Random Article


Marvel Studios veranderde het geslacht van de schurk in Iron Man 3 voor betere verkoopscijfers

 

Posted 17/05/2016 by

Dat Iron Man 3 (2013) niet het sublieme sluitstuk van de Iron Man-trilogie is geworden, is ondertussen wel al duidelijk. Controversiële onthullingen maakten dat de film slecht onthaald werd bij fans – hoewel hij ongetwijfeld scoorde aan de box office -. Ook regisseur Shane Black heeft heel wat spijt van zijn Marvel-filmproject. Onlangs onthulde hij in een interview over Iron Man 3 en zijn ervaringen met Marvel Studios dat een eerdere versie van het script op een wel erg opmerkelijke manier werd aangepast. Het geslacht van de schurk voor Robert Downey Jr.’s Tony Stark werd veranderd. Niet de uiteindelijke, mannelijke Aldrich Killian, maar wel Rebecca Hall als Maya Hansen zou Iron Man in een vroege versie bestrijden. De reden van de aanpassing is volgens Black de verkoop van Marvel-speelgoed. Een vrouwelijke schurk zou volgens hun cijfers heel wat minder goed verkopen dan een mannelijke tegenhanger. Foei, Marvel…

Lees hier onze review van Iron Man 3 (2013).

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.