Random Article


Straight Outta Compton voorlopig nog niet in België

 


Posted 17/08/2015 by

Straight Outta Compton, de biopic over de legendarische hiphopgroep N.W.A. – de grondleggers van de gangsta rap – breekt op het moment stevige records in de Amerikaanse zalen. In zijn openingsweekend heeft de film, geregisseerd door F. Gary Gray, meer dan 56 miljoen dollar opgehaald en breekt hiermee een record voor R-rated films in augustus én voor muzikale biopics. De vorige R-rated recordhouder was American Pie 2. Alweer een win dus voor filmstudio Universal, dewelke met Jurassic World en Furious 7 voorlopig de twee grootste films van het jaar hebben (en waarbij ook Minions zich een weg naar de 1 miljard dollar aan de box office baant).

De film rond de gangstarappers Dr.Dre, Ice Cube, Easy-E , MC Ren en DJ Yella zal voorlopig nog niet veel glorie kunnen vergaren in de Belgische zalen. Op dit moment is er nog steeds geen Belgische releasedatum beschikbaar. We gingen verhaal halen bij Sony Pictures Belgium, die de films van Universal in België verdelen, maar daar kregen we te horen dat er voorlopig nog geen concrete info hierover beschikbaar was.

Het lijkt erop dat we dus naar de buurlanden moeten trekken om Straight Outta Compton te gaan bekijken. In Nederland komt hij op 3 september in de zalen en 16 september in Frankrijk. Hopelijk komt er snel wat concreet nieuws over een Belgische release want de Facebookgroepen die een release eisen schieten als paddenstoelen uit de digitale grond…

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian