Random Article


Michael Keaton is de Vulture in Marvel’s Spider-Man: Homecoming

 

Posted 21/05/2016 by

Eerder berichtten we al dat steracteur Michael Keaton in gesprek was voor de rol van de villain voor Marvel’s Spider-Man: Homecoming. Diezelfde gesprekken zouden nu zowaar opnieuw hervat en zelfs afgerond zijn (mede betuigd door een opvallende tweet van regisseur Jon Watts). Keaton zal dus zo goed als zeker de rol van Adrian Toomes/ Vulture vertolken in de opkomende superheldenblockbuster en Peter Parker/ Spider-Man het leven zuur maken. Keaton staat natuurlijk bekend voor zijn rol als DC’s Dark Knight in Batman (1989) en Batman Returns (1992) en als het hoofdpersonage in Birdman (2014). Gisteren werd ook Oscarwinnares Cate Blanchett gecast als Hela, de schurk voor Thor: RagnarokMarvel lijkt alvast aan hun schurkenprobleem te werken.

Vulture verscheen voor het eerst in The Amazing Spider-Man #2 (1963) als de geleerde Adrian Toomes. Toomes vond een speciaal vliegend harnas uit waarmee hij op pad ging om allerlei misdaden te begaan. De schurk kan aan ongelooflijke snelheden vliegen en is bewapend met een paar vlijmscherpe vleugels. In de comics was hij meermaals lid van de Sinister Six. Laat het toeval nu niet willen dat Sony Pictures al enkele jaren een Sinister Six-film waarbij een hele resem schurken een eigen groepje vormt, uit de grond wilt stampen. Eén van de oudste schurken uit de Spider-Man-comics zou dus in Homecoming zijn langverwachte live-action introductie kennen.

Marvel’s Spider-Man: Homecoming, met Tom Holland als Peter Parker/ Spider-Man, is een vervolg op Captain America: Civil War in dewelke Spider-Man zijn langverwachte introductie tot Marvel’s filmuniversum kent. De volgende Spidey-prent wordt geregisseerd door Jon Watts (Cop Car). Eerder vervoegden onder meer Robert Downey Jr. als Tony StarkZendaya en Marisa Tomei als Aunt May de film. Homecoming wordt geproduceerd door zowel Sony Pictures als Marvel Studios – een tot nog toe ongezien verbond – waarbij beide filmstudio’s zowel creatieve als financiële inspraak hebben.

Spider-Man: Homecoming slingert in juli 2017 de Belgische bioscoopzalen binnen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.