Random Article


Officieel: Amber Heard is Mera in DC’s Justice League en Aquaman

 

Posted 21/03/2016 by

We berichtten enkele maanden geleden al dat de Amerikaanse actrice Amber Heard (Pineapple Express, The Danish Girl, Magic Mike XXL) in gesprek was voor de rol van Mera in de DC Comics-verfilmingen Justice League, Part 1 en Aquaman van Warner Bros. Onlangs bevestigde Heard dat de kogel eindelijk door de kerk is. Mera is in de comics uiteraard de vrouw van Aquaman, wat ze tot de koningin van Atlantis en één van de machtigste heldinnen uit het DC-universum maakt. Ze verscheen voor het eerst in Aquaman #11 uit 1963 en bevat de gave om – net zoals de koning der zeven zeeën – gedurende lange tijd onder water te leven. In tegenstelling tot haar man kan Mera ook water manipuleren. Mera is niet afkomstig van Atlantis zelf, maar van Dimension Aqua/Xebel, een interdimensionele strafkolonie voor een oude factie van Atlantis.

Mera verscheen al in verschillende DC-animatiefilms en -series, maar in live-action werd ze slechts nog maar door één actrice vertolkt: Elena Satine in Smallville.

Amber Heard zou voor het eerst als Mera opdraven naast Jason Momoa als Aquaman in Justice League Part 1 (2017), het vervolg op Batman V Superman: Dawn of Justice. Daarna is er een prominente rol voor haar weggelegd in de Aquaman-solofilm (2018), geregisseerd door James Wan.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.