Random Article


Dwayne “The Rock” Johnson is Doc Savage in Shane Blacks Reboot

 

Posted 30/05/2016 by

Het is eindelijk officieel. Actieheld Dwayne “The Rock” Johnson (Fast & Furious-franchise, San Andreas) zal de hoofdrol van Doc Savage vertolken in de gelijknamige filmreboot. Het pulppersonage verscheen voor het eerst in Doc Savage Magazine #1 (1933) als creatie van Henry Ralston en John Nanovic.

Deze avonturier uit de Golden Age heeft naast bovenmenselijke kracht en een enorm intellect ook een fotografisch geheugen, beschikt over indrukwekkende gevechtstechnieken en zowat elk mogelijk ander talent. Zijn bijnaam als “superman” in de Golden Age was dan ook niet onterecht en zou onder meer inspiratie geboden hebben voor DC’s eigenste Man van Staal en ‘s werelds eerste superheld. De afgelopen decennia werden heel wat producten in de popcultuur waaronder boeken, radioshows, maar ook comics (onder meer bij Marvel en DC Comics) en zelfs een live-action film, Doc Savage: The Man of Bronze (1975) op het personage gebaseerd. De schurk van dienst is wellicht John Sunlight die al het negatieve in Savage’s karakter voorstelt. De regie van deze reboot is in handen van regisseur Shane Black (Iron Man 3, Lethal Weapon), die bovendien samen met Anthony Bagarozzi en Charles Mondry het script geschreven heeft.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.