Random Article


Review: Batman – Bad Blood

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 72 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 19 januari via Digital HD, 2 februari op Blu-ray en DVD
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Beter dan de meer recente Batman-animatiefilms. De laatste vijf seconden zijn onverwacht en ongetwijfeld een leuke toevoeging.

Minder


Meer van hetzelfde.


Met Batman: Bad Blood brengt DC Entertainment alweer een Batman-animatiefilm uit. Is deze adaptatie van “Batman RIP/Battle for the Cowl” met centraal de verdwijning van Bruce Wayne, beter dan diens voorgangers? Lees het in de Brainfreeze-review!

Posted 19/01/2016 by

 
Full Article
 
 

In navolging van animatiefilms als Batman Vs Robin en Batman: Assault on Arkham brengt DC Entertainment dit jaar met haar eerste prent een losse adaptatie van Batman RIP/Battle for the Cowl in de vorm van Batman: Bad Blood. Spiritueel voorganger Batman Vs Robin vertaalde ook al een comicbookverhaallijn, Court of Owls, naar film, maar faalde miserabel. Doet deze Bad Blood het beter?

 

Batman/ Bruce Wayne is verdwenen. Aan Damian Wayne/ Robin en Nightwing – nu de nieuwe Batman – om zowel Gotham City veilig te houden als Bruce Wayne op te sporen. Gelukkig worden ze onverwacht bijgestaan door de gewelddadige Batwoman en mysterieuze Batwing. Die hulp zullen ze zeker kunnen gebruiken tegen onder meer de Heretic en zijn handlanger Onyx…

Batman Bad Blood 1

Het verhaal doet enigszins denken aan Assault on Arkham dat eveneens een Batman-film was zonder al te veel Batman te tonen. Gelukkig zijn de charismatische Nightwing en vooral de nieuwe Batwoman interessante personages die de film zonder al te veel problemen kunnen dragen. Ook Batwing/ Luke Fox, zoon van Lucius Fox, vormt een leuke toevoeging aan DC’s animatie-universum. Damian Wayne daarentegen blijft zijn eigen irritante zelf…

Zoals in elke recente DC Comics-animatiefilm staan de gevechten ook hier centraal. De vloeiende animatiestijl die eveneens bij voorgangers Son of Batman (2014) en Batman Vs Robin (2015) te bemerken viel, houdt ook hier de vele, brutale knokpartijen interessant. Ook flashbacks naar vermoorde familieleden, hier in functie van Batwoman’s oorsprongsverhaal, horen uiteraard bij een Batman-animatiefilm. Grapjes zoals in de vorige twee animatiefilms zijn hier dan weer minder prominent. De serieuzere toon die voortkomt uit Batman’s ongelukkige verdwijning, zorgt dus voor de nodige invloed op de dialogen en het verhaal.

2016119-184719

Na de twee mindere delen voelt Batman: Bad Blood als meer van hetzelfde, maar ook als de nodige progressie. De hele Bat-familie, met uiteraard een sterke New 52-invloed, begint op het toneel te verschijnen en verwijzingen naar de vorige films voelen erg sporadisch en natuurlijk aan. Al bij al is deze Batman-animatiefilm een geslaagde DC Comics-film, maar jammer genoeg geen hoogvlieger. Vooral de geweldige, laatste seconden van Bad Blood redden de animatiefilm van de onvermijdelijke middenmoot…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.