Random Article


Sneak Peek voor Batman: The Killing Joke-animatiefilm onthuld

 


Posted 03/04/2016 by

Vorig jaar werd vanop San Diego Comic-Con bekendgemaakt dat de bejubelde one-shot Batman: The Killing Joke (1988) de volgende DC Comics-animatiefilm zou worden. De prent rond de schokkende en controversiële verhaallijn door Alan Moore en Brian Bolland kent opnieuw een sterke invloed van animatielegende en producer Bruce Timm (Batman: The Animated Series) en zal op de volgende editie van San Diego Comic-Con in première gaan. Onlangs werd dan officieel bevestigd dat ook Mark Hamill (Star Wars) die jarenlang de iconische stem was van de Clown Prince of Crime, zal terugkeren om zijn rol te hernemen. Hamill zei altijd al terug te willen keren naar de rol indien dit specifieke verhaal zou worden geadapteerd. Toepasselijk genoeg keert ook die andere iconische stemacteur, Kevin Conroy, terug om zijn baanbrekende rol als Batman te hernemen. In deze officiële sneak peek krijgen we onze eerste bewegende beelden enkele interviews.

In The Killing Joke worden het oorsprongsverhaal van de Joker als mislukte komiek uit de doeken gedaan alsook zijn psychologische letsels verklaard. De tragische figuur van de Joker en zijn dubieuze relatie met Batman staan dan ook centraal in de psychologisch zware one-shot. Onder het motto “Eén slechte dag kan iedereen over de schreef doen gaan.” tracht Joker commissaris James Gordon gek te krijgen. Om dit te bereiken schiet hij onder andere zijn dochter Barbara Gordon/Batgirl neer, waardoor ze verlamd wordt, in een rolstoel belandt en later de Oracle-persona dient aan te nemen. Dat DC Entertainment niet schuwt van wat grafisch geweld in de DC Universe Animated Original Movies-lijn, werd eerder al duidelijk gemaakt door o.a. de Batman: Assault on Arkham-film. Of ook het ambigue, fatale einde zal worden gevolgd, is anderzijds nog maar af te wachten. De film zou alvast een 15 minuten durende, originele proloog krijgen die niet uit de comic komt.

DC Comics’ The Killing Joke-animatiefilm verschijnt dus op San Diego Comic-Con 2016.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.