Random Article


Review: Preacher – “Pilot” (Aflevering 1, Seizoen 1)

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: ,
 
Scenario: , ,
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio: , ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 64 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Goed


Gewelddadig. Trouwe adaptatie van de comic en vooral diens personages. Interessante cliffhanger. Heel wat humor.

Minder


Er gebeurt nog niet zo veel in de eerste aflevering.


Alweer een nieuwe comicbookadaptatie op het kleine scherm! Ditmaal is het de beurt aan de extreem controversiële en gewelddadige Preacher-reeks van Garth Ennis en Steve Dillon, geadapteerd door Seth Rogen en Evan Goldberg op AMC. Lees hier onze review van de pilootaflevering!

Posted 27/05/2016 by

 
Full Article
 
 

Do you ever think there are some things so bad even God won’t forgive? — Arseface

Naast o.a. Arrow, The Flash, Gotham, Supergirl, DC’s Legends of Tomorrow en The Walking Dead krijgen we met Preacher op televisienetwerk AMC alweer een nieuwe comicbookadaptatie op het kleine scherm. Niet alleen waagden Seth Rogen en Evan Goldberg zich aan deze uiterst controversiële en gewelddadige comic van Garth Ennis en Steve Dillon, maar wisten ze ook namen als Dominic Cooper en Ruth Negga voor het project te strikken. Hier onze review van de eerste aflevering…

Preacher 1

Jesse Custer (Dominic Cooper) lijkt een doodgewone, doorleefde priester te zijn in een zoveelste Texaans stadje, Annville. Ondanks zijn ietwat duistere verleden heeft Custer toch een centrale taak binnen de kleine gemeenschap. Iedereen kent dan ook iedereen in Annville, waardoor niemand eigenlijk al te veel moet hebben van de onlangs teruggekeerde, mysterieuze priester. Tegen de achtergrond hiervan ontmoeten we twee andere protagonisten, namelijk Jesse’s oude liefdesinteresse Tulip O’Hare (Ruth Negga) en de Ierse, vuilgebekte vampier Cassidy (Joseph Gilgun). Ook het fan-favoriete, tragische personage Arseface (Ian Colletti) maakt zijn langverwachte live-action debuut. Terwijl Custer zijn levenswandel en toekomst in Annville betwijfelt, lijkt ondertussen een onbekend, buitenaards object priesters over de hele Aarde te bezitten en te doen exploderen (met een hilarische cameo van Tom Cruise tot gevolg)… tot het wezen priester Jesse Custer tegenkomt…

Hoewel het verhaal van deze eerste aflevering wat traag op gang komt en vooral veel karaktermomenten toont, biedt deze Preacher-adaptatie wel de essentie van de comic, namelijk een trouwe overname van de sterke personages. Wie de Preacher-comic gelezen heeft, zal dan ook meteen zijn favoriete figuren herkennen. Cooper als Custer, Gilgun als Cassidy die ongetwijfeld binnenkort tot een favoriet karakter in de serie zal uitgroeien, en Negga als O’Hare zetten dan ook sterke prestaties neer. Ook Ian Colletti als Arseface komt over als een tragisch, misbegrepen tiener, net zoals in de comics. De invloed van oorspronkelijke auteur Garth Ennis en het respect van Rogen en Goldberg voor het bronmateriaal is dan ook duidelijk voelbaar.

Preacher 2

Toch wijkt de serie uiteraard af van de comic. Het verhaal in deze pilootaflevering komt dan ook traag op gang en biedt vooral heel wat expositie. Gelukkig worden deze tragere momenten opgevangen door enkele indrukwekkende, opvallend gewelddadige actiescènes (onder meer Cassidy op het vliegtuig of O’Hare versus een helikopter). Ook humor, vooral verpersoonlijkt in de figuur van de vampier Cassidy, staat centraal in deze ruwe adaptatie. Preacher biedt dus een evenwichtig totaalpakket aan emoties, zonder zich al te veel tot een bepaalde categorie televisieseries te laten bestempelen.

 

Al bij al is deze Preacher-pilot een trouwe adaptatie van de Vertigo Comics-reeks en lijken vooral de personages rechtstreeks uit de comic te komen. De goede acteerprestaties van Cooper en co maken van deze figuren dan ook interessante karakters voor het komende seizoen. Ook de gewelddadige en satirische toon zijn aanwezig in deze aflevering die heel wat leuke karaktermomenten biedt. Waar Preacher voorlopig wel wat te kort schiet, is in het tempo van het verhaal. Gelukkig maakt de veelbelovende cliffhanger veel goed…

Preacher is elke zondagavond op AMC te zien en het eerste seizoen zal tien afleveringen tellen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.