Random Article


Captain America: Civil War Special – Maak Kennis met Team Cap!

 

Posted 16/04/2016 by

Whose Side Are You On?

Marvel’s Captain America: Civil Warde sequel op Captain America: The Winter Soldier en Avengers: Age of Ultron – knalt op 27 april de bioscoopzalen binnen. De prent opent Phase 3 van het Marvel-filmuniversum en zal de Avengers in twee kampen opsplitsen. De Verenigde Naties bemoeien zich meer en meer met het doen en laten van superhelden. Iron Man is voor meer overheidsinmenging en opgelegde restricties, Captain America is tegen en blijft strijden voor zijn idealen… en het lot van zijn beste vriend, Bucky Barnes aka de Winter Soldier.

Brainfreeze stelt deze week de leden van zowel Team Cap als Team Iron Man aan je voor. Aan welke kant bevinden de Avengers zich in de grote Civil War? Vandaag: Team Cap!

 

CAPTAIN AMERICA

 • captain_america_civil_war_2016_poster08Echte naam: Steve Rogers
 • Vertolkt door: Chris Evans
 • Eerste verschijning: Captain America Comics #1 (1940)
 • Capaciteiten: Toppunt van menselijke kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en gereduceerde ouderdom vanwege Super Soldier-serum, tactisch genie, natuurlijke leider, expert in verschillende vechtkunsten. Bewapend met een semi-onbreekbaar schild gemaakt van een legering op basis van Vibranium en Adamantium.
 • MCU-verschijningen: Captain America – The First Avenger (2011), The Avengers (2012), Thor: The Dark World (2013, cameo), Captain America: The Winter Soldier (2014), Avengers: Age of Ultron (2015), Ant-Man (2015, post-credits)

 

Van een scrawny jonge kerel uit Brooklyn tot ‘s werelds enige supersoldaat tot levende legende van WO II en leider van de machtigste superhelden ter wereld, het is er weinigen gegeven. Steve Rogers, alias Captain America, is een jaar na de gebeurtenissen in Sokovia nog steeds de leider van de New Avengers en heeft zijn nieuwe team tot een goed functionerende eenheid kunnen drillen. Toch zit hij nog steeds met persoonlijke issues betreffende de zoektocht naar zijn beste vriend Bucky Barnes, dewelke door terreurorganisatie HYDRA werd gebrainwasht tot de huurmoordenaar gekend als de Winter Soldier.

cwcap

Na een nieuw internationaal incident in Nigeria waar Cap’s New Avengers en de voormalige HYDRA-villain Crossbones bij betrokken waren, tekenen de Verenigde Naties de Sokovia Accords, een document dat het doen en laten van de Avengers moet reguleren en – indien nodig – binnen de perken houdt. Voor iemand als Steve Rogers, dewelke gewend is de juiste daad te verrichten ongeacht de wet of politieke gevolgen, zijn de akkoorden een bittere pil om te slikken. Zijn team wordt in tweeën gesplitst, hij komt ideologisch recht tegenover Tony Stark/Iron Man te staan en dan wordt de Winter Soldier nog eens een spilfiguur in een geheel nieuw conflict…

 

WINTER SOLDIER

 • captain_america_civil_war_2016_poster09Echte naam: James Buchanan “Bucky” Barnes
 • Vertolkt door: Sebastian Stan
 • Eerste verschijning: Captain America Comics #1 (1940) als Bucky, Captain America (v5) #1 (2005) als Winter Soldier
 • Capaciteiten: Expert in vechtkunsten, tactisch genie, superspion, huurmoordenaar, expert met werpmessen en militaire wapens. Voorzien van een cybernetische arm dewelke hem bovenmenselijke kracht schenkt. Gereduceerde ouderdom, bovenmenselijk reactievermogen.
 • MCU-verschijningen: Captain America – The First Avenger (2011) als Bucky, Captain America: The Winter Soldier (2014) als Winter Soldier, Ant-Man (2015, post-credits)

 

Ooit was Bucky Barnes de beste vriend en beschermengel van Steve Rogers. Toen deze laatste werd omgetoverd tot Captain America, werd Bucky één van zijn Howling Commandos. Bucky geraakte tijdens WO II vermist en werd door terreurorganisatie HYDRA gebrainwasht en omgetoverd tot de Winter Soldier, een meedogenloze huurmoordenaar die o.a. de ouders van Tony Stark/Iron Man tot zijn slachtoffers mag rekenen. Na zijn conflict met Captain America en S.H.I.E.L.D. in Washington, D.C., is Bucky op de dool geraakt en probeert hij meer en meer over zijn verleden en zijn échte zelf te weten te komen.

cwbucky

De Winter Soldier houdt zich momenteel gedeisd en duikt alleen op om af en toe een HYDRA-terrorist uit te schakelen. Captain America en de zijnen willen hem alleen maar helpen, maar Bucky is nog niet helemaal van zijn brainwashing vanaf en blijft liever van hun radar. Hij kan zich namelijk op eender welke moment onbewust tegen zijn eigen teamgenoten keren…

 

FALCON

 • captain_america_civil_war_2016_poster05Echte naam: Sam Wilson
 • Vertolkt door: Anthony Mackie
 • Eerste verschijning: Captain America #117 (1969)
 • Capaciteiten: Expert in vechtkunsten, militaire tactieken en wapens. Kan vliegen dankzij harnas met vleugels.
 • MCU-verschijningen: Captain America: The Winter Soldier (2014), Avengers: Age of Ultron (2015, cameo), Ant-Man (2015, cameo)

 

Sinds hun eerste ontmoetingen en de val van S.H.I.E.L.D./HYDRA in Washington, D.C., zijn Sam Wilson en Steve Rogers vanwege hun gedeelde militaire achtergrond de beste vrienden geworden. Sam is als de Falcon Captain America’s primaire partner in de zoektocht naar Bucky en vervoegde een jaar geleden ook zijn nieuwe Avengers-team. Een trouwere vriend kan de Captain zich niet inbeelden. Leuk weetje: terwijl de Falcon in de comics een telepathische band heeft met zijn valk, Redwing, wordt deze rol in de films overgenomen door een Redwing drone.

cwfalcon

 

HAWKEYE

 • captain_america_civil_war_2016_poster06Echte naam: Clint Barton
 • Vertolkt door: Jeremy Renner
 • Eerste verschijning: Tales of Suspense #57 (1964)
 • Capaciteiten: Expert in boogschieten, vechtkunsten, militaire tactieken, wapens en patroonherkenning.
 • MCU-verschijningen: Thor (2011, cameo), The Avengers (2012), Avengers: Age of Ultron (2015)

 

Nadat zijn leven werd gered door Quicksilver tijdens de crisis in Sokovia, ontfermde Clint Barton zich wat meer over diens tweelingzus Wanda, de Scarlet Witch. Barton heeft echter ook zijn gezin thuis – waaronder een nieuwe baby – en heeft zijn leven als Avenger daardoor even op pauze gezet. Hij schiet echter terug in actie als Hawkeye wanneer Captain America en Scarlet Witch zijn hulp nodig hebben. Hierdoor komt hij ook rechtstreeks tegenover zijn beste vriendin en voormalige partner, de Black Widow, te staan…

cwhawkeye

 

SCARLET WITCH

 • captain_america_civil_war_2016_poster07Echte naam: Wanda Maximoff
 • Vertolkt door: Elizabeth Olsen
 • Eerste verschijning: The X-Men #4 (1964)
 • Capaciteiten: Energieprojectie, magische kunsten, realiteit- en waarschijnlijkheidsmanipulatie, telekinese, chaos magie
 • MCU-verschijningen: Avengers: Age of Ultron (2015)

 

Een jaar na de dood van haar tweelingbroer en toetreding tot de Avengers, is Wanda Maximoff als de Scarlet Witch een echte superheldin geworden. Toch blijven haar immense krachten vrij chaotisch en gevaarlijk om te hanteren. Ze wordt ongewild dan ook bestempeld als een massavernietigingswapen wanneer een Avengers-missie in Nigeria de mist ingaat, onschuldige slachtoffers eist en vooral zij er de schuld van krijgt. Hoewel ze in het afgelopen jaar wat dichter kwam te staan bij die andere heavy hitter van het team, de Vision, kiest Scarlet Witch toch de kant van Captain America vanwege Hawkeye – de enige Avenger die ze ten volste vertrouwt…

cwscarlet

 

ANT-MAN

 • captain_america_civil_war_2016_poster04Echte naam: Scott Lang
 • Vertolkt door: Paul Rudd
 • Eerste verschijning: The Avengers #181 (1979) als Scott Lang, Marvel Premiere #47 (1979) als de tweede Ant-Man
 • Capaciteiten: Elektronica-expert, meester inbreker/dief. Kan vanwege Pym Particles krimpen tot grootte van een insect of reus, helm die hem in staat stelt om telepathische wijze insecten te controleren.
 • MCU-verschijningen: Ant-Man (2015)

 

Ex-meesterdief Scott Lang heeft als de nieuwe Ant-Man eerder al een niet al te aangename run-in met de Avenger Falcon gehad, maar hij heeft duidelijk een indruk nagelaten. Ant-Man wordt gerekruteerd door de Falcon en gaat hierbij meteen naar de big leagues. Hij werd vrij zenuwachtig bij zijn eerste ontmoeting met levende legende Captain America, maar zijn gaven en expertise leveren een onmisbare bijdrage aan het team. Je mag in de Civil War tussen de helden gerust een experimentele maar, laten we zeggen, “gigantische” aanpassing aan zijn kunnen verwachten…

cwantman

 

AGENT 13

 • Echte naam: Sharon Carter
 • Vertolkt door: Emily VanCamp
 • Eerste verschijning: Tales of Suspense #75 (1966)
 • Capaciteiten: Superspionne getraind in vechtkunsten, spionage, wapens en computerkunsten.
 • MCU-verschijningen: Captain America: The Winter Soldier (2014)

 

Na de val van S.H.I.E.L.D. ging “Agent 13” Sharon Carter – het achternichtje van WO II- en S.H.I.E.L.D.-legende Peggy Carter – werken voor de CIA. Ze doet niet actief mee aan de superheldengevechten, maar speelt een niet onbelangrijke rol achter de schermen. Ze blijft trouw aan Captain America en de Falcon en er zou zowaar iets moois kunnen bloeien tussen haar en Steve Rogers. Which is not weird at all, right?

cwagent13

 

Next up: Team Iron Man! Onze review van de film lees je hier.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.