Random Article


Game of Thrones wint op grandioze wijze de 67ste Emmy Awards

 


Posted 23/09/2015 by

Op 20 september werd de 67ste uitreiking van de Emmy Awards gehouden. Dit zijn de jaarlijkse ‘Oscars‘ van de televisiewereld. Deze editie verdient wat extra aandacht op Brainfreeze omdat twee favorieten in de prijzen vielen. Enerzijds won Uzo Aduba een Emmy voor haar rol als Crazy Eyes in de serie Orange is the New Black. Anderzijds bleek vooral Game of Thrones, het fantasy-epos dat dit jaar zijn vijfde seizoen beleefde, de grootse winnaar. De serie won prijzen voor Writing for a Drama Series, Drama Series – Directing, Outstanding Drama Series en Peter Dinklage won een award als Outstanding Supporting Actor. De serie ging er vandoor met maar liefst 12 awards en zette een nieuw record. Nooit eerder ging een serie er vandoor met zoveel prijzen.

Andere grote winnaars waren Julia Louis-Dreyfus die voor de vierde keer een prijs meenam voor haar hoofdrol in de serie VeepsViola David was de eerste Afro Amerikaanse actrice die een award won in de categorie Lead Actress in a Drama.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.