Random Article


Ryan Coogler regisseert Marvel’s Black Panther-film

 

Posted 13/01/2016 by

Het hing al enkele maanden in de lucht, maar werd vooralsnog niet bevestigd: regisseur Ryan Coogler, bekend van onder meer Creed (2015) en Fruitvale Station (2013), neemt de Black Panthersolofilm onder handen. Vooraleer acteur Chadwick Boseman (Get on Up) de hoofdrol vervult in Marvel Studios’ volgende superheldenblockbuster, verschijnt hij binnen enkele maanden eerst in Captain America: Civil War

Black Panther/ T’Challa verscheen voor het eerst in Fantastic Four #52 (1966) als creatie van Stan Lee en Jack Kirby, en werd al snel een van de meest vertrouwde bondgenoten van Marvel’s Fantastic Four en Avengers. De “Black Panther” staat aan het hoofd van de Panther Clan en is in de praktijk een unieke functie voor de koning van Wakanda. Naast zijn aan de Panther God ontleende krachten en snelheid die grenzen aan het menselijke kunnen, beschikt T’Challa over een bepaald kruid dat zijn zintuigen versterkt. Qua krachten is hij dus een soort mix van Captain America en Wolverine. Tevens bezit T’Challa een gigantisch fortuin, is hij een meesterlijk strateeg en één van de slimste mensen op de planeet. Ten slotte bezit hij de gebundelde kennis van al zijn voorgangers als de Black Panther.

Marvel’s Black Panther verschijnt op 16 februari, 2018.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.