Random Article


Booster Gold/ Blue Beetle film in de maak bij Warner Bros.

 

Posted 18/09/2015 by

Na een mislukte televisieserie, gefaald filmproject en enkele korte minireeksen zal DC Comics toch weer wat aandacht vestigen op de tijd reizende celebrity held Booster Gold. De producer en showrunner achter Arrow, The Flash en DC’s Legends of Tomorrow, Greg Berlanti werkt immers aan een team-up-superheldenfilm met eveneens een hoofdrol voor diens frequente partner Blue Beetle.

Booster Gold/ Michael Jon Carter is een superheld van DC Comics, gecreëerd door Dan Jurgens (Superman) in 1986. Hij is afkomstig uit de toekomst en reisde naar onze tijd om een publieke superheldencarrière te starten en rijk en beroemd te worden. Booster Gold startte zijn carrière als een regelrechte corporate superhero, maar groeide uiteindelijk uit tot een gewaardeerd lid van de Justice League en vooral de Justice League International.

Blue Beetle is dan weer een superheldennaam die meermaals tussen uitgeverijen uitgewisseld werd. Zo kocht DC Comics de rechten over van bedenker Charlton Comics en creëerde zo hun bekende Blue Beetle Ted Kord. Deze geniale uitvinder die zich op de piek van het menselijke kunnen bevindt, verscheen voor het eerst in Captain Atom #83 (1966) als creatie van Steve Ditko en Gary Friedrich. Samen met Booster Gold zorgde hij voor de lichtere komische noot in de jaren-80 comics en zou eveneens uitgroeien tot een belangrijk lid van de Justice League en vooral de Justice League International.

Hoewel de vriendschappelijke relatie tussen beide helden afwezig was en Kord zijn Blue Beetle-persona niet aannam, verschenen zowel Booster Gold (Eric Martsolf) als Ted Kord (Sebastian Spence) al eerder in het tiende en laatste seizoen van Smallville. Zonder twijfel zal dit een van de luchtigere en meer komische adaptaties binnen DC’s filmuniversum worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.