Random Article


Review: Blindspot – “Pilot” (Aflevering 1, Seizoen 1)

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Speelduur: 43 minuten
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Goed


Het gebruik van de tatoeages is best origineel.

Minder


De rest is dat niet.


Blindspot draait om een vrouw (Jaimie Alexander) die naakt wordt gevonden op Times Square. Ze staat vol mysterieuze tatoeages. Wie is ze? Waarom kan ze zich niets herinneren?

Posted 22/09/2015 by

 
Full Article
 
 

I didn’t even dream last night..

Een van de visueel uitdagende televisieseries dit seizoen is Blindspot. Niet zo zeer vanwege de hoofdrolspeelster Jaimie Alexander maar vooral van de verleidelijke combinatie van een welgevormd bloot vrouwenlijf en de nodige tatoeages.

Een alerte agent ziet op een zebrapad in Times Square een grote tas liggen. Het ding is van niemand en dan wordt het al snel verdacht. Het plein wordt afgezet en een explosievenexpert wordt er bij gehaald. Wanneer deze man de tas benadert, begint het te bewegen. Een naakte vrouw bevrijdt zich uit de tas en staart verweesd om zich heen. Er vallen twee dingen op. Haar lijf is van onder tot boven getatoeëerd en ze lijkt haar volledige geheugen kwijt te zijn.

blindspot tas

Ze wordt nauwkeurig onderzocht door mensen van de FBI die in haar lichaam een waanzinnige hoeveelheid vinden van een drug die men gebruikt voor het behandelen van PTSS- (Post Traumatisch Stress-syndroom) patiënten. Hiermee kunnen bepaalde herinneringen worden gewist. De hoeveelheid drugs in haar lichaam zorgen ervoor dat de onbekende vrouw niets meer weet van haar vroegere leven.  Op haar rug staat dan weer de naam van agent Kurt Weller getatoeëerd.De tattoo’s van Jane Doe (Jaimie Alexander) bevatten ook hints naar haar achtergrond en aanwijzingen in welke richting ze de oplossing voor dit hele mysterie moeten zoeken.   Kurt Weller (Sullivan Stapleton) wordt vanaf dat moment bij de zaak betrokken. Weller heeft geen idee wie de vrouw is, maar samen met deze Jane Doe en zijn mede-agenten Tasha Zapata (Audrey Esparza), Edgar Reed (Rob Brown) en  Dr. Borden (Ukweli Roach) gaat ie dat wel uitzoeken.

Wat deze aflevering amusant maakte, is het gebruik van de tattoo’s van Doe. Ook op miniscuul niveau zijn er aanwijzingen op haar lichaam verborgen. Het kan boeiend te zijn om te volgen hoe de makers van deze serie de tattoo’s gebruiken als puzzelstukjes voor het mysterie rondom de identiteit van Jane Doe. De vraag is alleen wat er over zal blijven wanneer haar identiteit eenmaal bekend is. Wat dat betreft doet deze aflevering heel erg denken aan Prison Break. Daar was de magie na één seizoen ook wel uitgewerkt. En datzelfde lot zal ook deze serie waarschijnlijk ondergaan. Want echt vernieuwend kun je dit niet noemen. Het is vooral plot en weinig diepgang…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.