Random Article


SDCC 2015: Warner Bros. Television en DC Entertainment onthullen Zoom in The Flash Seizoen 2, kostuum voor Arrow Seizoen 4, Supergirl, DC’s Legends of Tomorrow en meer

 

0
Posted 12/07/2015 by

Voor deze editie van San Diego Comic-Con lag het televisiehoogtepunt voor superheldenseries ongetwijfeld bij het panel van Warner Bros. Television en DC Entertainment. Met onder andere de Supergirlen Legends of Tomorrow-reeksen als nieuwkomers, maar ook gekende waarden Arrow, The Flash en Gotham beloofde de voorstelling alvast erg groots te worden.

Het superheldenluik opende met vaandeldrager Stephen Amell als Oliver Queen -sinds kort ook volwaardig- Green Arrow in zijn gloednieuwe pak voor het vierde seizoen van Arrow. Ook zal zijn stad Starling City overgaan in Star City, de oorspronkelijke naam van DC’s Emerald Archer’s thuishaven in de comics. Vervolgens kwam de rest van de cast en crew op het podium om aan de Q&A te beginnen. Gisteren raakte al bekend dat Neal McDonough werd gecast als de mysterieuze antagonist Damien Darhk. Nu voegden de showrunners ook Batmanschurk Anarky alsook -hier homoseksuele- superheld Mister Terrific toe aan het groeiende rooster. Ook krijgt John Diggle, Queens voormalige bodyguard en vriend, een eigen outfit als Black Driver. Vervolgens werd het panel afgesloten en ging men over naar The Flash-voorstelling.

arrow-season-4-new-costume-143765

Het nieuwe kostuum van de Green Arrow kent zijn debuut in de eerste aflevering van het vierde seizoen.

De meest succesvolle televisiereeks gebaseerd op DC Comics’ gelijknamige The Flash, had ook heel wat verrassingen achter de hand. Voor het tweede seizoen van The Flash werd Jay Garrick, de originele Flash, officieel bevestigd onder de woorden “My name is Jay Garrick, and your world is in trouble,”. Een andere boodschap die dan weer de antagonist van het tweede seizoen onthult, “Zoom is coming.”, bevestigde natuurlijk dat een “sterkere versie van de Reverse-Flash” -wellicht Hunter Zolomon- het leven van de Scarlet Speedster zou komen verstoren. Qua casting werd verkondigd dat Jay Garrick zal worden gespeeld door Teddy Sears (A Single Man) terwijl Barry’s nieuwe liefdesinteresse Patty Spivot zal worden vertolkt door Shantel VanSanten (The Final Destination). Verder werd er nog vaag gehint naar de terugkeer van Grodd, Killer Frost, Vibe, de rol van de “echte” Harrison Wells en de definitieve komst van Barry sidekick/opvolger Wally West dit seizoen.

Shantel Vansanten Teddy Sears

Teddy Sears wordt de nieuwe supersnelle antagonist “Zoom” terwijl Shantel VanSanten liefdesinteresse Patty Spivot zal vertolken.

Hoewel eerder al een geweldige montagetrailer verscheen voor DC’s Legends of Tomorrow, The CW’s paradepaardje dit jaar, werd er toch nog heel wat nieuws en beeldmateriaal opzij gehouden voor dit panel. Zo zullen de eerste episodes van Arrow en The Flash DC’s Legends of Tomorrow mogelijk maken en deels verklaren. Naast Hawkgirl, zal bovendien ook Hawkman in de serie verschijnen. Nadien werden dan alle leden van het superteam overlopen alsook hun mogelijke problemen met de andere collega’s. Franz Drameh zou dan weer als de jonge tiener Jay Jackson Ronnie Raymond (Robbie Amell) vervangen als de andere helft van Firestorm.

Voor Vixen, de nieuwe animatieserie rond DC’s Afrikaanse superheldin op CW Seed, werd een eerste trailer vrijgegeven waarin nog maar eens duidelijk wordt dat de serie zich in hetzelfde universum als The Flash en Arrow afspeelt.

joker-gotham-s2-header-143126

Natuurlijk werd eveneens in aanwezigheid van de cast, het tweede seizoen van Gotham voorgesteld. Hier werden dan weer de onderlinge relaties van de personages aangehaald die sterk beïnvloed zullen worden door de laatste afleveringen van het debuutseizoen. Zo belooft men een volwassen relatie tussen de jonge Bruce Wayne en zijn butler Alfred, maar eveneens het behoud van de hechte band tussen commissaris James Gordon en zijn ruigere partner Harvey Bullock, te tonen. Een herhaald kernpunt was de (eerder aangekondigde) geboorte van meer Batman-schurken zoals Mr. Freeze en Mad Hatter, alsook de heerschappij van de Penguin over Gotham. Afgesloten werd er met het vreemde intermezzo door  Cameron Monaghan -als het Jerome-personage uit Gotham en de mogelijke Joker– en zijn dreigement naar Gordon: “How high is your pain tolerance?“. Terwijl hij werd weggesleurd door de beveiliging, riep McKenzie, de acteur van James Gordon, hem toe dat hij hem zou vinden en stoppen. Dit vreemd stukje toneel kondigde gelukkig de overgang naar het Supergirlpanel aan.

supergirlcbs

Naast een tweede screening van Supergirl-pilootaflevering, werd voor deze nieuwe reeks een Q&A gehouden met onder andere Melissa Benoist, Mehcad Brooks en David Harewood. De nadruk van dit panel lag op de “noodzakelijkheid van een sterke, vrouwelijke hoofdrol”. Ondanks de aankondiging van superschurken Reactron en Livewire, alsook de corrupte zakenman met psychische krachten -en belangrijk figuur bij het vormen van de Justice League- Maxwell Lord, gespeeld door Peter Facinelli, was dit een weinig interessante voorstelling.

Ongetwijfeld was dit DC Television-panel anderzijds tot de nok toe gevuld met leuke weetjes, beeldmateriaal en aankondigingen voor de volgende seizoenen van hun series, en dus zonder meer een geslaagde editie.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.