Random Article


Casting Call: Wie wordt Marvel’s Cable?

 

Posted 17/02/2016 by

Nu Cable officieel bevestigd is voor de nu al geanticipeerde Deadpool-sequel, is het tijd om Marvel en 20th Century Fox even te helpen bij het casten van het fan-favorite X-Men-personage. Maar allereerst, wie is Cable?

 

Een jonge Cable/Nathan Christopher Summers verscheen voor het eerst in Marvel’s Uncanny X-Men #201 (1986) als kind van Scott Summers/ Cyclops, traditioneel de leider van de X-Men, en Madelyne Pryor, kloon van de (toen) overleden Jean Grey. Van nature beschikt Nathan over sterke telepathische en telekinetische gaven (in navolging van zijn moeder) die zich al erg vroeg manifesteerden. De jongen werd gecreëerd door Mr. Sinister – rechterhand en handlanger van de omineuze Apocalypse – om diens meester te verraden en zo zelf de macht te grijpen. In reactie hierop infecteerde Apocalypse de jonge Nathan met een Techno-Organisch Virus om hem zo permanent uit te schakelen. Gelukkig werd hij door Cyclops naar de toekomst gestuurd, waar een geneesmiddel bestond – hoewel zijn linkeroog en linkerarm permanent geïnfecteerd werden. Nathan werd grootgebracht door de Askani-clan als uitverkorene om Apocalypse te doden. In deze toekomst van continue strijd en oorlog groeide Cable uit tot een oorlogsveteraan en tactisch genie, maar werden zijn mutantengaven grotendeels beperkt gehouden door het virus.

deadpoolcable

In New Mutants #86-87 (1990) keerde de tijdreizende Nathan terug naar het verleden als de nu veel oudere “Cable” waar hij de New Mutants bijstond en het team hervormde tot het serieuzere X-Force. Niet veel later ontmoette hij opnieuw de X-Men en zou hij een vaste (soms zelfs pacifistische) waarde worden met verscheidene ongoing titels bij Marvel Comics – waaronder een zeer gesmaakte team-upserie met Deadpool – en een mentorfunctie voor de immer belangrijke Hope Summers. Kenmerken zijn onder meer zijn metalen arm, oplichtende oog en voorliefde voor gigantische plasmakanonnen.

Zonder twijfel is Cable een van Marvels meer “90s” personages met een duidelijke invloed vanuit de voorliefde voor ingewikkelde plots en jaren 80 actiehelden met veel schietgeweld. Dat deze held een bad-ass is en – net zoals Deadpool – mede gecreëerd is door Rob Liefeld, mag dus ook niemand verwonderen. Na een kort oorsprongsverhaal en zijn officiële aankondiging in Marvel en Fox’ Deadpool-filmis het nu tijd om onze shortlist met acteurs bekend te maken:

 

STEPHEN LANG

Cable Acteurs

Sinds de aankondiging dat Cable in de Deadpool-sequel meedoet, is de meest online aanwezige acteur zonder twijfel Stephen Lang. Op Twitter en andere sociale media stelde de Amerikaanse acteur meermaals dat hij deze rol meteen aanneemt indien mogelijk. Lang is zelfs zo gebrand op de rol dat hij zich momenteel volop focust op zijn fysieke metamorfose tot het personage, inclusief stevige fysieke training. Aan ervaring geen gebrek bij Lang. Zo had hij onder meer rollen in James Camerons Avatar (2009), Conan The Barbarian (2011) en de televisieseries Terra Nova en Into the Badlands. 

 

KEVIN NASH

Cable-Kevin-Nash

Als andere worstelaars en gevechtsspecialisten zoals Dwayne “The Rock” Johnson Kevin Nash Cableen Gina Carano een succesvolle (superhelden)filmcarrière kunnen uitbouwen, dan kan de volgende man op onze lijst dat zeker ook. Kevin Nash is een bekend Amerikaans worstelaar met verscheidene prijzen en (wereldkampioenschaps)titels op zijn naam.

Ook deze man heeft heel wat acteerervaring. Zo was Nash de Super Shredder in Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze (1991) en had hij een prominente rol in de excellente actiefilm, John Wick (2014). Bovendien was hij de eerste (maar niet uiteindelijke) keuze om Sabretooth te vertolken in de eerste X-Men (2000) en vertolkte hij de rol van “The Russian” in The Punisher (2004). Beide Marvel-films zijn alvast mooi meegenomen op zijn resumé! Uiteraard valt de gelijkenis tussen Nash als grijze, bebaarde kleerkast naast Cable niet te ontkennen. Zou dit dan zijn doorslaggevende rol en eindelijke doorbraak kunnen zijn in de superheldenwereld?

 

RON PERLMAN

Ron Perlman Cable

Als de wellicht meest ervaren en polyvalente acteur op deze lijst heeft Ron Perlman meteen een streepje voor qua acteerervaring. Zijn typerende rollen als de titulaire Hellboy in de Hellboy-films, in Sons of Anarchy, in de fan-favorite Marvel-kortfilm The Punisher: Dirty Laundry (2012), Pacific Rim (2013) en zijn stemmenwerk voor onder meer Call of Duty: Black Ops III, New Teen Titans en Green Lantern: The Animated Series maken van hem een popcultureel icoon. Ook hij heeft een typische grijze baard en een robuust uiterlijk waardoor hij wel eens Cable zou kunnen vertolken in de volgende Deadpool-film.

 

MICHAEL BIEHN

Michael Biehn Cable

Met zijn rol als Kyle Reese uit de originele The Terminator-film (1984) heeft Michael Biehn eigenlijk de fan-favorite X-Man al eens vertolkt – althans toch één van zijn inspiraties. Zowel Reese als Cable zijn immers leidinggevende verzetsstrijders in een verscheurde post-apocalyptische wereld waar tijdreizen centraal staat. Ook zijn nu ietwat afgeleefde gelaat past perfect bij het doorwinterde Cable-personage. Uiteraard vertolkte Biehn ook de rol van korporaal Dwayne Hicks in Aliens (1986) en daarop volgende verschijningen van de futuristische soldaat. Met Biehn als Cable zouden we dus zeker en vast een geslaagde vertolking krijgen!

 

DOLPH LUNDGREN

Dolph Lundgren Cable

Onze laatste mogelijkheid is de Zweedse actieveteraan Dolph Lundgren. Zijn rol als Drago in Rocky IV (1985) plakte hem het etiket op van de eeuwig norse en ijzersterke actieheld of -schurk in heel wat actiefilms. Zo was Lundgren He-Man himself in He-Man (1987), Marvel’s Punisher in de allereerste The Punisher (1989) en booswicht in Universal Soldier (1992) tegenover held Jean-Claude Van Damme. Recentelijk konden we hem weer in volle glorie aanschouwen in de actievolle Expendables-filmreeks. Net zoals enkele anderen op deze lijst werd al langer van Lundgren gezegd dat hij een ideale Cable zou zijn – en ook Deadpool zelf bracht zijn naam op in de post-credits scène van de film. Jammer genoeg lijkt de acteur nu misschien net iets te oud te zijn om nog een hele superheldenfranchise mee te gaan…

 

EERVOLLE VERMELDINGEN:

 

JON HAMM (Mad Men, The Town)

Jon Hamm

 

MEL GIBSON (Braveheart, The Patriot, Lethal Weapon)

b8d5-vlccaaswxv-130145

 

KEIRA KNIGHTLEY (Pirates of the Caribbean, Pride & Prejudice)

Keira Knightley Cable

 

20th Century Fox bracht Deadpool op 10 februari 2016 in de zalen. De R-rated prent behoort tot het X-Men-filmuniversum en wordt geregisseerd door Tim Miller. Het script wordt dan weer verzorgd door Rhett Reese (Zombieland). Alles over Deadpool lees je in onze START TO READ.

 

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.