Random Article


Review: Fantastic Four – Rise of the Silver Surfer (2007)

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 92 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


De chemie tussen Chris Evans en Michael Chiklis. De Silver Surfer.

Minder


Galactus als wolk. Erg zwak verhaal.


Naar aanleiding van de nieuwe Fantastic Four-reboot kijkt Brainfreeze opnieuw alle voorgaande films rond Marvel’s eerste familie. Vandaag: Fantastic Four – Rise of the Silver Surfer uit 2007…

0
Posted 04/08/2015 by

 
Full Article
 
 

All that you know, is at an end.- The Silver Surfer

Naar aanleiding van de nakende ‘hard-sci-fi’ filmreboot van Marvel‘s eerste familie door Josh Trank en 20th Century Fox bekijkt Brainfreeze nogmaals de verschillende Fantastic Fourfilms. We keken onlangs nog eens naar de eerste Fantastic Four-film uit 2005 en zoals daar al gehint werd, verging het deze sequel, Rise of the Silver Surfer, niet bepaald beter. Hoewel filmstudio 20th Century Fox fan-favorite Silver Surfer en zijn meester – de alles verslindende kosmische entiteit Galactus – introduceerde, liep het opnieuw een beetje fout…

Rise of silver surfer 4

Na het grootschalige eindgevecht met Doctor Doom (Julian McMahon) aan het einde van de vorige film, lijkt het de Fantastic Four nu voor de wind te gaan. Terwijl The Thing (Michael Chiklis) en de Human Torch (Chris Evans) nog steeds hun eigen vrolijke ding doen en het gehele team geliefd is onder de New Yorkers, hebben Mr. Fantastic (Ioan Gruffudd) en de Invisible Woman (Jessica Alba) besloten in het huwelijksbootje te stappen. De bekende cameo van Stan Lee die de zogenaamde “fourth wall” doorbreekt, kan je bovendien erg vroeg verwachten bij het overlopen van de gastenlijst (een leuke knipoog naar zijn gelijkaardige cameo, samen met tekenaar Jack Kirby, uit de oorspronkelijke comic waarin het huwelijk plaats vond).

Tegen alle verwachtingen in –maar niet heus- gaat er natuurlijk iets mis. Overal op Aarde duiken mysterieuze zwarte gaten op, in navolging van de komst van de Silver Surfer. Het is aan de Fantastic Four samen met Doctor Doom en het Amerikaanse leger om deze zilveren heraut op te sporen en te stoppen…

Rise of silver surfer 3

Aangezien  de personages in dit tweede deel hun krachten kunnen controleren, heeft men een andere manier gevonden om de film boeiend te houden. Door de kosmische energie van de Silver Surfer worden de gaven van onze helden verstoord en uitgewisseld. Het zorgt voor wat leuke momenten en een handige plot device dat later nog als technische Deus ex Machina gebruikt zal worden. Alle acteurs uit de eerste Fantastic Four keren trouwens terug en vervullen hun rol naar gelijke prestatie met de vorige film. Het welgekende resultaat levert ook hier niets speciaal…

Toch kent de film enig lichtpunt in de vorm van de Silver Surfer, gespeeld door Doug Jones en ingesproken door de befaamde Laurence Fishburne. Met Fishburne’s stem krijgt de kosmische slaaf en heraut van Galactus een zekere gravitas en houdt hij de matige dialogen interessant. Ook het gebruik van de Fantasticar, hoewel ook deze erg campy wordt voorgesteld, is een leuk aandenken bij deze prent.

Rise Of the Silver Surfer 1

Dezelfde zwakke acteerprestaties, een zwakker verhaal, de te verwachten camp met erg matige dialogen staan tegenover het gebruik van de Fantasticar en de goed gebrachte Silver Surfer. Hoewel de balans al eerder negatief overhelt, is het doorslaggevende detail de voorstelling van Galactus. De haast omnipotente, reusachtige veelvraat wordt hier getoond als een zwakke kosmische wolk…

Neen, Rise of the Silver Surfer weet niet bepaald de fouten uit het vorige deel weg te werken. Sterker nog, op de betere effecten na, begaat de film nog heel wat meer misstappen dankzij de weergave van Galactus en het voorspelbare verhaal. De korte teaser aan het einde van de credits die toont hoe die opofferingsscène dan toch niet zo finaal was, hoopte misschien op een derde deel, maar dat zou er nooit komen. Morgen komt onze review van de (nodige) Fantastic Four-reboot online, maar of deze positiever zal zijn? Dat valt nog even af te wachten…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.