Random Article


Teleurstellende resultaten The Fantastic Four veranderen vermoedelijk filmplannen van Fox

 

5
Posted 09/08/2015 by

Dat The Fantastic Four niet het succes is waarop 20th Century Fox hoopte, stipten we al eerder in onze review aan. Nu is er anderzijds duidelijkheid met de eerste officiële cijfers van het afgelopen weekend. De alweer tweede filmreboot geïnspireerd door Marvel’s eerste familie superhelden, wist “slechts” 26.2 miljoen binnen te rijven aan de Amerikaanse filmkassa en belandde hierdoor op de tweede plaats, na Mission Impossible: Rogue Nationdie bovendien al een weekje langer in de cinemazalen vertoeft. Het debuut van de nieuwe Fantastic Four is daarmee ook een pak minder dan de eerste Fantastic Four-bioscoopfilm, die in 2005 meer dan 56 miljoen in diens eerste weekend wist binnen te halen in de VS.

Een overdadige inbreng vanuit de Fox-producers en het moeilijke gedrag van regisseur Josh Trank op de set zouden de reden zijn voor de ongebalanceerde, uitermate zwakke prent, maar al bij al maakt de oorzaak nu nog maar weinig uit…

De toekomst van de Fantastic Four-rechten is nu hét gespreksonderwerp van dienst. Verscheidene mogelijkheden zijn aan de orde, de ene al wat waarschijnlijker dan de andere. Filmstudio 20th Century Fox heeft voor de recent aangekondigde X-Men-serie de toestemming van Marvel nodig. De nu relatief waardeloze Fantastic Four-filmrechten zouden geruild kunnen worden voor diezelfde instemming.

Deadpool-leaked-test-footage

Een ander gerucht stelt dan weer dat het aangekondigde vervolg op The Fantastic Four in 2017 zou achterop geschoven worden en vervangen door een tweede Deadpoolfilm. Gezien de positieve reacties op de eerste Deadpool-trailer zou Fox hiermee enigszins de band met haar publiek en vooral haar geloofwaardigheid kunnen herstellen. Een derde mogelijkheid is een cross-over tussen de Fantastic Four en de X-Men, die wel een succesvolle filmfranchise onder Fox hebben kunnen uitbouwen. Deze lijkt minder waarschijnlijk omdat bevestigd werd dat de Fantastic Four-films zich in een andere wereld afspelen (en men geen afbreuk wil doen aan de succesvolle X-franchise). Een vierde en laatste  mogelijkheid is de door vele fans gehoopte opkoop en de overgang van de Fantastic Four-gerelateerde filmrechten naar Marvel Studios en hun filmuniversum.

Worden het twee Deadpool-films in twee jaar en het behoud van de rechten? Of toch maar de veilige overgang naar Marvel Studios? De tijd zal het uitwijzen…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


5 Comments


 1. avatar
   
  Mirko di Wallenberg

  “Teleurstellende resultaten”, niks van, het zijn juist schitterende resultaten, had nog veel slechtere box office moeten zijn! De producers van Fox hebben gewoon “kak” willen verkopen aan de fans van Marvel denkende dat zij alles slikken wat het logo Marvel draagt, gelukkig is dat nu voor eens en altijd van de baan! Ik hoop nu dat er wat koppen gaan rollen bij Fox!
  • avatar
    
   Arno

   Goh, zo’n vaart zal het niet lopen hoor. Is de nieuwe Fantastic Four een fantastische superheldenfilm? Natuurlijk niet, maar het is ook niet de slechtste ooit gemaakt. Vele critici en fans overdrijven met het slammen van de film. De nieuwe FF is bijvoorbeeld nog steeds beter dan pakweg een Iron Man 3, en die was wel van Marvel Studios. Qua niveau ligt het net iets onder The Amazing Spider-Man 2 als je ‘t mij vraagt, dat is nog steeds beter dan een hele hoop andere superheldenfilms.
   • avatar
     
    Soulwax

    Kata Mara’s pruik, nuff said. Als ge haar continu ziet veranderen tussen haar natuurlijk kapsel en die knalblonde pruik kunt ge die film niet serieus nemen. Doet me aan een heel slechte jaren 90 film denken. Zo zit die film vol met “fouten” die ge niet tegenkomt in een Marvel film.. Dan hebt ge ook nog een minder verhaal, slechte CGI en niet echt hoogstaand acteerwerk.. Spijtig, want kvind de FF van de Ultimate universum iets interessanter dan de originele..
   • avatar
     
    Waldojeffers

    Maar 26 miljoen… Dat is wel echt niet goed: je kan er al vanuit gaan dat deze film zwaar verlieslatend is. Om nog maar te zwijgen van de reviews en de scores on verscheidene sites. 8% op Rotten Tomatoes is echt immens laag, zelfs Adam Sandler’s nieuwste haalt meer dan het dubbel. Dat is gewoon rampzalig en dat komen ze niet meer te boven vermoed ik.

    Qua kwaliteit kan jij wel denken dat Iron Man 3 slechter was, dat is jouw persoonlijke mening, dat kan. Maar Iron Man 3 was een enorm kassucces. Ook AMS 2 en zelfs Ghost Rider: Spirit of Vengeance hebben winst gemaakt. Dat zit er hier niet in vrees ik. En dat is natuurlijk net waar het bij Fox om draait: winst maken. Zoals het er nu naar uitziet, wordt het enorm verlieslatend en nog eens imago-verlies op de koop toe. Het zou best wel kunnen dat er idd koppen rollen bij de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn.
 2. avatar
   
  Arseface

  Hopelijk kan Marvel de rechten voor FF terugkopen of omruilen. Niet dat er snel een nieuwe reboot moet komen, maar dan kunnen ze wel interessante personages als de SIlver Surfer, Galactus of Dr. Doom introduceren. Zo kan deze miskleun misschien toch nog positieve gevolgen hebben…

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.