Random Article


Wally West wordt Kid Flash in DC’s The Flash Seizoen 3

 


Posted 12/07/2016 by

In onze uitgebreide special over Wally West en Jesse Wells kon je de toekomst van beide personages uit het tweede seizoen van The Flash al lezen. Nu heeft televisienetwerk The CW alvast ons gelijk bewezen door twee foto’s vrij te geven van acteur Keiynan Lonsdale als Wally West/ Kid Flash. De acteur krijgt dus een eigen superheldenidentiteit alsook bijhorend kostuum. Zijn debuut als Kid Flash staat gepland voor Flashpoint, de eerste aflevering van het derde seizoen van de DC Comics-reeks.

 Kid Flash The FlashKid Flash The Flash 2

Wally West/ Kid Flash verscheen voor het eerst in The Flash Vol. 1 #110 (1959). Als eerste superheld die de naam “Kid Flash” aannam, moet meteen wel duidelijk zijn welke rol het personage lange tijd in de comics invulde. Deze creatie van John Broome en Carmine Infantino was de neef van Iris West, de latere vrouw van Barry Allen/ The Flash, en een onvermijdelijke sidekick voor de Scarlet Speedster (na het succes van Batmans Robin). Tijdens zijn jonge jaren als hulpje richtte hij samen met The Boy Wonder uit Gotham het jeugdige Teen Titans-team op en zou uiteindelijk zo uit de schaduw van The Flash willen treden.

Zijn superheldencarrière zou een enorme boost krijgen na Crisis on Infinite Earths #12 (1986) waar zijn mentor The Flash zich opofferde om het DC Comics-universum te redden. West werd toen dus de nieuwe Scarlet Speedster (alsook lid van de Justice League) en zou dit voor meer dan twintig jaar zijn. In The Flash: Rebirth (2009-2010) keerde Allen uiteindelijk terug en zou vanaf dan zijn oorspronkelijke superheldenpersona hernemen. In DC’s New 52-reboot werd Wally West omgetoverd tot een Afro-Amerikaanse tiener (sinds kort opnieuw met krachten) en zijn klassieke verleden als Kid Flash/The Flash uit de continuïteit geschreven.

Het derde seizoen van DC Comics’ The Flash op The CW gaat op 4 oktober van start.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.