Random Article


Star Wars: The Force Awakens – Wie is Kylo Ren?

 

Posted 14/08/2015 by

Opgelet: Dit is artikel is speculatief, maar kan mogelijk spoilers voor Star Wars: The Force Awakens bevatten!

 

Star Wars Force Awakens Entertainment Weekly 3Onlangs gaven regisseur J.J. Abrams en scenarist Lawrence Kasdan in enkele interviews wel erg opvallende informatie vrij rond Star Wars: The Force Awakens. Kylo Ren, de antagonist van de zevende Star Wars-film vertolkt door Adam Driver, zou vermoedelijk een erg gelaagd, maar vooral verscheurd personage worden. Hoewel die andere iconische schurk, Darth Vader, ook zeker en vast een diepgaand figuur was, zou Kylo Ren evenzeer een erg speciale connectie kunnen hebben met de families Skywalker en Solo

Volgens Abrams is het Ren-gedeelte in Kylo Rens naam veeleer een eretitel binnen de “Knights of Ren”-orde. De benaming valt dus te vergelijken met de Darth-titel bij Sith Lords zoals Darth Maul en Darth Vader. De Knights of Ren staan The First Order bij, de opvolger van het Galactische Keizerrijk. Kasdan bevestigde dan weer dat hij tijdens zijn Star Wars-carrière nog nooit zo’n diepgaand en emotioneel getormenteerd personage heeft neergepend. Bovendien benadrukte de scenarist dat Kylo zal moeten omgaan met wàt hij is. Tenslotte verklapte Abrams dan nog dat indien hij de volledige naam van onder andere Kylo Ren bekend zou maken, dit spoilermateriaal zou zijn…

 

Ben Skywalker

Ben Skywalker

Natuurlijk wordt in de aanloop naar The Force Awakens niet ongelooflijk veel informatie vrijgegeven, maar het creatieve team lijkt toch te hinten naar een vertrouwde achtergrond voor Kylo Ren. Vanuit het Star Wars Expanded Universedat sinds Disney’s overname van de franchise niet meer tot het Star Wars-canon wordt geteld- bekeken, bestaan er meerdere mogelijkheden.

Mogelijk wordt het personage geïnspireerd door Ben Skywalker, de zoon van Luke Skywalker en Mara Jade. Deze gebruiker van The Force werd genoemd naar Obi-Wan Kenobi en zou uitgroeien tot een gerespecteerd Jedi-ridder decennia na de slag om Endor uit The Return of the Jedi.

solokids

De kinderen van Han Solo en Princess Leia: de tweeling Jacen en Jaina en hun jongere broertje Anakin

Anderzijds kunnen zowel Anakin Solo als Jacen Solo, beide zonen van Han Solo en Leia Organa-Skywalker, aan de basis liggen van het Kylo Ren-personage. Aangezien Anakin Solo –een begaafd piloot en Force-gebruiker zoals zijn naamgenoot- vrij snel en onfortuinlijk aan zijn einde kwam en dus maar weinig verhaalstof heeft gezien, is vooral zijn oudere broer een interessante inspiratiebron. De Jedi Jacen Solo was, na Luke Skywalker, voorbestemd om de protagonist in de latere boeken te worden, maar zou uiteindelijk –net zoals zijn grootvader Anakin- zich bekeren tot de Duistere kant van de Force. Uit deze transformatie ontstond de gevreesde Darth Caedus.

Jaicen Solo als Darth Caedus

Jacen Solo als Darth Caedus

Indien Abrams inderdaad dit bronmateriaal heeft gelezen, kan Kylo Ren dus zowel een Solo als een Skywalker zijn. De plotse onthulling van een hechte familiale band is natuurlijk niets nieuws voor Star Wars-liefhebbers, dus het zal spannend afwachten worden of Lucasfilm en Disney opnieuw deze richting inslaan bij de start van de volgende filmtrilogie…

 Star Wars: The Force Awakens wordt geregisseerd door J.J. Abrams (Star Trek) en bereikt ons melkwegstelsel op 16 december, 2015.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.