Random Article


MacGyver-Televisieserie bij CBS krijgt nieuwe pilootaflevering met regisseur James Wan

 


Posted 19/06/2016 by

MacGyver Reboot

Een van de meer iconische 80s-actiehelden krijgt dit najaar naast vermoedelijk Rambo en The A-Team, eveneens een nieuwe kans op de Amerikaanse televisiezender CBS. In gelijkaardige excentrieke en actievolle stijl krijgen we binnenkort immers een nieuwe MacGyver-reeks. Of dat was toch het plan… Jammer genoeg werd de eerste trailer opvallend slecht onthaald bij de fans en televisiekijkers, waardoor zender CBS een geheel nieuwe pilootaflevering wil ontwikkelen. Ditmaal zal regisseur James Wan, die de reeks overziet, in de regisseursstoel kruipen en dus hopelijk een degelijke basis voor een nieuwe reeks leveren. Zelfs de cast wordt deels aangepast…

In de oorspronkelijke reeks die liep van 1985 tot en met 1992 (twee spin-offs uit 1994 buiten beschouwing gelaten), zagen we Richard Dean Anderson als de ironische protagonist met een duidelijke afkeer voor vuurwapens. MacGyver stond ervoor gekend telkens een inventief en onwaarschijnlijk ontsnappingsplan of wapen te improviseren doorheen deze langlopende actieserie. De reboot die focust op een minder ervaren, twintigjarige Angus MacGyver – (nog steeds) vertolkt door Lucas Till (X-Men-franchise) – en zijn debuut als actieheld, wordt ontwikkeld door James Wan (Aquaman). Eerder was er in 2003 al een gelijkaardig concept, getiteld Young MacGyver, dat ondanks een ontwikkelde pilootaflevering een stille dood stierf.

Het eerste seizoen van MacGyver gaat dit najaar op CBS van start.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.