Random Article


Fear the Walking Dead – “Monster” (Aflevering 1, Seizoen 2)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 60 minuten
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 11 april
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Spannend debuut van het tweede seizoen.

Minder


Je ziet de cliffhanger van verre aankomen.


Net het zesde seizoen van The Walking Dead gezien en nog altijd niet genoeg? Stort je dan op het tweede seizoen van Fear The Walking Dead.

Posted 11/04/2016 by

 
Full Article
 
 

But what does fearlessness look like in this world?

The Walking Dead scoort al enkele jaren erg goed bij AMC. Wat ga je dan doen? Dan geef je het publiek meer zombies en dat doe je in een prequelreeks, getiteld Fear the Walking Dead. In 2015 bespraken we het eerste seizoen waarin je als kijker werd voorgeschoteld hoe de wereld langzaam vergaat.  Het probleem van het eerste seizoen was dat het gros van de afleveringen in het teken stond van de soap rondom het koppel Travis Manawa (Cliff Curtis) en Madison Clark (Kim Dickens). Ze hebben een relatie, maar ook kinderen uit een vorig huwelijk. Dat levert natuurlijk spanningen op. Dan komt daar de drugsverslaving van Madison’s oudste zoon Nick (Frank Dillane) nog bovenop.  Het duurde even voordat de beschaving tot stilstand kwam en de familie mocht vluchten voor de plaag die mensen verandert in zombies…

Dit tweede seizoen opent op de boot van Victor Strand (Colman Domingo) . De groep, geschokt sinds het eerste seizoen, vraagt zich af waar ze heen kunnen gaan. Zijn er nog veilige plekken op deze wereld of brandt het werkelijk overal? Hun enige blik op de buitenwereld vindt plaats via een oude radio waarmee ze signalen binnenkrijgen. En er blijkt nog iemand in leven te zijn die verlegen zit om hulp. Daarmee hebben we het dilemma van deze opener al meteen te pakken. Houd je vast aan je menselijkheid en kom je deze persoon te hulp, of besef je dat er op deze nieuwe wereld ook mensen zijn die de titel “monster” verdienen?

fear the walking dead 2calton domingo ftwd 2

Het is een hele claustrofobische aflevering omdat alles zich afspeelt op de boot. Daardoor heerst er al vanaf de eerste minuut een spanning in de groep. Langzaam maar zeker beginnen zich bepaalde conflictjes op te bouwen en nemen mensen een positie in. Het is duidelijk dat de bijzonder charismatische Victor de leider is van dit gezelschap. Wat een charisma heeft de man ook. Hij trekt de aandacht naar zich toe en heeft de uitstraling die Rick Grimes uit de Walking Dead zo erg mist. Sterker nog, Victor Strand is de man die Rick Grimes zou willen zijn.

Het soapgehalte in deze aflevering is gelukkig te verwaarlozen. Als de makers dit weten vol te houden, dan kan dit weleens een erg sterk seizoen gaan worden.

Fear the Walking Dead gaat op 11 april van start bij AMC Belgie.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.