Random Article


Gerucht: Batman V Superman: Dawn of Justice krijgt R-Rated Re-Release in de Bioscoopzalen

 

Posted 13/04/2016 by

Tell me, do you bleed? – Batman

Deze vraag zou wel eens uitvoerig beantwoord kunnen worden in een rerelease van Batman V Superman: Dawn of Justice in onze bioscoopzalen. Heel wat geruchten wijzen er immers op dat regisseur Zack Snyder, Warner Bros. en DC Entertainment van plan zijn om een R-rated versie met meer en gewelddadiger beeldmateriaal, de zogenaamde Ultimate Cut die  ook op Blu-ray zal verschijnen, in de bioscoop te vertonen. In navolging van Snyders eerdere R-rated superheldenfilm, Watchmenzal dus ook deze DC Comics-team-up heel wat nieuwe versies (op DVD/Blu-ray) verkrijgen. Onlangs stipten we al de duidelijke invloed van Marvel en 20th Century Fox’ Deadpool en hun R-rated succes nog aan in ons overzichtsartikel. Batman V Superman krijgt dan min of meer dezelfde behandeling als The Wolverine in 2013, dewelke ook een bloederigere, R-rated verlengde versie kreeg.

De re-release zou het gevolg zijn van tegenvallende cijfers bij Warner Bros. voor Dawn of Justice. Volgens de meest recente voorspelling zou de film “slechts” 280 miljoen dollar in het laatje brengen bij de filmstudio – ondanks de records die sneuvelden en een opbrengst van meer dan 785 miljoen aan de box office (meer dan andere superheldenkleppers als Man of Steel, Captain America: The Winter Soldier, X-Men: Days of Future Past, Guardians of the Galaxy of Deadpool).

Door de enorme kost en marketingcampagne mag dat daarentegen niet vreemd aandoen: Dawn of Justice was immers – ondanks alle kritieken – een nog nooit vertoond superheldenfenomeen en kostte heel wat geld om te produceren. Online verschenen alvast heel wat petities om de geruchten kracht bij te zetten en zo de epische strijd tussen Batman en Superman nogmaals te kunnen zien op het witte doek deze zomer. Op deze manier zou de film de mythische kaap van 1 miljard dollar aan de kassa misschien halen, iets wat eerder al gebeurde voor de laatste twee Dark Knight– en Marvel’s Avengers-films.

 

Dawn of Justice brengt eindelijk de twee allergrootste superhelden ter wereld voor het eerst bij elkaar op het grote scherm en is de sequel tot de Superman-reboot Man of Steel (2013). Dawn of Justice breidt tevens het DC Comics-filmuniversum verder uit en vormt daarbij een prequel op Justice League Part 1. Naast de eerste team-up tussen Batman en Superman in de bioscoop, krijgen we tevens ook het cinematische debuut van Wonder Woman – ‘s werelds grootste superheldin – te zien. Maanden na de gebeurtenissen uit Man of Steel, blijft Superman (Henry Cavill) een controversiële figuur. Voor sommigen is hij een held, zelfs een messias. Anderen zien in hem een dreiging voor de mensheid. De vigilante Batman (Ben Affleck) vertrouwt ‘s werelds eerste superheld nog niet en stelt alles in het werk om hem tegen te houden. Maar achter de schermen lijkt Lex Luthor (Jesse Eisenberg) aan heel wat touwtjes te trekken en een nog grotere dreiging op de wereld los te laten…

Batman V Superman: Dawn of Justice wordt geregisseerd door Zack Snyder en loopt momenteel in de Belgische bioscopen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.