hatter in het derde seizoen. Net zoals bij vele van de booswichten wordt de oorsprong van de personages wat aangepast. Zo wordt de Mad Hatter/ Jervis Tetch hier een getalenteerde hypnotiseur die op zoek is naar zijn zus Alice in Gotham City.

Het personage – overduidelijk gemodelleerd naar de gelijknamige figuur uit Lewis Carrolls Alice’s Adventures in Wonderland – verscheen voor het eerst in Batman #49 (1948). De geniale Jervis Tetch/ Mad Hatter is een hoedenfanaat, fan van zijn literaire voorbeeld en lijdt aan heel wat psychische stoornissen. Tetch gebruikt hypnotiserende apparaten om zijn misdaden in Gotham City uit te voeren en ontvoerde meermaals heel wat prominente Gothamites, waaronder Batgirl/ Barbara Gordon. Mad Hatter verscheen onder meer in live-action in de jaren 60 Batman-reeks (vertolkt door David Wayne), maar ook in de Arkham-videogamereeks en heel wat Batman-animatieprojecten.

Onze review van het tweede seizoen van Gotham kan je hier nalezen. Het derde seizoen van Gotham start op 19 september op de Amerikaanse zender Fox.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.