Random Article


Nog meer Comics-inspired TV-shows dankzij UCP: Dark Horse, IDW, Warren Ellis en Gale Ann Hurd

 

0
Posted 09/07/2015 by

HARROWCTPBV1CVRSOL4X6.100943-600x923Universal Cable Productions, een productiehuis dat instond voor tv-reeksen zoals Suits, Being Human, Caprica, Alphas, Dominion en een boel andere geek-geïnspireerde titels, heeft een first look deal met Dark Horse Comics. Dit houdt in dat ze de eerste keuze krijgen uit de DH-catalogus om een optie te nemen op titels en die mogelijk voor televisie te ontwikkelen. Wat er vervolgens gekozen is wijst in eerste instantie op hoe veelzijdig die catalogus wel is, maar toont ook dat UCP niet meteen de meest voor de hand liggende opties kiest. Een overzicht!

HARROW COUNTY van Cullen Bunn en Tyler Crook is een horrortitel over een meisje die ergens woont waar ze omringd wordt door monsters en legendarische wezens van alle slag en waarmee ze een bijzondere band heeft. De serie ging pas enkele maanden geleden van start.

BACK UP: Een reeks over een nabije toekomst waarin mensen een back-up van hun bewustzijn kunnen maken, net zoals wij nu back-ups van onze computerbestanden maken. Op deze manier kunnen mensen echter ook de dood omzeilen…

THE UMBRELLA ACADEMY door Gerard Way en de broers Gabriel Ba en Fabio Moon gaat in essentie over een disfunctionele familie met bizarre superkrachten die met elkaar moeten leren leven om de wereld te redden. De Eisner Award-winnende serie ging in 2007 van start.

Umbrella

concreteCONCRETE ten slotte, is de verborgen parel van Dark Horse. Het ultieme Dark Horse, zelfs. Al van bij hun eerste publicatie (Dark Horse Presents uit 1986) was deze bijzonder persoonlijke en sympathieke creatie van Paul Chadwick van de partij. Het basisidee van de titel is erg bizar: buitenaardse wezens ontvoeren Ronald Lithgow en plaatsen zijn hersenen in een gigantisch stenen lijf. Hij kan niets meer voelen en probeert toch nog een ‘normaal’ leven te leiden. De bizarriteit van die oorsprong terzijde, is het resulterende verhaal een erg emotioneel authentiek opus dat kijkt naar wat normaal zijn is, hoe een leven te leiden als je letterlijk gevangen zit in je eigen bizarre lijf… Chadwick gebruikt Concrete als een soort alter ego om ervaringen in o.a. filmproductie en eco-terrorisme te delen en ideeën over ontvoering en body horror te ontleden. Het potentieel schuilt erin voor een unieke tv-ervaring maar even goed een faliekante Hollywoodmislukking.

 

Buiten Dark Horse om heeft UCP verder ook El Pantera in ontwikkeling, waar producente Gale Ann Hurd (bekend vooral van The Walking Dead en The Terminator) en Warren Ellis, die hopelijk verder geen introductie vereist, aan verbonden zijn. El Pantera is een Mexicaanse comic uit de jaren 70 over een vigilante die achter de drugsmaffia aangaat. Dit is het eerste salvo van een jaar lange samenwerking die Ellis met UCP heeft.

el-pantera

Alsof dat nog niet genoeg was (dat is het nooit!) heeft UCP ook nog eens de IDW-titel Kill Shakespeare in ontwikkeling en is Jim Starlins Dreadstar sinds februari bij dezelfde maatschappij beland. Dit laatste kwam nog eens in de aandacht omdat Starlin liet weten dat hij aan een nieuwe Dreadstar-miniserie werkt, die hij wil af hebben voor hij een uitgever vindt. Ook al is tekenen voor hem veel werk, hij heeft nu de financiële onafhankelijkheid om te doen wat hij wil (Marvel’s Thanos en Guardians of the Galaxy-personages hebben hem immers geen windeieren opgeleverd).

Wij hebben het gevoel dat er redelijk hard op het genremateriaal dat comics kan bieden wordt gemikt. Het zat er natuurlijk eraan te komen.

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.