Random Article


Marvel Studios heeft de filmrechten van Namor terug

 

Posted 05/06/2016 by

Veel mensen weten het niet, maar Namor The Sub-Mariner, de prins van Atlantis, was de eerste superheld en mutant waarmee Timely Comics (het vroegere Marvel) in 1939 hun avontuur als één van de pioniers in dit genre mee begon. Namor is bij het modernere publiek vooral bekend van zijn vele gastoptredens in Fantastic Four en later als prominent lid van de Avengers en X-Men. In de jaren negentig was Marvel Comics dicht bij een bankroet en ze probeerden geld te genereren door de filmrechten van enkele van hun populairste titels te verpatsen. Zo eindigden de X-Men, Fantastic Four en Daredevil bij Fox, Spider-Man bij Sony en de Hulk en Namor bij Universal Studios.

In 2004 waren we zelfs dichtbij een Namor-solofilm. Universal had met Chris Columbus al een regisseur gestrikt en Marvel wist zelfs haar toenmalige vedette Salvador Larroca (X-Treme X-Men) te paaien met een contractverlenging door hem te beloven dat hij de storyboards mocht tekenen. Maar de film kwam niet van de grond.

Tijdens een gesprek met Kevin Smith voor diens podcast Fatman on Batman bevestigde Joe Quesada dat Marvel de filmrechten van Namor terug heeft. Al was hij niet helemaal bekend met de details. Universal heeft bijvoorbeeld ook nog altijd een deel van de Hulk-filmrechten waardoor er geen solofilm van de groene gigant wordt gemaakt.

Los van dit alles is het ook de vraag of het niet te laat is voor een solofilm? Warner Bros. en DC Entertainment hebben Namor’s donder al gestolen met een Aquaman-solofilm, ‘s werelds bekendste (maar niet eerste) onderzeese superheld. En voor het grote filmpubliek zou Marvel in dat geval simpelweg de tweede viool spelen. Maar sta niet gek te kijken wanneer er een cameo van de prins van Atlantis of het onderzeese koninkrijk zelf opduikt in een toekomstige Avengers -film…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.