Random Article


Wie zijn Wally West en Jesse Quick in The Flash Seizoen 2?

 

Posted 07/05/2016 by

Mogelijke spoilers voor het tweede (en volgende) seizoen(en) van The Flash op The CW!

Doorheen het tweede seizoen van de serie rond DC Comics‘ snelste man ter wereld, The Flash, werden ondertussen al heel wat nieuwe personages en concepten geïntroduceerd. Op kop staan natuurlijk Jay “The Flash” Garrick en zijn Earth-2, maar ook andere, eveneens belangrijke zaadjes voor komende verhaallijnen werden al geplant. Op de achtergrond kregen we zo twee nieuwe castleden voorgeschoteld: Jesse “Quick” Wells (Violett Beane), de dochter van Harrison Wells uit Earth-2, en Wally West (Keiynan Lonsdale), de vervreemde zoon van detective Joe West. In de meest succesvolle superheldenreeks van het moment hadden ze tot nog toe enkele karaktermomenten, maar stonden ze nooit echt in de spotlights. Daar komt volgens ons binnenkort verandering in:

 

WALLY WEST

keiynan-lonsdale-wally-west

  • Eerste verschijning: The Flash Vol. 1 #110 (1959)
  • Krachten: Bovenmenselijke snelheid en reflexen. Tijdreizen. Connectie met de Speed Force.

Als eerste superheld die de naam “Kid Flash” aannam, moet meteen wel duidelijk zijn welke rol het personage lange tijd in de comics invulde. Deze creatie van John Broome en Carmine Infantino was de neef van Iris West, de latere vrouw van Barry Allen/ The Flash, en een onvermijdelijke sidekick voor de Scarlet Speedster (na het succes van Batmans Robin). Tijdens zijn jonge jaren als hulpje richtte hij samen met The Boy Wonder uit Gotham het jeugdige Teen Titans-team op en zou uiteindelijk zo uit de schaduw van The Flash willen treden.

Zijn superheldencarrière zou een enorme boost krijgen na Crisis on Infinite Earths #12 (1986) waar zijn mentor The Flash zich opofferde om het DC Comics-universum te redden. West werd toen dus de nieuwe Scarlet Speedster (alsook lid van de Justice League) en zou dit voor meer dan twintig jaar zijn. In The Flash: Rebirth (2009-2010) keerde Allen uiteindelijk terug en zou vanaf dan zijn oorspronkelijke superheldenpersona hernemen. In DC’s New 52-reboot werd Wally West omgetoverd tot een Afro-Amerikaanse tiener (sinds kort opnieuw met krachten) en zijn klassieke verleden als Kid Flash/The Flash uit de continuïteit geschreven.

 

JESSE QUICK

Jesse Quick The Flash

  • Eerste verschijning: Justice Society of America Vol. 2 #1 (1992)
  • Krachten: Bovenmenselijke snelheid en reflexen. Connectie met de Speed Force.

Jesse Chambers, een creatie van Len Strazewski en Mike Parobeck, is de dochter van superhelden Johnny Quick en Liberty Belle op Earth-2. Onder de naam Jesse Quick bestrijdt ze dankzij haar ongelooflijke snelheid misdaad. Die krachten kan ze – dankzij het rekenwerk van haar vader – via de snelheidsformule “3×2(9YZ)4A” gebruiken en zo energie uit de Speed Force tappen. Haar snelheidskrachten, waaronder het maken van tornado’s en speed mirages, zijn vergelijkbaar met die van The Flash en dus ook Wally West. Jesse Quick was onder meer lid van de Justice League en Justice Society.

 

TELEVISIEVERSIES IN THE FLASH

In het tweede seizoen  van The Flash werden bovenstaande figuren met een aangepaste achtergrond geïntroduceerd. Zo is Jesse Chambers/ Quick hier de dochter van Harrison Wells, die in deze versie de speedformule heeft kunnen ontsluiten, net zoals Johnny Quick in de comics. Wally West is hier dan weer niet de neef, maar wel broer van Iris West, en werd ten tonele gebracht als de meer recente New 52-versie van Wally West. Hoewel ze beiden al wat aandacht kregen, werd er met nog geen woord gerept over hun superheldentoekomst. Knipoogjes zoals Jesse “Quick” Wells en Wally Wests drang naar snelheid zijn uiteraard wel merendeels ter sprake gekomen. Tot Rupture, de twintigste aflevering van het tweede seizoen…

The-Flash-Wally-Jesse-Speed-Force-Powers

Sinds kort is Barry Allen/ The Flash tijdelijk zijn krachten kwijt door toedoen van Zoom uit Earth-2. Het team in S.T.A.R. Labs moest dan ook met een plan komen en zo werd de deeltjesversneller waardoor Allen zijn krachten oorspronkelijk verkreeg, heropgebouwd. Toch werd niet enkel onze Scarlet Speedster geraakt door de deeltjes, ook – jawel – Wally en Jesse kregen een stralingskuur achter de kiezen. Aangezien ze nog niet bestookt zijn met elektriciteit, valt het nog af te wachten of ze meteen hun krachten zullen krijgen in een volgende aflevering. Ongetwijfeld zullen er alleszins (wellicht in het derde seizoen) heel wat verhalen aan hen besteed worden! Jawel, naast onze eigenste Scarlet Speedster, Zoom, (Jay Garrick), Reverse-Flash, Trajectory krijgen we er dus nog eens twee belangrijke, pijlsnelle superhelden bij!

Onze review van de eerste aflevering van The Flash’ tweede seizoen lees je hier!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.