Random Article


Review: Justice League vs. Teen Titans

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 79 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 29 Maart 2016
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Langverwachte introductie van de Teen Titans. Jon Bernthal als Trigon. Heel wat leuke karaktermomenten. Onverwachte post-credits scène.

Minder


De titel zet je op het verkeerde spoor. Het puberale gedrag van de Titans kan soms wat op de zenuwen werken...


Met Batman V Superman in de cinemazalen krijgen we nu ook de hele Justice League versus de jeugdige Teen Titans op home video! Of toch niet? Lees hier de Brainfreeze-review van de nieuwste DC Comics-animatiefilm Justice League vs. Teen Titans…

Posted 05/04/2016 by

 
Full Article
 
 

I’m a Titan

Als tegenhanger van Batman V Superman: Dawn of Justice krijgen we ook in het geanimeerde filmuniversum van DC Comics een versus-superheldenprent. Ditmaal nemen de jeugdige Teen Titans – Robin, Raven, Beast Boy, Blue Beetle en Starfire – het schijnbaar op tegen hun mentoren van de Justice League. Staan ze hun mannetje tegen onder meer Superman, Batman en The Flash? Hoe verging het deze langverwachte introductie van de Titans in DC Comics-animatiefilmuniversum? We komen het te weten in deze Justice League vs. Teen Titans, geregisseerd door Sam Liu (Justice League: Gods and Monsters)…

Justice League vs Teen Titans 1

De film opent met een aanval van het Legion of Doom, met onder meer  Lex Luthor, Toymaster, Salomon Grundy,  en Weather Wizard, op het nieuwe hoofdkwartier van de JLA – nog steeds Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash en Cyborg. Meteen valt de wat ongemakkelijke aanwezigheid van Robin/Damian Wayne, de zoon van Batman die voor crowd control instaat, op. Wanneer hij dan nog eens een gehypnotiseerde Weather Wizard probeert op te blazen om levens te redden, is zijn actieve taak voorlopig helemaal uitgeteld. Zijn kort lontje en puberaal gedrag uit de vorige films kostten hem nu dus zijn plek in the big leagues. 

Damian Wayne/Robin wordt dan ook op trainingskamp gestuurd bij superheldin Starfire, waar hij samen met de hoogtechnologische Blue Beetle, magische Raven en de transformerende Beast Boy zich hervormt tot een tactische teamspeler. Ondertussen zijn Batman en co vooral gefocust op schaduwachtige wezens die in opdracht van de demonische Trigon (met de stem van Marvel’s Punisher Jon Bernthal) één voor één de leden van de Justice League overnemen. Dit verhaal wordt gekoppeld aan de nachtelijke visioenen van Raven, de dochter van Trigon, die haar vaders veroveringstocht onbewust aankondigen. Door haar satanische oorsprongsverhaal en hechte band met Trigon komt de Justice League tussenbeide, wat tot wrevel leidt met de Teen Titans. Het titulaire gevecht – dan nog met een satanische Justice League – krijgt pas in de laatste act enige aandacht, net voor het finale conflict met de demonische Trigon. De film is dan ook een Teen Titans-oorsprongsverhaal en niet zozeer een zoveelste Justice League-animatieprent…

Justice League vs Teen Titans 2

Het grotere verhaal biedt dus, naast de kleine clash, maar weinig nieuws. Justice League vs. Teen Titans zit daarentegen vol met leuke karaktermomenten. Fans van Nightwing, Batman, Starfire, Robin en een hele resem aan DC Comics-personages worden in een dik uur voortdurend op hun wenken bediend. De film durft heel wat andere personages te tonen en naar vorige DC Comics-animatieprenten te verwijzen. Vooral de eerdere Son of Batman en Batman Vs Robin (2015)films zijn aan te raden door hun enorme focus op Robin. Ook de andere Titans, met Raven op kop, krijgen voldoende aandacht in hun team-up-prent.

Diezelfde focus slaat daarentegen iets te vaak om in een geheel van puberale interacties. Van danswedstrijden, seksueel getinte grappen en wellicht binnenkort een relatie tussen Robin en Raven: de Titans zijn opgroeiende pubers en je zal het in Justice League vs. Teen Titans maar geweten hebben. Toegegeven, de film heeft door deze jeugdige ondertoon een heel wat lichtere aard dan sommige andere DC Comics-films zoals Assault on Arkham, The Flashpoint Paradox of het opkomende Killing Jokemaar wanneer Robin zijn jarenlange training aanwendt om een danswedstrijd te winnen, ga je misschien net een stap te ver…

Justice League vs Teen Titans 3

Zoals in de vorige Batman-animatiefilms wordt ook in Justice League vs. Teen Titans gefocust op Damian Wayne/ Robin. Als je een fan was van zijn puberale gedrag in de vorige DC Comics-prenten, zal je hier eveneens op je wenken bediend worden. Jammer genoeg volgt de film haar premisse niet en is het titulaire gevecht te verwaarlozen ten opzichte van de strijd met Trigon of de jeugdige interacties tussen de Titans. Daarmee is Justice League vs. Teen Titans geen slechte DC-animatiefilm, maar wel een ietwat vreemde eend in de bijt. Met terugkerende iconen als Batman, Superman en Wonder Woman is deze vrolijke, maar toch ook thematisch volwassen oorsprongsfilm van de Teen Titans een geslaagde toevoeging tot DC Comics’ geanimeerde universum.

Justice League vs. Teen Titans is nu beschikbaar op DVD, Blu-Ray en Video on Demand.

Post-credits scène van Justice League vs. Teen Titans

In slechts enkele luttele seconden wordt Terra, bekend lid van de Teen Titans uit de comics, met geo-kinetische krachten, geïntroduceerd. De nieuwe DC Comics-heldin lijkt er dus aan te komen voor een opkomende, geanimeerde terugkeer van de Titans.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.