Random Article


Luc Besson strikt Clive Owen voor Ravian-film

 

Posted 23/08/2015 by

Hollywood stond de voorbije jaren in het teken van de comicbookverfilmingen. Maar West-Europa kent natuurlijk ook een eigen stripcultuur die, in ieder geval in het Franse taalgebied, minstens net zo bloeiend is. De Franse regisseur Luc Besson is druk bezig met het opzetten van een verfilming van de populaire Franse strip Valérian et Laureline (in het Nederlands bekend als Ravian).

Ravian werd in 1967 gecreëerd door Pierre Christin en Jean Claude Mezieres. Er werden tot op heden 10 miljoen exemplaren verkocht van de strip in 21 verschillende talen. De strip is bij het Amerikaanse publiek niet zo heel bekend, al heeft het wel zo zijn aanhangers onder de wat wereldser ingestelde creatievelingen. Zo publiceerde het Nederlandse tijdschrift Stripschrift enkele jaren geleden een artikel waarin ze redelijk overtuigend lieten zien dat George Lucas zich door de albums behoorlijk heeft laten inspireren bij het ontwerpen van de Star Wars-films.

Tijdens de afgelopen Comic-Con in San Diego liet Besson al storyboards rondgaan onder reporters en wist hij te vertellen dat de film de titel “Valerian and the City of a Thousand Planets” zal dragen. Er wordt druk gewerkt aan een cast. Dane DeHaan (The Amazing Spider-Man 2) werd al gecast als Valerian en Cara Delevigne (Paper Towns, Suicide Squad) zal zijn assistente Laureline gaan spelen. Deze week werd Clive Owen aan deze line-up toegevoegd. De akteur zal in der rol kruipen van Commander Arün Filit.

Het is de bedoeling dat de productie van de film aan het einde van 2015 een aanvang zal hebben. Besson mikt op een release in 2017.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.