Random Article


MacGyver Reboot krijgt Televisie- en Film-Reboot

 

Posted 06/02/2016 by

Een van de meer iconische 80s-actiehelden lijkt naast vermoedelijk Rambo en The A-Team, eveneens een nieuwe kans te krijgen. Amerikaanse televisiezender CBS en producer Henry Winkler werken aan een MacGyver-reeks volkomen in gelijkaardige excentrieke en actievolle stijl. In de oorspronkelijke reeks die liep van 1985 tot en met 1992 (twee spin-offs uit 1994 buiten beschouwing gelaten), zagen we Richard Dean Anderson als de ironische protagonist met een duidelijke afkeer voor vuurwapens. MacGyver stond ervoor gekend telkens een inventief en onwaarschijnlijk ontsnappingsplan of wapen te improviseren doorheen deze langlopende actieserie. De reboot die focust op een minder ervaren, twintigjarige Angus MacGyver en zijn debuut als actieheld, wordt ontwikkeld door James Wan (Aquaman). Eerder was er in 2003 al een gelijkaardig concept, getiteld Young MacGyver, dat ondanks een ontwikkelde pilootaflevering een stille dood stierf.

Dit is daarentegen niet de enige reboot die MacGyver de komende jaren zal krijgen. Zo ontwikkelt filmstudio Lionsgate ook een volwaardige blockbuster rond dit televisie-icoon – ongetwijfeld om de televisieserie te ondersteunen -. Deze MacGyver-film wordt geproduceerd door Lee David Zlotoff, de bedenker van de oorspronkelijke actiereeks, en Neal Moritz (Fast & Furious-filmreeks). In 2012 verscheen bovendien al een minireeks in comicvorm bij Image Comics, eveneens geschreven door Lee David Zlotoff.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.