Random Article


Y: The Last Man tv-serie in de maak

 

Posted 15/10/2015 by

In 2002 verscheen de eerste issue van Y: The Last Man onder de vlag van Vertigo Comics. Brian K. Vaughan en Pia Guerra vertelden het verhaal van de jonge Yorick en zijn aapje Ampersand. Ze worden als enigen gespaard van een plaag die ervoor zorgde dat alle mannelijke wezens (zowel mensen als dieren) op aarde stierven. Wat volgt is een tocht waarin Yorick als allerlaatste man op de planeet op zoek gaat naar zijn verloofde en ondertussen ontdekt dat hij alles behalve onoverwinnelijk is omdat hij toevallig de enige is met een penis. De reeks liep 60 delen en wordt aanzien als één van de beste comics van de 21ste eeuw.

Jarenlang werd er gewerkt aan een Y: The Last Man-film, maar toen dat niet van de grond kwam vloeiden de rechten terug naar Vaughan en Guerra. Inmiddels zijn ze in zee gegaan met het Amerikaanse FX, waar nu druk gewerkt wordt aan een tv-serie rondom deze titel. Ze krijgen hierbij hulp van producente Nina Jacobson (The Hunger Games) en Brad Simpson. Momenteel zijn ze , samen met Vaughan, op zoek naar een schrijver en regisseur om dit project onder handen te nemen. Het zou verdorie tijd gaan worden! Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.