Random Article


Captain America: Civil War Special – Maak Kennis met Team Iron Man!

 

Posted 17/04/2016 by

Whose Side Are You On?

Marvel’s Captain America: Civil Warde sequel op Captain America: The Winter Soldier en Avengers: Age of Ultron – knalt op 27 april de bioscoopzalen binnen. De prent opent Phase 3 van het Marvel-filmuniversum en zal de Avengers in twee kampen opsplitsen. De Verenigde Naties bemoeien zich meer en meer met het doen en laten van superhelden. Iron Man is voor meer overheidsinmenging en opgelegde restricties, Captain America is tegen en blijft strijden voor zijn idealen… en het lot van zijn beste vriend, Bucky Barnes aka de Winter Soldier.

Brainfreeze stelt deze week de leden van zowel Team Cap als Team Iron Man aan je voor. Aan welke kant bevinden de Avengers zich in de grote Civil War? Vandaag: Team Iron Man!

 

IRON MAN

 • captain_america_civil_war_2016_poster10Echte naam: Anthony “Tony” Stark
 • Vertolkt door: Robert Downey, Jr.
 • Eerste verschijning: Tales of Suspense #39 (1963)
 • Capaciteiten: Genie, playboy, multimiljardair, filantroop. Voorzien van een geavanceerd en zwaarbewapend harnas met A.I. boordcomputer.
 • MCU-verschijningen: Iron Man (2008), The Incredible Hulk (2008, cameo), Iron Man 2 (2010), The Avengers (2012), Iron Man 3 (2013), Avengers: Age of Ultron (2015)

 

Genius, billionaire, playboy, philanthropist Tony Stark, alias Iron Man, is moe. Na de Ultron-crisis in Sokovia – waar alweer één van zijn goedbedoelde creaties gecorrumpeerd werd en talloze onschuldige levens eiste – sloeg hij een andere richting in het leven in. Hij nam een pauze van de Avengers en Stark Industries (en schijnbaar ook van zijn relatie met Pepper Potts), maar keert nu terug om het team in goede banen te leiden. Tony is, in tegenstelling tot Steve Rogers, akkoord met de Sokovia Accords en de grotere restricties en verantwoordelijkheden die door de Verenigde Naties aan de superhelden worden opgelegd. Hij heeft immers al te vaak gezien hoe gevaarlijk machtige wapens kunnen zijn zonder opgelegde beperkingen…

cwironman

Tony’s nieuwe kijk op de Avengers brengt hem in een rechtstreeks conflict met Captain America, maar er is nog meer. Het resultaat van een eerdere missie van de Winter Soldier (toen deze nog onder HYDRA’s controle rondliep), zou Tony weleens volledig over de rooie kunnen doen gaan en zijn strijd met Cap en Bucky des te persoonlijker maken…

 

WAR MACHINE

 • captain_america_civil_war_2016_poster11Echte naam: James “Rhodey” Rhodes
 • Vertolkt door: Don Cheadle
 • Eerste verschijning: Iron Man #118 (1979) als Rhodey, Iron Man #282 (1992) als War Machine
 • Capaciteiten: Militair, tacticus, piloot, voorzien van een door Tony Stark gemaakt geavanceerd en zwaarbewapend harnas.
 • MCU-verschijningen: Iron Man (2008), Iron Man 2 (2010), Iron Man 3 (2013), Avengers: Age of Ultron (2015, cameo)

 

James Rhodes is de beste vriend van Tony Stark, een militaire legende en een patriot in hart en nieren. Het komt dus als geen verrassing dat de voormalige Iron Patriot (nu terug War Machine) aan de zijde van Iron Man staat in het superheldenconflict. Met zijn zwaarbewapend harnas, zijn militaire expertise en zijn enorme loyaliteit aan zijn beste vriend vormt hij een meer dan waardige tegenhanger tot de Falcon in Team Cap.

Marvel's Captain America: Civil War War Machine/James Rhodes (Don Cheadle) Photo Credit: Film Frame © Marvel 2016

 

BLACK WIDOW

 • captain_america_civil_war_2016_poster12Echte naam: Natasha Romanoff
 • Vertolkt door: Scarlett Johansson
 • Eerste verschijning: Tales of Suspense #52 (1964)
 • Capaciteiten: Superspionne, experte in vechtkunsten, wapens, spionage, atletiek en manipulatie. Voorzien van armbanden/handschoen die Widow’s Sting energie- en stroomstoten kunnen uitvoeren.
 • MCU-verschijningen: Iron Man 2 (2010), The Avengers (2012), Captain America: The Winter Soldier (2014), Avengers: Age of Ultron (2015)

 

Natasha Romanoff, alias superspionne en ex-S.H.I.E.L.D.-agente de Black Widow, is inmiddels mede-leidster van de New Avengers geworden naast Captain America. Toch kiest zij uiteindelijk de kant van Iron Man in het conflict rond de Sokovia Accords, nadat ze ziet in hoeverre Captain America’s obsessie met Bucky Barnes/Winter Soldier zijn beslissingsvermogen bepaalt. Hierdoor komt ze rechtstreeks tegenover Cap te staan, maar ook tegenover haar voormalige partner Hawkeye. Natasha wil echter voornamelijk een snel einde aan het conflict tussen haar teamgenoten. Als er iemand zich zal bezighouden met het beperken van de slachtoffers aan beide kanten, is zij het wel…

cwblackwidow

 

VISION

 • captain_america_civil_war_2016_poster14Echte naam: Vision
 • Vertolkt door: Paul Bettany
 • Eerste verschijning: The Avengers #57 (1968)
 • Capaciteiten: Technopathie, bovenmenselijk sterk en superintelligent, kan vliegen en zijn massa aanpassen, phasing, energieprojectie.
 • MCU-verschijningen: Avengers: Age of Ultron (2015)

 

Sinds zijn “geboorte” een jaar geleden, probeert de door Iron Man, Ultron en de restanten van boordcomputer JARVIS gecreëerde synthezoid Vision zich meer en meer aan te passen aan het hedendaagse leven. Hij verkrijgt een goede band met Scarlet Witch, de andere “outsider” van de New Avengers, en leert meer en meer zijn verbazingwekkende krachten en de Infinity Stone op zijn voorhoofd te controleren. Vision is veruit het machtigste lid van beide teams in het conflict, maar blijft zijn lichtjes naïeve zelf. Zijn keuze om aan de kant van Iron Man te staan lijkt hem simpelweg de meest logische om het conflict snel en zonder al te veel slachtoffers te beëindigen. Daar zou hij weleens verkeerd in kunnen zijn…

cwvision

 

BLACK PANTHER

 • captain_america_civil_war_2016_poster13Echte naam: T’Challa
 • Vertolkt door: Chadwick Boseman
 • Eerste verschijning: Fantastic Four #52 (1966)
 • Capaciteiten: Meesterlijk strateeg, vorst, jager, spoorzoeker, acrobaat en vechtersbaas. Genie, bovenmenselijke zintuigen, kracht en lenigheid. Pak voorzien van Vibranium add-ons, waaronder klauwen.

 

Prins T’Challa, de zoon van koning T’Chaka van de Afrikaanse natie Wakanda, is de nieuwe Black Panther – een mythische superheldenmantel die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Wakanda is één van de meest teruggetrokken naties ter wereld, maar dankzij hun voorraad aan het zeldzame metaal Vibranium tegelijk ook één van de meest geavanceerde op technologisch gebied. T’Challa wordt in het conflict tussen de Avengers getrokken dankzij de politieke brandjes die de gebeurtenissen in Zuid-Afrika, Nigeria en de Sokovia Accords met zich meebrengen. Hij kiest echter de kant van Iron Man in het Avengers-conflict louter en alleen om wraak te nemen op de Winter Soldier, dewelke hij ziet als de schuldige voor een gebeurtenis die zijn wereld op zijn kop zet…

cwblackpanther

Deze Black Panther is nog niet de berekenende koning en strateeg die we kennen uit de comics. Neen, T’Challa is nog jong en zit vol woede…

 

SPIDER-MAN

 • Echte naam: Peter Benjamin Parker
 • Vertolkt door: Tom Holland
 • Eerste verschijning: Amazing Fantasy #15 (1962)
 • Capaciteiten: Krachten evenredig aan deze van een spin ten gevolge van een radioactieve spinnenbeet, inclusief verhoogde kracht, snelheid, lenigheid, mogelijkheid om aan oppervlaktes te blijven plakken en een Spider-Sense. Geniale uitvinder, voorzien van webshooters.

 

De jonge Peter Parker is slechts enkele maanden actief als de gemaskerde held Spider-Man en heeft al wat online buzz veroorzaakt. Na een beet van een radioactieve spin en de wijze verantwoordelijkheidsles die hij met de tragische dood van zijn oom Ben leerde, wordt de pientere knul gerekruteerd door Tony Stark. Iron Man ziet enorm veel potentieel in Peter Parker, eveneens een jonge uitvinder, en weet van zijn bestaan als Spider-Man af. De finale versie van het Spider-Man-pak is overigens een cadeau van Tony.

Civil War Spider-Man

De webspinner wordt meteen in de big leagues gesmeten wanneer hij als Iron Man’s geheime wapen meedoet in het conflict tussen de Avengers. Spidey is hierin één van de machtigste, doch meest onervaren helden. Ook zwijgt hij geen seconde. Leuk weetje: in de Civil War uit de comics, kreeg de (toen wat oudere) Peter Parker ook een nieuw kostuum cadeau van Tony Stark (het Iron Spider-pak). In de film blijft het echter bij het reguliere kostuum.

 

THADDEUS “THUNDERBOLT” ROSS

 • Echte naam: Thaddeus E. Ross
 • Vertolkt door: William Hurt
 • Eerste verschijning: The Incredible Hulk #1 (1962) als generaal Ross, Hulk (v2) #1 (2008) als Red Hulk
 • Capaciteiten: Meester strateeg, expert in militaire tactieken en wapens (als Red Hulk: immense kracht en uithoudingsvermogen, hitte-manipulatie)
 • MCU-verschijningen: The Incredible Hulk (2008)

 

Thaddeus “Thunderbolt” Ross, in een vorig leven bekend als de Amerikaanse generaal die het zijn persoonlijke missie maakte om de Hulk op te sporen en te vangen, fungeert nu als de staatssecretaris van de Verenigde Naties. Hij duwt Captain America en de Avengers de Sokovia Accords onder hun neus en verwacht dat de superhelden hierin meegaan. Leuk weetje: in de comics zou Thunderbolt Ross zelf tot een Hulk worden getransformeerd (namelijk de Red Hulk), maar in de films zal het zo’n vaart niet lopen. Ross blijft hier voornamelijk aan de zijlijn staan.

cwthunderbolt

 

Klik hier om kennis te maken met Team Cap! Onze review van de film lees je hier.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.