Random Article


Eerste kijk op Hawkman en Hawkgirl in DC’s Legends of Tomorrow

 


Posted 13/09/2015 by

Eindelijk is er dan de eerste afbeelding van zowel Hawkman als Hawkgirl in DC Comics’ televisie-universum op The CW. De personages, respectievelijk vertolkt door Falk Hentschel (Knight and Day, Transcendence) en Ciara Renée, zullen te zien zijn in onder andere Arrow, The Flash en vooral het langverwachte DC’s Legends of Tomorrow waarin beide superhelden een prominente rol zullen vervullen. 

Hawkman Hawkgirl Legends Of Tomorrow Flash Arrow

Hawkgirl verscheen voor het eerst in Flash Comics #1 (1940) en is daarmee één van de eerste vrouwelijke superhelden. Deze versie wordt echter Kendra Saunders, die voor het eerst in JSA: Secret Files #1(1999) voorkwam en werd gecreëerd door Geoff Johns, tevens scenarist en showrunner bij The FlashArrowSupergirl en de nieuwe spin-off. Kendra, opvolgster van de originele Hawkgirl, beschikt – net zoals Hawkman – over bovenmenselijke kracht, een paar vleugels en dodelijke wapens waaronder de gekende knots. Hawkgirl is een wederkerend lid  van de Justice League en Justice Society of AmericaHoewel ze al eerder in Smallville in het leven werd geroepen door Sahar Biniaz, won ze vooral aan populariteit door haar prominente rol in de Justice League-animatieserie.

Hawkman verscheen dan weer voor het eerst in Flash Comics #1 (1940) als een van ’s werelds eerste superhelden en kende doorheen de jaren dan ook verscheidene aanpassingen. Oorspronkelijk was hij Carter Hall, de reïncarnatie van een Egyptische prins, die met behulp van een mysterieus metaal kon vliegen. Later werd het personage omgetoverd tot de iconische buitenaardse politieman Katar Hol die, net zoals zijn partner Hawkgirl/Hawkwoman, afkomstig was van de planeet Thanagar en beschikte over bovenmenselijke kracht en dodelijke wapens. Zijn uitrusting en artificiële vleugels geven hem ook de mogelijkheid om te vliegen. Alles over Hawkman’s nogal verwarrende geschiedenis lees je in deze special.

Het tweede seizoen van The Flash en het vierde seizoen van Arrow gaan later deze herfst in het uitzonderlijk drukke 2015-2016-televisieseizoen van start op The CW. In januari 2016 start dan eindelijk DC’s Legends of Tomorrow-reeks.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.