Random Article


Review: American Ultra

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 99 min.
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: 19 Augustus 2015
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Leuke vertolkingen van Eisenberg en Stewart. Harde, ultragewelddadige actie met een komische twist.

Minder


Vrij voorspelbaar, heel wat clichés.


Wat Kingsman: The Secret Service was voor James Bond, is American Ultra voor Jason Bourne. Jesse Eisenberg en Kristen Stewart schitteren in een R-rated actiekomedie over een stoner die een topgeheim levend wapen van de CIA blijkt te zijn…

1
Posted 18/08/2015 by

 
Full Article
 
 

Babe, I have a lot of anxiety about this

Eerder dit jaar kregen we met Kingsman: The Secret Service een R-rated actieparodie op de gentleman spy à la James Bond. Met American Ultra leveren Project X-regisseur Nima Nourizadeh en Chronicle-schrijver Max Landis hetzelfde, maar dan voor de sleeper agent à la Jason Bourne. Jesse Eisenberg (Zombieland, The Social Network, Batman V Superman: Dawn of Justice) en Kristen Stewart (Twilight, The Road, Snow White and the Huntsman) schitteren in deze leuke actiekomedie.

Mike Howell (Jesse Eisenberg) is een vriendelijke stoner en slacker in een klein Amerikaans stadje. Hij woont samen met zijn vriendin Phoebe Larson (Kristen Stewart) en samen vormen ze zo ongeveer het perfecte fucked up koppel. Mike heeft echter last van paniekaanvallen, waardoor hij hun thuisplaats niet kan verlaten. Blijkt dat Howell het product is van een topgeheim rekruteringsprogramma van de CIA. Wanneer men daar beslist om alle losse eindjes weg te werken, duurt het niet lang vooraleer zowel Mike als Phoebe achternagezeten worden door tal van getrainde agenten en killers. Mike begint zich echter, wanneer hij in het nauw gedreven wordt, delen van zijn training te herinneren en blijkt enorm moeilijk te doden…

americanultrajessekristen

Jesse Eisenberg hebben we al vaker als een lichtjes neurotische stoner en loveable loser gezien en ook hier steelt hij de show. Hoewel hij misschien niet de eerste keuze lijkt om een bad-ass superspion te spelen, gaan de meeste actiescènes met Mike zo snel en hard dat Eisenberg zeer snel weer overschakelt van “killer Mike” naar bange, geschrokken “stoner Mike”. Kristen Stewart overtuigt als zijn vriendin Phoebe en de chemie tussen beide acteurs is voelbaar, hoe ontspoord hun relatie op het eerste zicht ook mag lijken. De hoofdcast wordt afgerond met o.a. een leuke John Leguizamo als Mike’s geflipte dealer Rose, Bill Pullman in een kleine bijrol als CIA-topagent Raymond Krueger en Connie Britton als CIA-agente Victor Lasseter, de bezielster van het Ultra-programma waaruit Mike voortkomt en tevens een beetje zijn moederfiguur. De grote slechterik van dienst – CIA-agent Adrian Yates – wordt gespeeld door Topher Grace (That 70’s Show, Spider-Man 3), dewelke opnieuw vrij perfect gecast is als een te snel, te hoog opgeklommen jong kontlikkertje zonder enige echte autoriteit of ruggengraat. Ook Yates heeft een CIA-programma, Tough Guy, waarin verschillende psychopaten, herrieschoppers en zelfs moordenaars worden gerekruteerd om in het geheim hun lusten te botvieren. Met de uitzondering van de vrij eenzijdige “Laughter” (Walton Goggins), zijn deze “agenten” slechts kanonnenvoer voor Mike die het vredige stadje tot een heuse oorlogszone omtoveren.

americanultrajesse

Wat de trailers beloofden, is exact wat je krijgt in American Ultra. Over-the-top actie en snelle, gruwelijke moorden met de simpelste huishoud- en keukenbenodigdheden. De villains stellen niets voor, maar de chemie tussen Eisenberg en Stewart houdt veel recht en Leguizamo speelt alweer een aangenaam bijrolletje. De actiescènes mogen er zeker wezen en stellen het talent van Nourizadeh tentoon, maar het scenario van Landis ontbreekt alle nuance. Al kan dat ook de bedoeling geweest zijn. De dialogen, de achtergronden van de personages, de doorzichtige grappen … het is allemaal zeer plat, cliché en vooral enorm voorspelbaar. Een cultklassieker zal deze American Ultra daarmee niet worden, maar desalniettemin maken Nourizadeh, Eisenberg en Stewart er toch een leuk ultragewelddadig tussendoortje van.

American Ultra knalt op 19 augustus de Belgische bioscoopzalen binnen.

American_Ultra_SDCC_Poster

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    Soulwax

    Zalige film. Max Landis is fucking briljant, hopelijk mag hij nog veel films van dit formaat schrijven. Stap voor stap, niet gelijk Josh Trank meteen na Chronicle een grote film aannemen (en zwaar teleurstellen).

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.