Random Article


De Grote Comic Book TV-Series van 2015-2016

 


2
Posted 23/07/2015 by

tv-2015-2016

Dat 2016 hét jaar van de superhelden- en comicbookfilm wordt, toonden we eerder al aan. Toch zal ook op het kleine scherm de opmars van de comic stevig gevoeld worden. Naast heel wat terugkerende fan-favoriete, op comics gebaseerde tv-reeksen zoals The Walking Dead, The Flash, Arrow en Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. beloven ook een hoop nieuwkomers sterk uit te pakken. Vooral Fear The Walking Dead, Supergirl, DC’s Legends of Tomorrow en Jessica Jones zullen hierbij nauwelijks te stuiten zijn. DC en Marvel Television domineren nog steeds, maar er komen ook enkele meer aparte reeksen bij.

Met maar liefst 16 liveaction comicbookseries, zal je er haast niet naast kunnen kijken en wordt dit het tot hiertoe drukste televisieseizoen voor liefhebbers van de Amerikaanse strip. Kortom, de nood voor een handig overzicht met releasedata en algemene opzet, leek ons daarom van primordiaal belang! As always, releasedata voor de latere reeksen in 2016 zijn onder voorbehoud.

 

 

FEAR THE WALKING DEAD (Seizoen 1)

fear-the-walking-dead-teaser-logo

 • Zender: AMC
 • Spin-off van The Walking Dead tv-reeks, gebaseerd op de Image-comics van Robert Kirkman, Charlie Adlard en Tony Moore
 • Met: Cliff Curtis, Kim Dickens, Frank Dillane en Alycia Debnam Carey

Auteur Robert Kirkman wist enkele jaren geleden met de gewelddadige tv-adaptatie van zijn The Walking Dead-reeks tegen alle verwachtingen in al een groot publiek aan te spreken. Datzelfde succes zal hij proberen te evenaren en herbeleven met deze spin-off die vanaf 23 augustus van start gaat op AMC. Fear The Walking Dead speelt zich af tijdens de eerste dagen van de zombie-apocalyps, toont een geheel nieuwe groep overlevenden uit Los Angeles die moet omgaan met de globale epidemie, en werd meteen voor twee seizoenen opgenomen bij televisiezender AMC. Vertrouwen lijkt er alvast voldoende te zijn, langs AMC’s kant.

De pilootaflevering wordt geschreven door Kirkman himself en showrunner Dave Erickson. De serie wordt, in tegenstelling tot de hoofdreeks, niet gebaseerd op de The Walking Dead Image-comic en zal slechts zes afleveringen tellen. Fear The Walking Dead is bovendien niet de enige nieuwkomer dit televisieseizoen waarmee Kirkman iets te maken heeft…

Première: 23 augustus 2015

 

GOTHAM (Seizoen 2)

gotham

 • Zender: Fox
 • Gebaseerd op: Batman (DC Comics), gecreëerd door Bob Kane en Bill Finger
 • Met: Ben McKenzie, David Mazouz, Robin Lord Taylor, Jessica Lucas, James Frain

Ondanks het ietwat ondermaatse eerste seizoen, kende Gotham haast meteen een verlenging voor een vervolg. De avonturen van een jongere James Gordon, Harvey Bullock en een zeer jonge Bruce Wayne worden dus vanaf 21 september gewoon verdergezet. Het tweede seizoen belooft heel wat nieuwe Batman-schurken te introduceren alsook het mysterie rond The Joker wat verder uit te diepen. Hopelijk weet dit seizoen zich iets onafhankelijker te gedragen en de overbodige hints naar de uiteindelijke eindbestemming van vele personages wat achterwege te laten…

De politieserie Gotham speelt zich af in een tijd voor de Batman, toen de toekomstige politiecommissaris James Gordon nog een reguliere politiedetective was en Bruce Wayne een tiener die aan zijn jarenlange training als misdaadbestrijder begint.  Ook lijken al heel wat latere Batman-schurken reeds rond te sluimeren in de schaduwen van de donkere stad…

Première: 21 september 2015

 

MARVEL’S AGENTS OF S.H.I.E.L.D. (Seizoen 3)

Secret Warriors Agents of Shield

 • Zender: ABC
 • Gebaseerd op: S.H.I.E.L.D. (Marvel), gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby
 • Met: Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge

Marvel’s televisievlaggenschip, Agents of S.H.I.E.L.D., dat het verhaal vertelt van een team S.H.I.E.L.D.-agenten onder leiding van Phil Coulson, keert eveneens terug voor een nieuw seizoen. Ditmaal zullen de bovenmenselijke Inhumans, die in het tweede seizoen uitvoerig geïntroduceerd werden, een prominente rol spelen bij zowel de helden –denk maar aan de Secret Warriors alsook de schurken, zoals Lash. Dit derde seizoen belooft in elk geval erg veel actie te bevatten, mede dankzij de opkomende Captain America: Civil War-film. Of dat voor Coulson en zijn S.H.I.E.L.D.-agenten maar goed komt…

Première: 29 september 2015

 

THE FLASH (Seizoen 2)

THE FLASH

 • Zender: The CW
 • Gebaseerd op: The Flash (DC Comics), gecreëerd door Gardner Fox & Harry Lampert, Robert Kanigher & Carmine Infantino
 • Met: Grant Gustin, Candice Patton, Rick Cosnett, Jesse L. Martin, Carlos Valdes

Als wellicht de meest geanticipeerde reeks van het opkomende televisieseizoen, is The Flash dit televisieseizoen absoluut geen underdog. Dankzij de sterke afwisseling tussen humor, drama en actie werd het epos van DC’s Scarlet Speedster vorig seizoen een wekelijks genot op The CW. De verhalen van Barry Allen/The Flash als beginnende held zijn voorlopig voorbij waardoor de serie alle creatieve vrijheid van doen heeft en dus alleen maar beter kan worden.

De snelste man ter wereld wordt in dit vervolgseizoen (onterecht) gezien als de redder van Central City. Niet de deeltjesversneller zoals in het debuutseizoen, maar wel de Earth-2 realiteit zal het merendeel van de schurken dit keer voortbrengen. Naast de uitdieping van de Rogues zullen ook Speedsters Jay Garrick, Wally West en antagonist Zoom hun televisiedebuut maken. Wat je allemaal kan verwachten voor dit tweede deel van The Flash, vind je in ons uitgebreide overzicht terug.

Première: 6 oktober 2015

 

iZOMBIE (Seizoen 2)

izombieposter

 • Zender: The CW
 • Gebaseerd op: iZombie door Chris Roberson en Michael Allred (DC Comics/Vertigo)
 • Met: Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Robert Buckley, David Anders

Hoewel tienerzombiereeks iZombie al snel overschaduwd werd door The Flash en Arrow, kende de adaptatie van Vertigo’s gelijknamige comic een stabiel, stevig aantal kijkers en dus ook een verlenging voor een tweede seizoen. Voor wie de gruwel en drama van The Walking Dead even beu is, zit met deze lichtere detective-horror hybride helemaal goed.

De televisiereeks neemt wat vrijheden met het Vertigo-bronmateriaal, maar de algemene opzet is dezelfde. Olivia “Liv” Moore wordt tijdens een feestje gebeten door een zombie. Ze neemt een job aan bij een lijkschouwer, zodat ze af en toe eens een menselijk brein kan consumeren. Liv ontdekt dat ze hierdoor tijdelijk de herinneringen van de overleden persoon overkrijgt, wat haar in staat stelt om enkele gruwelijke moordmysteries op te lossen. Ondertussen dient ze wel haar bestaan als zombie geheim te houden. Iets dat niet altijd even goed lukt…

Release: 6 oktober 2015

 

ARROW (Seizoen 4)

arrow-season-4-new-costume-143765

 • Zender: The CW
 • Gebaseerd op: Green Arrow (DC Comics), gecreëerd door Mort Weisinger en George Papp
 • Met: Stephen Amell, David Ramsey, Emily Bett Rickards, John Barrowman, Katie Cassidy, Paul Blackthorne, Willa Holland

De huidige langstlopende superheldentelevisiereeks, Arrow, rondde dit jaar haar derde seizoen af op The CW. De serie rond Oliver Queen, DC’s Green Arrow, en zijn nachtelijke escapades in Star(ling) City toonde zijn tocht van arrogante miljonair tot bankroete antiheld ‘The Hood’ en later “The Arrow”. Hoewel het laatste seizoen ondermaats was en de spin-off rond The Flash haar moederreeks in populariteit en uitvoering sterk oversteeg, belooft het vierde seizoen een enorme sprong voorwaarts en mogelijk het beste tot hiertoe te worden.

De rode draad doorheen het vierde seizoen zal een algemene luchtigere toon zijn meer aandacht voor mysticisme en magie. Ollie (Stephen Amell) zal eindelijk de Green Arrow genoemd worden en een échte superheld worden. Ook dit vervolg belooft weer heel wat bekende DC-personages te introduceren, cross-overs en drama te bevatten. Hiervoor hebben we eveneens een handig overzicht neergepend.

Première: 7 oktober 2015

 

THE WALKING DEAD (Seizoen 6)

The_Walking_Dead_Season_6_Poster

 • Zender: AMC
 • Gebaseerd op: The Walking Dead door Robert Kirkman, Charlie Adlard en Tony Moore (Image Comics)
 • Met: Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Danai Gurira, Lauren Cohan, Norman Reedus, Steven Yeun

Na de schokkende vijfde seizoensfinale van The Walking Dead belooft dit zesde seizoen ook nu Rick Grimes en zijn groep overlevenden opnieuw geen rust te schenken. Zelfs niet in de “veilige” thuishaven Alexandria. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen belooft 90 minuten te duren en zal een 650-tal zombies tellen, een  nieuw record voor de populaire horrorserie gebaseerd op de zombiecomic van Robert Kirkman en co. Voorlopig werd voor de rest maar weinig informatie vrijgegeven over het nieuwe seizoen, maar dat het er weer gruwelijk aan toe zal gaan, dat betwijfelt niemand. Hopelijk krijgen we ook een nieuwe big bad in de vorm van Negan te zien…

Première: 11 oktober 2015

 

SUPERGIRL (Seizoen 1)

supergirlcbs

 • Zender: CBS
 • Gebaseerd op: Supergirl (DC Comics), gecreëerd door Otto Binder en Al Plastino
 • Met: Melissa Benoist, Mehcad Brooks, Calista Flockhart, Chyler Leigh

Supergirl – de nieuwste DC Comics tv-serie – kon op San Diego Comic-Con alvast heel wat positieve reacties teweeg brengen. In hoeverre de misschien te clichématige vrouwelijke lead haar mannetje zal weten te staan tussen al die andere superheldenseries, valt anderzijds nog af te wachten. CBS lijkt er alvast vertrouwen in te hebben en pikte Supergirl meteen voor een volledig seizoen op.

Het titulaire personage Supergirl/Kara Danvers/Kara Zor-El, de nicht van Superman, verblijft al sinds haar twaalfde op Aarde, waar ze stilaan haar Kryptoniaanse krachten leerde ontwikkelen. Nu wordt het tijd om zelf een échte superheldin te worden en in de voetsporen van haar beroemde neef te treden. Ze wordt hierbij bijgestaan door onder andere ex-Daily Planet-fotograaf en Superman’s pal Jimmy Olsen, haar bazin Cat Grant en haar pleegzus Alexandra “Alex” Danvers. De reeks speelt zich af in het fictieve National City.

Première: 26 oktober 2015

 

NAAR PAGINA 2…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


2 Comments


 1. avatar
   

  Elke avond van het komende Televisie jaar een leuke aflevering van een Comic Serie! Owyeah
 2. avatar
   
  Peter

  ik ben bang voor overkill.

  Redelijk veel wat ik wil kijken,maar ga ik tijd genoeg hebben :-)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.