Random Article


Erfgenamen van Wallace Wood willen krediet voor Marvel’s Daredevil op Netflix

 

1
Posted 26/05/2015 by

Wie Marvel’s Daredevil-serie op Netflix heeft bekeken heeft waarschijnlijk gezien dat er erg veel credits worden uitgedeeld in de aftiteling aan schrijvers en tekenaars die bijgedragen hebben aan de comics van de man zonder vrees. En natuurlijk is er de niet te missen vermelding dat Daredevil een creatie is van Stan Lee en Bill Everett.

De erfgenamen van Wallace Wood hebben echter aan de alarmbel getrokken bij Marvel en Netflix. Ze vinden dat Wood krediet verdient als mede-schepper van Daredevil. Wood tekende Daredevil #5 t/m 10 in de jaren 60. Dat is wat weinig, maar wat niet veel mensen beseffen is dat Wood letterlijk 50 jaar geleden het rode kostuum ontwierp waarmee Daredevil zijn typische look kreeg. Ook is hij verantwoordelijk voor het DD-symbool, dat een verkorte bijnaam Daredevil opleverde.

De erfgenamen van Wallace Wood verzamelen op hun Facebookpagina tal van commentaren van comicbookmakers die hun steun uitspreken voor deze claim. Ironisch genoeg hebben ze een stevig aantal van deze comicbookmakers niet om toestemming gevraagd om hun commentaren te gebruiken in deze context. Sterker nog, enkele commentaren zijn zelfs afkomstig uit interviews die in het verleden zijn gegeven en worden dus zonder verdere context voor deze kwestie gebruikt.

De ironiemeter slaat op tilt.

durfal Wallace Wood

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    Mirko di Wallenberg

    Nadat de erfgenamen credit gekregen hebben voor hun vader/grootvader komt de volgende vraag om mee te delen in de winst van de figuur “Daredevil”. Cfr de erfgenamen van Jack Kirby en Steve Ditko himself! Kassa Kassa dus!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.