Random Article


Captain America: Civil War Special – Maak kennis met villains Baron Zemo en Crossbones!

 


Posted 17/04/2016 by

Whose Side Are You On?

Marvel’s Captain America: Civil Warde sequel op Captain America: The Winter Soldier en Avengers: Age of Ultron – knalt op 27 april de bioscoopzalen binnen. De prent opent Phase 3 van het Marvel-filmuniversum en zal de Avengers in twee kampen opsplitsen. De Verenigde Naties bemoeien zich meer en meer met het doen en laten van superhelden. Iron Man is voor meer overheidsinmenging en opgelegde restricties, Captain America is tegen en blijft strijden voor zijn idealen… en het lot van zijn beste vriend, Bucky Barnes aka de Winter Soldier.

Brainfreeze stelde eerder de leden van zowel Team Cap als Team Iron Man aan je voor en aan welke kant de Avengers zich bevonden in de grote Civil War? Vandaag is het tijd voor de villains van de film: Crossbones en Baron Zemo!

 

CROSSBONES

  • crossbonesmarvelEchte naam: Brock Rumlow
  • Vertolkt door: Frank Grillo
  • Eerste verschijning: Captain America #359 (1989)
  • Capaciteiten: Expert in militaire tactieken, wapens, gevechtskunsten, sluipschutter, foltertechnieken
  • MCU-verschijningen: Captain America: The Winter Soldier (2014)

 

Brock Rumlow was een HYDRA-handlanger die poseerde als een agent van S.H.I.E.L.D. en zo enkele missies samen met Captain America en Black Widow opknapte. Hij was een belangrijke speler in het Triskelion-incident – de grote strijd tussen HYDRA en S.H.I.E.L.D. – maar geraakte na een gevecht met de Falcon zwaar verbrand. Sindsdien heeft hij zijn banden met HYDRA verbroken en nam hij de gemaskerde identiteit Crossbones aan. Hij is verantwoordelijk voor de terroristische dreiging in Lagos, Nigeria, dewelke de gebeurtenissen van de Civil War-film in gang zet…

civilwarcrossbones

Leuk weetje: In de comics is Crossbones één van de grootste vijanden van Captain America en werkt hij regelmatig in opdracht van de Red Skull. In de film blijft zijn rol echter beperkt, gelijkaardig aan deze van Batroc in Captain America: The Winter Soldier. Het is goed mogelijk dat dit de enige keer wordt dat we Crossbones in zijn volledig gekostumeerde glorie op het scherm zien…

 

(BARON) ZEMO

  • baronzemomarvelEchte naam: Helmut J. Zemo
  • Vertolkt door: Daniel Brühl
  • Eerste verschijning: Captain America #168 (1973)
  • Capaciteiten: Geniale wetenschapper, meester strateeg en manipulator, expert zwaardvechter, bovenmenselijke kracht, vertraagde ouderdom

 

Helmut Zemo is de grote villain van dienst in Captain America: Civil War. Hij is een kolonel uit Sokovia wiens familie is omgekomen in het grote Ultron-incident. Sindsdien zweert hij wraak op de Avengers. Als een meester manipulator achter de schermen weet hij onder meer de Winter Soldier deels te controleren, Captain America, Black Panther, Iron Man én de Verenigde Naties steeds een stapje voor te blijven en de superhelden tegen elkaar op te zetten…

civilwarzemo

Zemo is in de film dus een meer ingetogen van zijn gemaskerde “Baron”-versie uit de comics. Hier was hij de zoon van Heinrich Zemo, de oorspronkelijke Baron Zemo uit WO II, een naziwetenschapper en één van Captain America’s gevaarlijkste vijanden. In de comics zou Helmut Zemo o.a. zijn vaders Masters of Evil-leger omvormen tot de eerste Thunderbolts en de nieuwe leider van HYDRA worden. Of het in de films zo’n vaart loopt valt nog af te wachten. We zouden in feite al blij zijn als ie gewoon nog maar zijn iconische masker krijgt…

 

Kom hier alles te weten over Team Captain America en Team Iron Man!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.