Random Article


AMC bewerkt “Briggs Land” van Brian Wood tot tv-serie

 

Posted 04/05/2016 by

briggs land coverBriggs Land zegt je misschien nog niets. Maar dat is ook niet zo verwonderlijk, want deze comic van de hand van Brian Wood (DMZ, Northlanders) en Mack Chater verschijnt pas in augustus. Voor Wood is het een hoogtepunt van zijn eerste 20 jaar als comicbookmaker waarin hij in zijn eigen werk de aandacht vestigde op politieke thema’s en sociale misverstanden. Het verhaal in deze comic gaat over een lap grond van een paar honderd vierkante kilometer ergens in de binnenlanden van Amerika. Deze grond staat bekend als Briggs Land en is het thuis van een van de grootste en mysterieuze groepen van separatisten die de VS telt. Wanneer Grace Briggs de controle over het gebied opeist nadat haar man in de cel is gesmeten, breekt er een conflict uit dat ervoor kan zorgen dat de Briggs Land ineens onder de aandacht komt van de regering.

Het Amerikaanse tv-station AMC, bekend als het huis van The Walking Dead en Preacher, heeft al enige tijd interesse in het werk van Brian Wood getoond. En met Briggs Land is er nu eindelijk een reden om deze interesse in een concrete samenwerking om te zetten. Wood is betrokken bij de tv-serie en het is de bedoeling dat de verhalen van de comic en de tv-serie elkaar zullen aanvullen en versterken.

Briggs Land #1 verschijnt bij Dark Horse en ligt op 17 augustus in de winkel.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.