Random Article


20th Century Fox plant X-Men/Fantastic Four cross-over op het witte doek

 

0
Posted 23/07/2015 by

In een recent interview voor X-Men: Apocalypse bevestigde regisseur Bryan Singer het bestaan van de ideeën bij filmstudio 20th Century Fox om een cross-over tussen diens Marvel-rechten te verwezenlijken. Hopelijk zal dat filmavontuur waarvan zowel de Fantastic Four-franchise als de X-Men­-franchise zullen deel uitmaken, er dus eindelijk aankomen. Singer gaf ook nog vrij dat het tijdreisgegeven een belangrijke rol zou hebben in de opzet van het verhaal. Marvel’s eerste familie en vrolijke mutanten zijn momenteel de enige Marvel-franchises waarvan Fox de filmrechten nog heeft.

De X-Men en Fantastic Four hebben elkaar in de comics uiteraard al meermaals ontmoet. Zo is Wolverine een graag geziene gast bij de pokeravonden van The Thing en vormde hij ooit tijdelijk mee een vervangings-FF, maakte Professor Xavier (en later Beast) samen met Reed Richards deel uit van de clandestiene Illuminati en heerst er een vriendelijke rivaliteit tussen de Human Torch en Iceman. Namor, The Sub-Mariner, Marvel’s eerste mutant, is dan weer een vaak gezien personage in beide reeksen. De twee teams waren samen sterren in talrijke Marvel-crossovers en aparte miniseries zoals o.a. Fantastic Four versus The X-Men (1987), X-Men/Fantastic Four (2005) en Ultimate X4 (2005).

X-Men Fantastic Four 20th Century Fox crossover 2

Hetgeen de franchises natuurlijk het hardst met elkaar verbindt, is Franklin Richards – de zoon van Reed Richards/Mr. Fantastic en Sue Storm/Invisible Woman. Hij is immers een immens machtige mutant en behoort dus tot hetzelfde ras als de X-Men-leden. Er zat al een kleine easter egg in de film X2: X-Men United (2003), waar “Franklin Richards” één van de mappen was op de computer van William Stryker. In een deleted scene uit de eerste Fantastic Four-film (2005) transformeerde de elastische Reed Richards dan weer tijdelijk zijn aangezicht om op Wolverine te gelijken.

De nieuwe Fantastic Four-reboot wiens team in de cross-over gebruikt zou worden, komt op 26 augustus bij ons in de bioscoop. X-Men: Apocalypse loopt dan weer vanaf 18 mei 2016 in de zalen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.