Random Article


Heel wat Nieuws voor Star Wars-franchise vanop Disney’s D23 Expo

 


Posted 15/08/2015 by

Het regende nieuwtjes in verband met de Star Wars-franchise op Disney’s D23 Expo in Anaheim vanavond. Allereerst maakte Bob Iger, de CEO van Disney, bekend dat de voorlopige cut van de nieuwe Star Wars: The Force Awakensfilm 125 minuten zal duren. Ook werd een nieuwe poster, vervaardigd door Drew Struzan, vertoond waarop hoofdrolspeler Finn, vertolkt door John Boyega, afgebeeld staat met Anakin/Luke Skywalker’s lichtsabel. Voorlopig hebben we nog het raden naar de mogelijke link met Skywalker of de herkomst van lichtsabel die in Episode V: The Empire Strikes Back verloren raakte. 

star-wars-force-awakens-poster

Regisseur J.J. Abrams en de gehele cast werden gedurende de presentatie ruimschoots bedankt. Zoals eerder werd aangekondigd, werd er voorlopig geen nieuw beeldmateriaal voor The Force Awakens vrijgegeven. Meer nieuws over het begin van de nieuwe Star Wars-trilogie volgt wellicht later dit weekend. Wel werd aangekondigd dat Colin Trevorrow, regisseur van Jurassic World, in de regisseursstoel zal plaatsnemen voor Star Wars Episode IX. 

Rogue One Cast Star Wars spin-off

Natuurlijk kon ook de eerste Star Wars-spin-off niet onopgemerkt gaan. Samen met een eerste foto werd ook eindelijk de centrale cast voor Rogue One: A Star Wars Story aangekondigd. We zien onder andere (de reeds eerder bevestigde) Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn alsook Donnie Yen, Alan Tudyk, Mads Mikkelsen, Forest Whitaker en Riz Ahmed. Zoals uit de nieuwe titel blijkt, wordt de Anthology-ondertitel vervangen door het meer herkenbare A Star Wars Story. De Rogue One-film vertelt het verhaal van enkele rebellen die in de aanloop naar Star Wars: A New Hope de plannen van de dreigende Death Star stelen.

Bovendien bevestigde Disney dat men inderdaad volop werkt aan een volwaardig Star Wars-gedeelte in de Disney-pretparken. Met maar liefst een ruime 5.5 hectare aan Star Wars-materiaal waaronder Mos Eisley geïnspireerde restaurants en kantines alsook een gigantische cast aan aliens uit het scifi-epos, belooft deze attractie een ongezien spektakel te worden.  Het voorlopig getitelde Star Wars Land zal zowel in Disney’s Hollywood Studios in Orlando alsook in Disneyland te Anaheim worden opgetrokken.

Star Wars Land Disney

StarWarsLand2

StarWarsLand3

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens knalt vanaf  16 december de Belgische bioscoopzalen binnen. In de hoofdrollen zien we onder andere Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Domhnall Gleeson, Adam Driver, Lupita Nyong’o, John Boyega, Daisy Ridley en Oscar Isaac.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.