Random Article


Review: The Hateful Eight

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 167 min. (gewone versie), 187 min. (Roadshow versie)
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: 6 Januari 2016
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Goed


Meesterlijke dialogen. Fantastische personages. Ultra-gewelddadig.

Minder


/


The Hateful Eight, de achtste film van Quentin Tarantino, is Reservoir Dogs meets Django Unchained. Het levert alweer een meesterlijk geschreven en ultra-gewelddadig schouwspel in het Wilde Westen op…

Posted 21/12/2015 by

 
Full Article
 
 

When you get to hell, tell ’em Daisy sent ya

Na Django Unchained, keert Quentin Tarantino (Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill) opnieuw naar het Wilde Westen met The Hateful Eight, toepasselijk ook zijn achtste film. Het resultaat is een ultra-gewelddadig, meesterlijk geschreven schouwspel dat meteen tot één van zijn allerbeste films gerekend mag worden…

Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John “The Hangman” Ruth (Kurt Russell) brengt zijn gevangene Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) naar Red Rock om zijn premie op te strijken en haar executie bij te wonen. Er woedt echter een sneeuwstorm, waardoor het tweetal – samen met Majoor Marquis “The Bounty Hunter” Warren (Samuel L. Jackson) en Chris Mannix (Walton Goggins), de toekomstige sheriff van Red Rock, moeten schuilen in Minnie’s Haberdashery. Hier ontmoeten ze nog enkele kleurrijke figuren, waaronder Bob “The Mexican” (Demian Bichir), de charmante Brit Oswaldo “The Little Man” Mobray (Tim Roth), de teruggetrokken Joe “The Cow Puncher” Gage (Michael Madsen) en de oudere ex-generaal Sanford “The Confederate” Smithers (Bruce Dern).

Allen hebben ze zo hun eigen redenen om in Red Rock te geraken, maar is iedereen wel echt wie hij/zij claimt te zijn? Gooi daarbij dan nog eens het feit dat zo ongeveer iedereen een wapen draagt, een gewelddadig verleden en een korte lont heeft en je hebt de ingrediënten voor een extreem bloederig schouwspel…

hateful8pic2

The Hateful Eight doet denken aan een toneelstuk op het grote scherm. De eerste hoofdstukken spelen zich nog af in een postkoets op weg naar Minnie’s Haberdashery, maar eens daar aangekomen blijven we op één set – waar de personages om beurten op de voorgrond treden/al dan niet deel komen uit te maken van het meubilair. We krijgen een hoop kleurrijk overdreven, maar daardoor enorm leuke karakters voorgeschoteld. Het leent zich uiteraard weer tot meesterlijke dialogen en een fantastisch script. Gaandeweg, wanneer de film meer omschakelt tot een whodunit? compleet in de stijl van Agatha Christie, duiken we dieper en dieper in de geschiedenis van de personages. Hiervan zal geen enkel je onberoerd laten en, tegen het einde van de film, dien je je mening over sommigen zelfs te herzien.

hateful8pic3

Kurt Russell schittert als alpha male The Hangman, terwijl Samuel L. Jackson naar goede gewoonte doorgaans de meest bad-ass motherfucker blijft. Michael Madsen herneemt zo’n beetje zijn rol en gelaatstrekken uit Kill Bill, Tim Roth is zowel charmerend als ontwapenend als de grappigste van de bende en Walton Goggins doorgaat de interessantste karakterboog. Jennifer Jason Leigh weet enorm goed haar mannetje te staan als de enorm onvoorspelbare en gevaarlijke Daisy. Hoewel zijn eerste optreden in een Tarantinofilm niet zo groot is, slaagt Channing Tatum als Jody erin een grote impact te maken en amuseert ie zich kostelijk in zijn rol.

The Hateful Eight kan je makkelijk omschrijven als Django Unchained (vanwege de westernsetting) meets Reservoir Dogs (vanwege de verschillende opvliegende en onvoorspelbare personages onder één dak), maar kan je zien als een synthese van vele eerdere Tarantinofilms. Zo krijgen we een verdeling in hoofdstukken zoals in Pulp Fiction en Kill Bill en zit er een vleugje heerlijke politieke incorrectheid à la Inglourious Basterds in. Ook een leuk element is de Red Apple-tabak, de voorloper van Tarantino’s huismerk Red Apple-sigaretten. Fans van de meestercineast zullen in hun nopjes zijn.

?????????????????

De film is wederom meesterlijk geschoten (en belooft een heuse ervaring te worden wanneer je het in 70mm kan zien) en het script zit geweldig in elkaar. Ook de soundtrack mag er wezen en is enorm toepasselijk. De componist was dan ook niemand minder dan Ennio Morricone. Toch kunnen we niet spreken van het beste werk van de meester der spaghettiwesternsoundtracks en zullen de deuntjes niet echt in je hoofd blijven steken na afloop.

The Hateful Eight is desalniettemin een fantastische filmervaring. De geweldige cast, personages en dialogen katapulteren de prent op de valreep tot één van de beste van het jaar. Tegelijk mag je dit ook rekenen tot één van Quentin Tarantino’s beste films, mogelijk zelfs zijn allerbeste. Als je weet dat de man in feite nog geen enkele stinker heeft gemaakt, wordt het stilaan wel duidelijk wat voor een must-see dit is.

The Hateful Eight schiet zich op 6 januari een weg naar onze bioscopen.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.