Random Article


Review: Boba Fett – The Twelve Parsec Stare

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Acteurs: , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 10 minuten
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Intimiderend. Sfeervol. Sluit aan bij de klassieke Star Wars-trilogie.

Minder


CGI-effecten zijn maar weinig indrukwekkend door het beperkte budget.


De Finse filmstudio Ruined Films bracht enkele weken geleden ‘Boba Fett – The Twelve Parsec Stare’ uit. Een zoveelste goedkope Star Wars fanfilm? Of toch een uniek cinematografisch project? Lees hier de Brainfreeze-review!

0
Posted 31/07/2015 by

 
Full Article
 
 

Dat een volwaardige langspeelfilm over Boba Fett welkom zou zijn bij de Star Warsfans, maken de vele fanfilms over de gekende premiejager overduidelijk. Zo ook Boba Fett – The Twelve Parsec Stare, de nieuwste telg in een hele reeks kortfilms over de premiejager, waarin de Finse filmstudio Ruined Films in een tiental minuten benadrukt hoe intimiderend Fett wel niet is…

Boba Fett banner

De titel, een duidelijke woordspeling op de thousand-yard stare – een wel gekend cinematografisch topos in oorlogsfilms en westerns – verklapt eigenlijk al grotendeels de weinige plot die de film bevat. Aangekomen in Mos Eisley, Tatooine, is Boba Fett op zoek naar een nieuwe, mysterieuze premie. Zijn inlichtingen hebben hem naar een kleine kroeg geleid waar hij bij de onwetende vrienden van het slachtoffer aan tafel kruipt. Hier staren de wantrouwende personages elkaar dan lange tijd in de ogen totdat die ene een fatale misstap begaat…

Erg veel gebeurt er dan ook niet in deze fanfilm, maar Ruined Films slaagt er wel in de juiste sfeer te creëren. De gritty western-invloed spat dan ook van het scherm. Dat Jeremy Bulloch, de acteur die Fett vertolkte in de originele Star Wars-trilogie, zijn acteerwerk baseerde op Clint Eastwoods prestatie in de spaghettiwestern A Fistful of Dollars (1964), wordt door deze invloed dan ook sterk benadrukt. Ondanks de overduidelijk beperkte productiewaarden passeren verscheidene bekende buitenaardse rassen en bekende muzikale Star Wars-deuntjes de revue. Voor sfeer en gezelligheid krijgt The Twelve Parsec Stare dan ook een 10/10.

Boba Fett The Twelve Parsec Stare 1

Over de casting valt natuurlijk weinig te zeggen door het gebrek aan geregistreerde of bekende acteurs, maar de opgeworpen sfeer dankzij de geslaagde kostuums en vele geluidseffecten, levert gelukkig wat we nodig hebben van zo’n film: de terugkeer naar de klassieke Star Wars-belevenis. De eerder genoemde productiewaarden zijn vreemd genoeg dan ook het enige minpunt aan deze fanfilm. Je merkt meteen, bij de eerste, belabberde buitenscènes op Tatooine dat deze film het grootse CGI-budget van Star Wars: Episode VII – The Force Awakens ontbreekt. Gelukkig speelt The Twelve Parsec Stare zich dan ook grotendeels binnen af…

Kortom, deze tien minuten durende productie ontbreekt duidelijk aan budget, maar biedt daartegenover wel een sfeervolle, intimiderende belevenis over een van de populairste Star Wars-personages. Voor een Boba Fett-fan, of liever een Star Wars-fan, is deze korte fanfilm een niet te missen genot.

Boba Fett – The Twelve Parsec Stare kan je hierboven volledig gratis bekijken. 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.